Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 778
  • 779
  • 780
  • 781
  • 782
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15581 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,332
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2025 - 07:56 PM

Vezi postareablack_cat, la 08 January 2025 - 08:33 PM, a spus:

Azi fasole abatuta, cum zicea fi-miu cand era mic 😛 cu topping de ceapa rosie.

cum o faci?

Vezi postareaWowerful, la 09 January 2025 - 03:38 PM, a spus:

Ieri seară am făcut piure de cartofi cu usturoi și chifteluțe alături. Nu prea gătesc piure de cartofi, pentru că am ceva traume legate de el. Deși e o mancare banala, mie ori îmi iese cu o textură de lipici, ori fără savoare. Aseară am încercat din nou și a ieșit bine.

e drept ca depinde si de cartofi dar cum ii strivesti? poate de asta depinde

#15582 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 January 2025 - 08:57 PM

"Fasole abatuta" 🤣, gata, a intrat si la noi in vocabular. Din pacate eu nu prea pot manca asa ceva, imi place mult, cred ca totusi am sa fac intr-o zi pentru restul familiei.

#15583 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 January 2025 - 09:24 PM

La noi e ger de cateva zile deja, merge o ciorba de perisoare aburinda Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-29054600-1736450553.jpeg
brain loading....please wait....

#15584 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 January 2025 - 09:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2025 - 07:56 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 08 January 2025 - 08:33 PM, a spus:

Azi fasole abatuta, cum zicea fi-miu cand era mic 😛 cu topping de ceapa rosie.

cum o faci?


Fasolea de la cutie, gata fiarta. O pun sa mai dea cateva clocote cu apa sau daca am timp si chef cu supa de legume. Strecor dar imi pastrez un pic din apa aia, pun sare, piper, praf de usturoi sau un catel de usturoi, bag mixerul vertical si le fac piure. In mod normal ar trebui si ulei adaugat dar eu nu pun, daca mi se pare prea groasa mai adaug cate un pic din apa oprita de la fiert. . Apoi ceapa taiata marunt cu o lingura, doua de ulei foc mic, amestec continuu, eventual adaug cate o lingura din apa de la fasole ca sa nu se arda, pana se inmoie ceapa. Apoi pun pasta de rosii, sare, piper, boia si mai las un pic la foc mic. Pun pasta de fasole in farfurii si ceapa prajita deasupra.
brain loading....please wait....

#15585 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,410
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 09 January 2025 - 10:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2025 - 07:56 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 09 January 2025 - 03:38 PM, a spus:

Ieri seară am făcut piure de cartofi cu usturoi și chifteluțe alături. Nu prea gătesc piure de cartofi, pentru că am ceva traume legate de el. Deși e o mancare banala, mie ori îmi iese cu o textură de lipici, ori fără savoare. Aseară am încercat din nou și a ieșit bine.

e drept ca depinde si de cartofi dar cum ii strivesti? poate de asta depinde


Am încercat în multe feluri - striviți cu furculița, cu mixerul ca să iasă aerat (mare greșeală). Acum folosesc un zdrobitor de cartofi și încerc să amestec cât mai puțin. Cred că soiul cartofului și metoda de zdrobire sunt importante. Totuși, piureul de cartofi încă îmi dă bătăi de cap. 😊

Vezi postareablack_cat, la 09 January 2025 - 09:42 PM, a spus:

Fasolea de la cutie, gata fiarta. O pun sa mai dea cateva clocote cu apa sau daca am timp si chef cu supa de legume. Strecor dar imi pastrez un pic din apa aia, pun sare, piper, praf de usturoi sau un catel de usturoi, bag mixerul vertical si le fac piure. In mod normal ar trebui si ulei adaugat dar eu nu pun, daca mi se pare prea groasa mai adaug cate un pic din apa oprita de la fiert. . Apoi ceapa taiata marunt cu o lingura, doua de ulei foc mic, amestec continuu, eventual adaug cate o lingura din apa de la fasole ca sa nu se arda, pana se inmoie ceapa. Apoi pun pasta de rosii, sare, piper, boia si mai las un pic la foc mic. Pun pasta de fasole in farfurii si ceapa prajita deasupra.


Cred ca am si eu o conserva de fasole prin casa...





Vezi postareablack_cat, la 09 January 2025 - 09:24 PM, a spus:

La noi e ger de cateva zile deja, merge o ciorba de perisoare aburinda Atasament IMG_3083.jpeg


Se vede că suntem vecine, deși la mine pare să fie puțin mai cald (-12°C azi dimineață), dar cu un vânt năprasnic..
Buna ideea cu supa de perisoare.





#15586 Userul este online   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 January 2025 - 02:27 PM

Si mie mi-a iesit piureul de cartofi lipicios cand am incercat sa il fac cu mixerul.


Eu azi ciorba falsa de burta, cu ciuperci pleurotus, fara poze.




#15587 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 10 January 2025 - 05:03 PM

Si eu fasole, dar nu 'abatuta" ci iahnie cu afumatura.

#15588 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,332
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2025 - 07:59 PM

Vezi postareablack_cat, la 09 January 2025 - 09:42 PM, a spus:

Fasolea de la cutie, gata fiarta. O pun sa mai dea cateva clocote cu apa sau daca am timp si chef cu supa de legume. Strecor dar imi pastrez un pic din apa aia, pun sare, piper, praf de usturoi sau un catel de usturoi, bag mixerul vertical si le fac piure. In mod normal ar trebui si ulei adaugat dar eu nu pun, daca mi se pare prea groasa mai adaug cate un pic din apa oprita de la fiert. . Apoi ceapa taiata marunt cu o lingura, doua de ulei foc mic, amestec continuu, eventual adaug cate o lingura din apa de la fasole ca sa nu se arda, pana se inmoie ceapa. Apoi pun pasta de rosii, sare, piper, boia si mai las un pic la foc mic. Pun pasta de fasole in farfurii si ceapa prajita deasupra.

mersi o sa incerc
am luat ardei telina si morcov ca sa le mincam cu fasolea de la cutie facuta crema cu mixerul si cu frunze de busuioc, dar o sa o fac si ca tine

da, moartea piureului e mixerul
si asa e cum zici adi, depinde si de cartof si de cum il zdrobesti/amesteci
eu am incercat de curiozitate de 2 ori sa-l facu cu Thermomixul deci acelasi aparat acelasi procedeu, singura deosebire a fost ca am folosit 2 feluri diferite de cartofi. Prima data cind am folosit niste cartofi cred ca vechi a iesit perfect, a doua clei

eu acu am rezolvat cu o marca de congelate, il bag cu lapte in castron in microunde, amestec cu unt aromatizat cind termina si e excelent

#15589 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 January 2025 - 03:01 PM

Zilele trecute pizza, spanac cu ochiuri, supa de dovlecei cu morcov, gyros, n-am poze de la toate.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-29953400-1736600546.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-94780900-1736600557.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 11 January 2025 - 03:02 PM


#15590 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 11 January 2025 - 05:13 PM

Eu fierb o piftie daca tot s-a facut frig. Nu e gerul Bobotezei, dar merge.

#15591 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 January 2025 - 05:48 PM

Noroc ca am avut piftie de Anul nou si inca nu mi-e pofta de ea 😁.

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 11 January 2025 - 05:49 PM


#15592 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 January 2025 - 04:29 PM

Eu am facut de 2 ori piftie iarna asta dar tot mi-e pofta 😛
brain loading....please wait....

#15593 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 January 2025 - 06:53 PM

Ieri ne-a mai slabit un pic gerul, au fost cam -3 asa ca am pornit gratarul si am facut o saramura. Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-91113700-1736700452.jpeg
Si pentru ca fetele mele sint harnice si continua sa faca oua chiar si pe frigul asta, am facut si niste oua in sos remoulade Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-66841700-1736700580.jpeg
brain loading....please wait....

#15594 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 January 2025 - 08:34 PM

Iarasi ceva ce n-am facut niciodata - sos remoulade. Hmmm, sa vedem cum remediem situatia 😋. Ce fain ca aveti sursa permanenta de oua bio!

#15595 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 January 2025 - 01:54 AM

Clatite cu ciuperci la cuptor. Macar au iesit bune dupa aventura cu sprayul de ulei Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-76550300-1736725983.jpeg
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-27998000-1736726032.jpeg
brain loading....please wait....

#15596 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,332
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2025 - 03:40 PM

ce bune si frumoase

#15597 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 13 January 2025 - 03:45 PM

Vezi postareablack_cat, la 12 January 2025 - 04:29 PM, a spus:

Eu am facut de 2 ori piftie iarna asta dar tot mi-e pofta 😛

Eu am facut acum a treia oara. Cum se face frig sotul meu intra in febra Craciunului. E pe principiul daca nu mancam acum, mancam la vara? Eu eram cu piftia pe foc si el deja imi facea planul ca saptamana asta sa ii fac si un caltabos.

#15598 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 January 2025 - 01:40 AM

Seara de sushi
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-53587400-1736811567.jpeg
brain loading....please wait....

#15599 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 January 2025 - 07:24 PM

N-am mai mai facut clatite de cateva luni, cred! Musai zilele astea. Numai sa cumpar si ciuperci. De fiecare data trebuie sa fac si cu dulceata si cu ciuperci. Eu de obicei le fac cu smantana sau cu sos de marar.
Sushi nu stiu cand o sa am chef sa fac, dar chef de mancat as avea tot timpul 😁.
Azi nu pot sa zic ca am gatit, dar mi-am facut "grilled cheese sandwich", in tigaie, nu la presa (ca nici nu am). Aici cica se serveste de obicei cu supa-crema de rosii. Eu am preferat suc de rosii.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-73456400-1736875563.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 14 January 2025 - 07:27 PM


#15600 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,410
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 14 January 2025 - 07:45 PM

Wow! De obicei, la mine seara de sushi are loc la un restaurant cu specific asiatic. Nu m-am aventurat niciodată să-l prepar acasă...

Iar aseară am facut o supă de linte și pui cu cartofi la cuptor. Nu am făcut poze..







Vezi postareaadi_edi, la 14 January 2025 - 07:24 PM, a spus:

Azi nu pot sa zic ca am gatit, dar mi-am facut "grilled cheese sandwich", in tigaie, nu la presa (ca nici nu am). Aici cica se serveste de obicei cu supa-crema de rosii. Eu am preferat suc de rosii.


Pofta buna! Mancarea preferata a lui fii-miu. Asta, mac&cheese si pizza :)

Arata acest topic


  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 778
  • 779
  • 780
  • 781
  • 782
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
1 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. deea79