Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 778 Pagini +
  • « Prima
  • 775
  • 776
  • 777
  • 778
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15521 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 968
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 16 December 2024 - 10:37 PM

Deci zic aici pe scurt daca trebuie mutat, atunci rog ajutor cu mutatul.

Carne bucata de umar vita, nr 5., taiata felii cam de 2 degete, prajita intr-un pic un ulei pe toate partile dupa care am pus apa clocotita peste ea cam 3 degete peste nivelul carnii. Dat la foc mic cam 3 ore pana se sfarama carnea, acu dau juma de ora la foc tare si am grija sa imi mai ramana cam 2 cani de sos, daca mai e nevoie de apa mai adaug.
Scot carnea din sos si o sfaram cu 2 furculite sa fie fire fire.
Separat calesc 1 ceapa mare taiata, 4-5 catei de usturoi, 2 rosii mari taiate cubulete, 1/2 ardei iute, sare, piper, cumin, oregano. Calite bine bine, la sfarsit adaug toata zeama ramasa de la carne, bag blenderul vertical de 3-4 ori si torn toata treaba asta peste carne .
Amestec bine si servesc ori in farfurie, ori in pita ori in bagheta.

Am mai facut separat si usturoi confiat:
Curatat 10 capatani😂😂, pus in apa rece cu sare 15 min.
Pus intr-o farfurie adanca o folie de aluminium si peste folie de copt.
In folia de copt am pus cateii de usturoi scursi de apa si am pus peste ei ulei de floarea soarelui pana ii acopera. Se inchide prima data folia de copt- bine a sa nu curga uleiul si dupa aia folia de aluminium.
Dat la cupotor 45 de min la 180 de grade.
Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.

Pofta mare 😀

#15522 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 December 2024 - 10:03 AM

Vezi postareaclau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.

Cat timp tin in forma asta la frigider?

#15523 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 December 2024 - 12:33 PM

Vezi postareabellamama, la 17 December 2024 - 10:03 AM, a spus:

Vezi postareaclau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.

Cat timp tin in forma asta la frigider?


Foarte interesant acest fel de gătit usturoiul! Și carnea de vită!

#15524 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 968
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 17 December 2024 - 01:56 PM

 bellamama, la 17 December 2024 - 10:03 AM, a spus:

 clau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.

Cat timp tin in forma asta la frigider?

La mine se termina dupa 1 saptamana dar am dat 1 cautare pe google si zice "pana la 2 saptamani "

 mino, la 17 December 2024 - 12:33 PM, a spus:

 bellamama, la 17 December 2024 - 10:03 AM, a spus:

 clau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Dupa ce ii scot ii pun in borcan de sticla cu tot cu uleiul lor su dau la frigider, noi folosim la sandvisuri, fripturi..de-astea.

Cat timp tin in forma asta la frigider?


Foarte interesant acest fel de gătit usturoiul! Și carnea de vită!



Mino, e bun rau si nu face arsuri

#15525 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 December 2024 - 12:14 AM

Multumim Clau! Asa cantitate mare de usturoi n-am gatit in viata mea 😂, maxim 2 capatani odata, dar acum e pe lista. Si noua ne place, mie nu-mi da arsuri nici cel crud, de obicei, prevad ca asa gatit am sa-l mananc cu lingura 😄.
Azi o reteta rapida, "one pan gnocchi", cu carnati si kale.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2024/post-192-0-47393600-1734473577.jpg


#15526 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2024 - 10:12 AM

Vezi postareaclau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Am mai facut separat si usturoi confiat:
Curatat 10 capatani😂😂, pus in apa rece cu sare 15 min.

Mai am 2 intrebari:
La ce foloseste sa-i tii in apa cu sare?
Cand ii dai la cuptor, in afara de ulei nu pui si sare?

#15527 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 968
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 18 December 2024 - 12:45 PM

 bellamama, la 18 December 2024 - 10:12 AM, a spus:

 clau_ash, la 16 December 2024 - 10:37 PM, a spus:

Am mai facut separat si usturoi confiat:
Curatat 10 capatani😂😂, pus in apa rece cu sare 15 min.



Mai am 2 intrebari:
La ce foloseste sa-i tii in apa cu sare?
Cand ii dai la cuptor, in afara de ulei nu pui si sare?


Eu asa am primi reteta - la cuptor nu pun sare de aia probabil ca se pune in apa cu sare inainte, ca usturoiul sa-si traga singur sare din apa.


