Ce ati gatit astazi?
#15521
Postat 16 December 2024 - 10:37 PM
Carne bucata de umar vita, nr 5., taiata felii cam de 2 degete, prajita intr-un pic un ulei pe toate partile dupa care am pus apa clocotita peste ea cam 3 degete peste nivelul carnii. Dat la foc mic cam 3 ore pana se sfarama carnea, acu dau juma de ora la foc tare si am grija sa imi mai ramana cam 2 cani de sos, daca mai e nevoie de apa mai adaug.
Scot carnea din sos si o sfaram cu 2 furculite sa fie fire fire.
Separat calesc 1 ceapa mare taiata, 4-5 catei de usturoi, 2 rosii mari taiate cubulete, 1/2 ardei iute, sare, piper, cumin, oregano. Calite bine bine, la sfarsit adaug toata zeama ramasa de la carne, bag blenderul vertical de 3-4 ori si torn toata treaba asta peste carne .
Amestec bine si servesc ori in farfurie, ori in pita ori in bagheta.
Am mai facut separat si usturoi confiat:
Curatat 10 capatani😂😂, pus in apa rece cu sare 15 min.
Pus intr-o farfurie adanca o folie de aluminium si peste folie de copt.
In folia de copt am pus cateii de usturoi scursi de apa si am pus peste ei ulei de floarea soarelui pana ii acopera. Se inchide prima data folia de copt- bine a sa nu curga uleiul si dupa aia folia de aluminium.
Dat la cupotor 45 de min la 180 de grade.
Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.
Pofta mare 😀
#15523
Postat 17 December 2024 - 12:33 PM
#15524
Postat 17 December 2024 - 01:56 PM
bellamama, la 17 December 2024 - 10:03 AM, a spus:
La mine se termina dupa 1 saptamana dar am dat 1 cautare pe google si zice "pana la 2 saptamani "
mino, la 17 December 2024 - 12:33 PM, a spus:
Mino, e bun rau si nu face arsuri
#15525
Postat 18 December 2024 - 12:14 AM
Azi o reteta rapida, "one pan gnocchi", cu carnati si kale.
Imagini atasate
#15527
Postat 18 December 2024 - 12:45 PM
bellamama, la 18 December 2024 - 10:12 AM, a spus:
Eu asa am primi reteta - la cuptor nu pun sare de aia probabil ca se pune in apa cu sare inainte, ca usturoiul sa-si traga singur sare din apa.
Nici eu nu am arsuri de la usturoi proaspat dar ai mei fug de mine dupa ce mananc.🤣🤣🤣
O mare placerea a mea este sa mananc cartofi prajiti cu branza de capra rasa deasupra si cu catei de usturoi sau cu musdei de uaturoi 😇😇😱😱
#15528
Postat 18 December 2024 - 05:33 PM
Eu am facut aseara galbi jjim- coaste de vita in stil korean. Poza e facuta pe fuga ca ne era foame si cand am verificat-o deja nu mai aveam ce poza😄, asa ca nu se vede prea bine cum se desprindea carnea de pe os. Ramane sa ma credeti pe cuvant .
#15530
Postat 19 December 2024 - 07:22 AM
black_cat, la 18 December 2024 - 07:09 PM, a spus:
Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.
Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant
#15532
Postat 19 December 2024 - 03:50 PM
clau_ash, la 19 December 2024 - 07:22 AM, a spus:
black_cat, la 18 December 2024 - 07:09 PM, a spus:
Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.
Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant
adi_edi, la 19 December 2024 - 03:09 PM, a spus:
Cu hrean nu m-am gandit sa incerc inca. Suna bine. Cu sare si piper doar. Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.
Aseara am facut pui Shanghai si broccoli tras la tigaie cu usturoi.
#15534
Postat 19 December 2024 - 07:38 PM
#15535
Postat Astazi, 12:22 AM
https://www.instagra...reel/BAWNXI6HrG
Imagini atasate
#15536
Postat Astazi, 03:45 PM
adi_edi, la 21 December 2024 - 12:22 AM, a spus:
https://www.instagra...reel/BAWNXI6HrG
Si niste branza vad acolo? Arata bine, sa va fie de bine!
#15537
Postat Astazi, 04:21 PM
Dupa reteta asta e mai usor de facut decat clasica placinta cu spanac 😁. Dar data viitoare am sa pun mai putina faina si mai multa apa, nu mi-am dat seama exact cat de moale trebuie sa fie aluatul, acuma cred ca stiu.
#15538
Postat Astazi, 04:30 PM
#15539
Postat Astazi, 05:43 PM
Mâine am în plan o tochitură! Sper să fac și poze.
Aceasta postare a fost editata de mino: Astazi, 05:43 PM