Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 771
  • 772
  • 773
  • 774
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15441 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2024 - 10:10 AM

eu nimic pentru ca nu-mi place =))
dar si eu, cel mai bine il vad cu ochiuri

#15442 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 November 2024 - 05:27 PM

Vezi postareaadi_edi, la 15 November 2024 - 01:00 AM, a spus:

Iarasi nimic special, spanac cu pulpe de pui. As fi preferat cu ochiuri dar mancasem la micul dejun. Soacra-mea - fie iertata -facea intotdeauna friganele la spanac, eu n-am facut niciodata. Voi ce mai puneti pe langa spanac?



Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi.

Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine 😅😅😅😅

#15443 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 November 2024 - 06:06 PM

Vezi postareaboni, la 15 November 2024 - 10:03 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 15 November 2024 - 01:00 AM, a spus:

Voi ce mai puneti pe langa spanac?
Chiftelute, de tot felul (si din carne si din alte chestii).

😘 chiar uitasem de chiftelute! Am sa fac azi ca a mai ramas spanac.

#15444 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 November 2024 - 06:15 PM

Vezi postareaclau_ash, la 15 November 2024 - 05:27 PM, a spus:



Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi.

Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine 😅😅😅😅

Cam asa si la noi, drob si pate de casa mai ciugulesc si copiii. Fiu-meu a mancat o singura data spanac, a zis ca gustul e mai bun decat aspectul 😄, dar alta data n-a mai vrut.
Voi cum faceti spanacul? Caliti usturoiul prima data? Am de la Mino o reteta, se pune spanacul cu smantana si usturoiul pisat in cratita, dupa aceea se face ingrosala de faina, iese cu un gust mai pronuntat de usturoi, mananci pana nu mai poti.
https://www.facebook...iZysZWs1dTUDUf/

#15445 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2024 - 06:53 PM

Vezi postareaadi_edi, la 15 November 2024 - 06:15 PM, a spus:

mananci pana nu mai poti.

tu maninci =)) eu ti-l las tot tie
mama facea ceapa prajita, apoi punea spanacul si apoi smintina, era bunut dar nu ma omor deloc

si apropo mi-ati adus aminte de ochiuri si azi le-am facut peste feliile de mamaliga incalzita, si alaturi 4 felii de ceafa afumata, ca am taiat o bucata mare si tre sa o terminat daca n-am congelat-o bucati de la inceput

#15446 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 November 2024 - 07:39 PM

Wow ce meniu super! Parca nu mai am pofta de spanac... Glumesc, as putea manca oricand! Dar ce ai facut suna minunat!

#15447 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 November 2024 - 09:43 PM

Eu pun usturoiul in 2 parti:
1 la inceput, calesc usturoiul in ulei si dupa pun spanacul
2 cu 3 minute inainte de sfarsit mai adaug vreo 5 catei taiati marunt 😇😇 ( am zis ca imi place si usturoiul de mor?)

#15448 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2024 - 10:41 PM

Vezi postareaclau_ash, la 15 November 2024 - 09:43 PM, a spus:

2 cu 3 minute inainte de sfarsit mai adaug vreo 5 catei taiati marunt 😇😇 ( am zis ca imi place si usturoiul de mor?)

nu's daca ai zis dar retin metoda ta :-*

#15449 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 November 2024 - 10:58 PM

Azi am facut fasole cu poliși si coada de bou 😜 cu radacini de legume( patrunjel, telina, morcovi si cartofi) si vin alb.
Am mai facut si salmon la cuptor dar n-am avut timp sa-l pozez si am inceput sa fac un drobulet ca am gasit azi rinichi prospeti de oaie cu 2 eur/kg si ficat prospat de oaie cu 7 eur/kg asa ca mi-am luat prada, am apucat numai sa prajesc un pic ficatii, iad rinichii si ceapa si verdeturile le prestez maine, de abia astept 😀

Imagine atasata: monthly_11_2024/post-591-0-28147500-1731703975.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2024/post-591-0-60009300-1731703996.jpg

#15450 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 November 2024 - 03:59 PM

Clau, mi-ai facut pofta cu fasolea, l-am trimis pe sot la magazin sa ia carnati 😁. Despre restul nu mai comentez ca mi s-a facut foame, chiar daca abia m-am ridicat de la masa 🤪.

#15451 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2024 - 05:56 PM

interesant Clau, eu coada o fac doar cu sos de rosii si binenteles soffritto (ceapa, morcov, tija de telina) sau doar ceapa, depinde daca am sau nu telina

#15452 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 16 November 2024 - 07:03 PM

 Adriana, la 16 November 2024 - 05:56 PM, a spus:

interesant Clau, eu coada o fac doar cu sos de rosii si binenteles soffritto (ceapa, morcov, tija de telina) sau doar ceapa, depinde daca am sau nu telina


Adriana cred ca am uitat sa scriu ca am bagat si usturoi🫣, la mine nu prea exista mancare fara usturoi 😅😅😅


La coada imi place sa adaug un pahar de vin, ii da o "adancime" la gust

#15453 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 November 2024 - 01:42 AM

Am facut si eu fasole, am zis ca-mi ajunge pe 2 zile dar maine o sa tragem la sorti sa vedem cine-i norocosul care mananca 🤣.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2024/post-192-0-51551400-1731800445.jpg


#15454 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 November 2024 - 08:06 AM

Clau, eu nu iubesc nimic de la vaca, dar cum arată mâncarea ta mi-a lăsat gura apă, așa ca e pe lista!😘

#15455 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2024 - 12:53 PM

mino coada de vaca ca si obrazul sint excelente, trebuie gatite mult si la foc mic dar la gust sint minunate si moi

#15456 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 18 November 2024 - 06:29 PM

La mine in repertoriu la capitolul vaca sunt asa:
Coada, bccata nr 5 de la picuorul din fata de la umar, sunt excelenta pentru orice gen tocanita pt ca "," carnea iese foarte moale, aproape ca nu trebuie mestecata.
Dupa aia este asado - bucata de coaste, pe care o fac tot la cuptor si dupa aia efectiv se dezmembreaza si cade carnea de pe oase.
Brisket - parte de la pieptul de vaca, pe care o facem la afumatoare, parte problematica cu mult potential dar daca nu sta la temperatura corecta si se usuca e mai tare ca talpa
Picania sau varful de la capacul de la coada, o face la afumatoare si gratar, super suculenta daca e facut cum trebuie si nu uscata.
Gata, cam astea sunt🤷‍♀️😅

#15457 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2024 - 10:16 AM

Vezi postareamino, la 17 November 2024 - 08:06 AM, a spus:

Clau, eu nu iubesc nimic de la vaca, dar cum arată mâncarea ta mi-a lăsat gura apă, așa ca e pe lista!😘

Toata viata am detestat carnea de vaca, fiindca la noi erau vaci de lapte, nu de carne si era tare.
De cand am descoperit carnea maturata, totul s-a schimbat.
E mai scumpa, dar ce bunatate, ce fripturi suculente!
Incearca si tu odata, poate iti schimbi parerea.

#15458 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2024 - 10:31 AM

Vezi postareaclau_ash, la 18 November 2024 - 06:29 PM, a spus:

La mine in repertoriu la capitolul vaca sunt asa:
Coada, asado, Brisket, Picania
Gata, cam astea sunt🤷‍♀️😅


Dar muschiul proaspat si antricotul maturat?
Din ambele ies niste fripturi minunate, iar din muschi - tartar si carpaccio de mori mancand.

Ca sa revin la topic, gateala mea de weekend:
pulpe superioare la cuptor cu piure si sos de usturoi,
carpaccio din muschi proaspat de vita,
placinta cu carne si prajitura cu visine.

Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-78890400-1732004970.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-53116000-1732005003.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-60043500-1732005032.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-41111800-1732005053.jpg

#15459 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 November 2024 - 11:04 AM

Bella, am testat, chiar gătită de alții mai pricepuți, dar tot nu o iubesc! Chestie de gust cred! Tot uit să fac poze dar azi am reușit, aripioare cu salată de quinoa și măsline,sau cu mazăre!

Aripioarele sunt făcute la cuptor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2024/post-343-0-68951000-1732007015.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_11_2024/post-343-0-13419700-1732007022.jpeg


#15460 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 November 2024 - 01:54 PM

 bellamama, la 19 November 2024 - 10:31 AM, a spus:

 clau_ash, la 18 November 2024 - 06:29 PM, a spus:

La mine in repertoriu la capitolul vaca sunt asa:
Coada, asado, Brisket, Picania
Gata, cam astea sunt🤷‍♀️😅


Dar muschiul proaspat si antricotul maturat?
Din ambele ies niste fripturi minunate, iar din muschi - tartar si carpaccio de mori mancand.

Ca sa revin la topic, gateala mea de weekend:
pulpe superioare la cuptor cu piure si sos de usturoi,
carpaccio din muschi proaspat de vita,
placinta cu carne si prajitura cu visine.

Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-78890400-1732004970.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-53116000-1732005003.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-60043500-1732005032.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2024/post-1860-0-41111800-1732005053.jpg



Bellamama folosesc si muschiul prospat dar foarte rar (pentru carpacio si tartar) cam 3-4 ori pe an / in comparatie cu celelalte parti pe care le folosesc aproape saptamanal

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 771
  • 772
  • 773
  • 774
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi