Ce ati gatit astazi?
#15441
Postat 15 November 2024 - 10:10 AM
dar si eu, cel mai bine il vad cu ochiuri
#15442
Postat 15 November 2024 - 05:27 PM
adi_edi, la 15 November 2024 - 01:00 AM, a spus:
Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi.
Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine 😅😅😅😅
#15443
Postat 15 November 2024 - 06:06 PM
#15444
Postat 15 November 2024 - 06:15 PM
clau_ash, la 15 November 2024 - 05:27 PM, a spus:
Doar oua ochiuri si spanacul il fac cu mult usturoi.
Spanacul impreuna cu piftia, drobul si pate de ficat sunt mancaruri pe care le fac numai pentru mine, ai mei dispar din raza, dar e ok ca e mai mult pentru mine 😅😅😅😅
Cam asa si la noi, drob si pate de casa mai ciugulesc si copiii. Fiu-meu a mancat o singura data spanac, a zis ca gustul e mai bun decat aspectul 😄, dar alta data n-a mai vrut.
Voi cum faceti spanacul? Caliti usturoiul prima data? Am de la Mino o reteta, se pune spanacul cu smantana si usturoiul pisat in cratita, dupa aceea se face ingrosala de faina, iese cu un gust mai pronuntat de usturoi, mananci pana nu mai poti.
https://www.facebook...iZysZWs1dTUDUf/
#15445
Postat 15 November 2024 - 06:53 PM
adi_edi, la 15 November 2024 - 06:15 PM, a spus:
tu maninci eu ti-l las tot tie
mama facea ceapa prajita, apoi punea spanacul si apoi smintina, era bunut dar nu ma omor deloc
si apropo mi-ati adus aminte de ochiuri si azi le-am facut peste feliile de mamaliga incalzita, si alaturi 4 felii de ceafa afumata, ca am taiat o bucata mare si tre sa o terminat daca n-am congelat-o bucati de la inceput
#15446
Postat 15 November 2024 - 07:39 PM
#15447
Postat 15 November 2024 - 09:43 PM
1 la inceput, calesc usturoiul in ulei si dupa pun spanacul
2 cu 3 minute inainte de sfarsit mai adaug vreo 5 catei taiati marunt 😇😇 ( am zis ca imi place si usturoiul de mor?)
#15448
Postat 15 November 2024 - 10:41 PM
#15449
Postat 15 November 2024 - 10:58 PM
Am mai facut si salmon la cuptor dar n-am avut timp sa-l pozez si am inceput sa fac un drobulet ca am gasit azi rinichi prospeti de oaie cu 2 eur/kg si ficat prospat de oaie cu 7 eur/kg asa ca mi-am luat prada, am apucat numai sa prajesc un pic ficatii, iad rinichii si ceapa si verdeturile le prestez maine, de abia astept 😀
#15450
Postat 16 November 2024 - 03:59 PM
#15451
Postat 16 November 2024 - 05:56 PM
#15452
Postat 16 November 2024 - 07:03 PM
Adriana, la 16 November 2024 - 05:56 PM, a spus:
Adriana cred ca am uitat sa scriu ca am bagat si usturoi🫣, la mine nu prea exista mancare fara usturoi 😅😅😅
La coada imi place sa adaug un pahar de vin, ii da o "adancime" la gust
#15453
Postat 17 November 2024 - 01:42 AM
Imagini atasate
#15454
Postat 17 November 2024 - 08:06 AM
#15455
Postat 18 November 2024 - 12:53 PM
#15456
Postat 18 November 2024 - 06:29 PM
Coada, bccata nr 5 de la picuorul din fata de la umar, sunt excelenta pentru orice gen tocanita pt ca "," carnea iese foarte moale, aproape ca nu trebuie mestecata.
Dupa aia este asado - bucata de coaste, pe care o fac tot la cuptor si dupa aia efectiv se dezmembreaza si cade carnea de pe oase.
Brisket - parte de la pieptul de vaca, pe care o facem la afumatoare, parte problematica cu mult potential dar daca nu sta la temperatura corecta si se usuca e mai tare ca talpa
Picania sau varful de la capacul de la coada, o face la afumatoare si gratar, super suculenta daca e facut cum trebuie si nu uscata.
Gata, cam astea sunt🤷♀️😅
#15457
Postat 19 November 2024 - 10:16 AM
mino, la 17 November 2024 - 08:06 AM, a spus:
Toata viata am detestat carnea de vaca, fiindca la noi erau vaci de lapte, nu de carne si era tare.
De cand am descoperit carnea maturata, totul s-a schimbat.
E mai scumpa, dar ce bunatate, ce fripturi suculente!
Incearca si tu odata, poate iti schimbi parerea.
#15458
Postat 19 November 2024 - 10:31 AM
clau_ash, la 18 November 2024 - 06:29 PM, a spus:
Coada, asado, Brisket, Picania
Gata, cam astea sunt🤷♀️😅
Dar muschiul proaspat si antricotul maturat?
Din ambele ies niste fripturi minunate, iar din muschi - tartar si carpaccio de mori mancand.
Ca sa revin la topic, gateala mea de weekend:
pulpe superioare la cuptor cu piure si sos de usturoi,
carpaccio din muschi proaspat de vita,
placinta cu carne si prajitura cu visine.
#15459
Postat 19 November 2024 - 11:04 AM
Aripioarele sunt făcute la cuptor!
Imagini atasate
#15460
Postat 19 November 2024 - 01:54 PM
bellamama, la 19 November 2024 - 10:31 AM, a spus:
clau_ash, la 18 November 2024 - 06:29 PM, a spus:
Coada, asado, Brisket, Picania
Gata, cam astea sunt🤷♀️😅
Dar muschiul proaspat si antricotul maturat?
Din ambele ies niste fripturi minunate, iar din muschi - tartar si carpaccio de mori mancand.
Ca sa revin la topic, gateala mea de weekend:
pulpe superioare la cuptor cu piure si sos de usturoi,
carpaccio din muschi proaspat de vita,
placinta cu carne si prajitura cu visine.
Bellamama folosesc si muschiul prospat dar foarte rar (pentru carpacio si tartar) cam 3-4 ori pe an / in comparatie cu celelalte parti pe care le folosesc aproape saptamanal