Nici eu nu am arsuri de la usturoi proaspat dar ai mei fug de mine dupa ce mananc.🤣🤣🤣
O mare placerea a mea este sa mananc cartofi prajiti cu branza de capra rasa deasupra si cu catei de usturoi sau cu musdei de uaturoi 😇😇😱😱

#15528 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 December 2024 - 05:33 PM

Clau merci de reteta, o incerc sigur.
Eu am facut aseara galbi jjim- coaste de vita in stil korean. Poza e facuta pe fuga ca ne era foame si cand am verificat-o deja nu mai aveam ce poza😄, asa ca nu se vede prea bine cum se desprindea carnea de pe os. Ramane sa ma credeti pe cuvant . Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-77436100-1734535945.jpeg
brain loading....please wait....

#15529 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 December 2024 - 07:09 PM

Craciun fara jumari? Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-34863300-1734541532.jpeg
brain loading....please wait....

#15530 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 968
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 December 2024 - 07:22 AM

 black_cat, la 18 December 2024 - 07:09 PM, a spus:

Craciun fara jumari? IMG_2985.jpeg


Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.
Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant

#15531 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 December 2024 - 03:09 PM

Jumari proaspete, cu hrean, comfort food ❤️!

#15532 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 December 2024 - 03:50 PM

Vezi postareaclau_ash, la 19 December 2024 - 07:22 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 18 December 2024 - 07:09 PM, a spus:

Craciun fara jumari? IMG_2985.jpeg


Ohohio black_cat jumarile tale arata tare bine, mama cu sare....bun bun.
Ieri n-am apucat sa scriu dar farfruria arata super apetisant



Vezi postareaadi_edi, la 19 December 2024 - 03:09 PM, a spus:

Jumari proaspete, cu hrean, comfort food ❤️!

Cu hrean nu m-am gandit sa incerc inca. Suna bine. Cu sare si piper doar. Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.
Aseara am facut pui Shanghai si broccoli tras la tigaie cu usturoi. Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-66383100-1734616104.jpeg
brain loading....please wait....

#15533 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 December 2024 - 07:31 PM

Vezi postareablack_cat, la 19 December 2024 - 03:50 PM, a spus:

Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.


Sărățele sau cornulețe!

#15534 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 December 2024 - 07:38 PM

 mino, la 19 December 2024 - 07:31 PM, a spus:

 black_cat, la 19 December 2024 - 03:50 PM, a spus:

Mi-a ramas si un brocan de untura cu care o sa vad eu ce fac.


Sărățele sau cornulețe!


Aluat fraged pentru placinta cu mere.

#15535 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat Ieri, 12:22 AM

Pispili 😁- un fel de mamaliga cu spanac, mancare albaneza - ne-a placut, am sa mai fac

https://www.instagra...reel/BAWNXI6HrG

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2024/post-192-0-35727000-1734733095.jpg


#15536 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat Ieri, 03:45 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 December 2024 - 12:22 AM, a spus:

Pispili 😁- un fel de mamaliga cu spanac, mancare albaneza - ne-a placut, am sa mai fac

https://www.instagra...reel/BAWNXI6HrG

Si niste branza vad acolo? Arata bine, sa va fie de bine!
brain loading....please wait....

#15537 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat Ieri, 04:21 PM

Da, e si cu feta.
Dupa reteta asta e mai usor de facut decat clasica placinta cu spanac 😁. Dar data viitoare am sa pun mai putina faina si mai multa apa, nu mi-am dat seama exact cat de moale trebuie sa fie aluatul, acuma cred ca stiu.

#15538 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat Ieri, 04:30 PM

Mai stiti pastrama aia de miel pe care v-am aratat-o atarnata in garaj acum ceva vreme? Am scos ultima bucata din congelator, am tras-o in tigaie, cu mamaliga si muraturi. Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-15763700-1734791322.jpeg
Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-71175500-1734791402.jpeg
brain loading....please wait....

#15539 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat Ieri, 05:43 PM

Un jambonel la cuptor am avut și eu, cu pepene murat și mămăligă!

Mâine am în plan o tochitură! Sper să fac și poze.

Aceasta postare a fost editata de mino: Ieri, 05:43 PM


#15540 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat Ieri, 06:32 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 December 2024 - 12:22 AM, a spus:

Pispili 😁- un fel de mamaliga cu spanac, mancare albaneza - ne-a placut, am sa mai fac

https://www.instagra...reel/BAWNXI6HrG

eu aveam un rest de creveti aseara si nu stiam ce sa fac alaturi asa ca am facut mamaliga, o sa pun la peste

Vezi postareablack_cat, la 21 December 2024 - 04:30 PM, a spus:

Mai stiti pastrama aia de miel pe care v-am aratat-o atarnata in garaj acum ceva vreme? Am scos ultima bucata din congelator, am tras-o in tigaie, cu mamaliga si muraturi. Atasament IMG_3023.jpeg

ce bunatate

Arata acest topic


  • 778 Pagini +
  • « Prima
  • 775
  • 776
  • 777
  • 778
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi