Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 780
  • 781
  • 782
  • 783
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15621 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 20 January 2025 - 11:42 PM

Vezi postareamino, la 19 January 2025 - 06:08 AM, a spus:

Ce fete harnicute și ce bucate bune ați gătit! Eu am fost la copii am gătit, destule dar din păcate nu am reușit să fac poze. Vineri le-am făcut o oală mare cu sarmale și ciorbă de perișoare!

Mino, cred ca ai scris si inainte de CRaciun ca ai fost la copii si le-ai facut sarmale si le-ai pus la congelator. Intrebare, le congelezi gata facute sau inainte de fierbere. Am mai congelat si eu nefierte si eram curioasa cum se comporta cele deja terminate. Au si eu niste "clienti" care anunta cam in ultima clipa ca vin, apoi pleaca a doua zi la fel de repede si ma gandeam sa pregatesc mai devreme chestii. Voi ce mancaruri congelati?

#15622 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 January 2025 - 01:41 AM

Vezi postareaIca, la 20 January 2025 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 19 January 2025 - 06:08 AM, a spus:

Ce fete harnicute și ce bucate bune ați gătit! Eu am fost la copii am gătit, destule dar din păcate nu am reușit să fac poze. Vineri le-am făcut o oală mare cu sarmale și ciorbă de perișoare!

Mino, cred ca ai scris si inainte de CRaciun ca ai fost la copii si le-ai facut sarmale si le-ai pus la congelator. Intrebare, le congelezi gata facute sau inainte de fierbere. Am mai congelat si eu nefierte si eram curioasa cum se comporta cele deja terminate. Au si eu niste "clienti" care anunta cam in ultima clipa ca vin, apoi pleaca a doua zi la fel de repede si ma gandeam sa pregatesc mai devreme chestii. Voi ce mancaruri congelati?

Eu pun sarmale fierte la congelator. Le pun in caserole pe portii cat mancam la o masa si cand ni se face pofta scot cate o caserola. Dupa parerea mea sint foarte ok.
In seara asta de exemplu am facut o musaca si ce ramane o sa bag tot pe portii la congelator pentru pachet la servici. Din ce imi vine acum repede in minte am mai congelat lasagna, a fost ok dupa decongelare. Si prajituri am congelat, sa stii. Amandina de exemplu.
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-96763000-1737416431.jpeg
brain loading....please wait....

#15623 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 January 2025 - 09:05 AM

sint de acord cu black
parerea mea este ca, ceea ce congelezi trebuie sa te salveze in ultimul minut, deci sa scongelezi rapid si sa incalzesti, daca tre sa stai sa coci atunci nu mai are nici un sens
deci eu congelez mereu surplusul la ceea ce fac, de exemplu cind fac lasagna fac mereu mai multe tavi, o coc aproape pina la final apoi congelez, toate supele cremele borsurile si ce mai vrei de genul asta pe care le coc in slowcooker sau alte oale deci in cantitate mare le mincam atunci si eventual mai las de o portie peste citeva zile si restul congelez, in felul asta cind stiu ca ajung tirziu si n-am chef sa ma apuc de gatit, scot dimineata caserola din congelator si sint ok
acelasi lucru cu mincarica de orice, dar am congelat cu succes si snitele gata prajite
la dulciuri am congelat cozonac, checuri

#15624 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 January 2025 - 10:31 AM

Vezi postareaIca, la 20 January 2025 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 19 January 2025 - 06:08 AM, a spus:

Ce fete harnicute și ce bucate bune ați gătit! Eu am fost la copii am gătit, destule dar din păcate nu am reușit să fac poze. Vineri le-am făcut o oală mare cu sarmale și ciorbă de perișoare!

Mino, cred ca ai scris si inainte de CRaciun ca ai fost la copii si le-ai facut sarmale si le-ai pus la congelator. Intrebare, le congelezi gata facute sau inainte de fierbere. Am mai congelat si eu nefierte si eram curioasa cum se comporta cele deja terminate. Au si eu niste "clienti" care anunta cam in ultima clipa ca vin, apoi pleaca a doua zi la fel de repede si ma gandeam sa pregatesc mai devreme chestii. Voi ce mancaruri congelati?


Ica, prima oara le-am pus nefierte, copiii au zis ca au fost bune dar și mai bune sunt cele fierte :blackeye: , pentru ca nu mai pierd timpul cu fiertul lor bănuiesc eu! Acum le-am lăsat două caserole de sarmale fierte, ca nepoata e mare amatoare de sarmale. Eu în general nu pun nimic ca nu mai fac mâncare multă, dar dacă ar fi să rămână aș pune orice merge încălzit sau de băgat la cuptor.

Azi, pentru ca am venit virusată de la Cluj, am făcut o supă cu găluște și usturoi verde!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-343-0-23959900-1737448289.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-343-0-24236300-1737448297.jpeg


#15625 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 21 January 2025 - 12:43 PM

Multumesc pentru sugestii. Mino, ce bine arata supa ta. Sanatate, se pare ca circula un virus tare pacatos.

#15626 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 January 2025 - 05:28 PM

Din ce-mi aduc aminte, in afara de ce s-a mai spus, am pus la congelator - chiftele, pui gen KFC (incalzit la cuptor ramane crocant), ardei umpluti. I-am zis si maica-mii sa puna la congelator din prajiturile de la Craciun, ca nu trebuie terminate neaparat in 2 zile 😋.
Mino, recuperare rapida! Sa functioneze "penicilina" de casa! Arata delicios si pentru cine nu-i bolnav!

#15627 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 January 2025 - 11:02 AM

Grătar de pui cu mazăre sote ( cu mentă , mărar, usturoi și puțină zeamă de lămâie)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-343-0-40139900-1737622923.jpeg


#15628 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 January 2025 - 10:32 PM

Ce de arome! Simplu dar bun-bun! Trebuie sa invat si eu sa pun mai multe condimente si ierburi la mancaruri, dulapul e plin de ele, dar uneori mi-e teama ca unii nu vor manca daca nu e gustul "original".
Am facut si eu azi ceva bun, pentru prima data, nu m-am gandit ca o sa-mi placa atat de mult. Ma duc sa pun poza la "vegetariene". Ah, am facut si gulas, cu asta nu dau gres 😁, dar n-am poze (inca), eu am mancat doar celalalt fel.

#15629 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 January 2025 - 08:58 AM

Vezi postareaadi_edi, la 23 January 2025 - 10:32 PM, a spus:

dar uneori mi-e teama ca unii nu vor manca daca nu e gustul "original".


Stiu cum e,sotul meu vrea numai mâncăruri “originale” asa ca fac pentru mine uneori și ce aș pofti iar el dacă vrea poate să mănânce, sau nu :tongue3: . Asta și din cauză ca suntem numai noi doi. Tu trebuie să ții cont și de copii :hungry:

#15630 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 January 2025 - 05:05 PM

Ca vorbiram de condimente - am facut pate din ficat de pui si am pus niste sumac pe deasupra, spre oroarea celorlalti membri ai familiei 😄 (care nici nu l-au gustat si habar n-au despre ce e vorba).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-02499900-1737731080.jpg


#15631 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 January 2025 - 08:49 PM

Gulasul de care pomeneam. Azi a trebuit sa mai fac niste galuste, le-am fiert separat si le-am amestecat cu ce a ramas de ieri.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-40815300-1737744522.jpg


#15632 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2025 - 11:06 PM

ce fain arata
gulas cu galuste eu n-am mincat niciodata

#15633 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 January 2025 - 10:35 AM

Adriana, nici eu nu am mâncat deși am fost prin Ardeal. Cred ca e chestie de gusturi, noi în Moldova nu facem găluște de făină ca pentru gulaș. Azi am făcut o supă de cartofi cu praz. Demențial de bună!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-343-0-40443900-1737794137.jpeg


#15634 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2025 - 01:42 PM

doar cele din gris pentru supa, nu?
eu ma duc sa pun in slowcooker o varza, suc de rosii si 2 ciolane de porc semi coapte mi se pare si mai arunc si o punga de cirnati macelaresti cica si eventual niste cartofi intregi, asa am cel putin 2 feluri si sint libera pentru un pic de timp :rolleyes:
si pentru acu la prinz cu sosul meu de rosii si 2 cabanosi fac un sos pentru paste

#15635 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 January 2025 - 04:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2025 - 01:42 PM, a spus:

doar cele din gris pentru supa, nu?


Da, doar cele din gris se fac, cel putin in zona mea!

#15636 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2025 - 07:42 PM

Pina la urma ce am pus in slowcooker pe la 3 n-are nici o sansa sa se faca pina la ora de cina, noroc ca aveam un rest de varza rosie si citeva mere mai vestejite si le-am pus intr-o tigaie cu un pic de soffritto, 3 cirnati si asta va fi cina, cine vrea avem si minestrone cremos ca pe linga cele 2 pungi de minestrone am pus si una de crema de morcovi :rolleyes:

Vezi postareamino, la 25 January 2025 - 04:54 PM, a spus:

Da, doar cele din gris se fac, cel putin in zona mea!

da, la fel cred si eu

#15637 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 25 January 2025 - 09:36 PM

Eu fac la gulas galuste cu faana si smantana dupa o reteta de pe forumul vechi. Carmen P, daca nu ma insel, era userul. O am scrisa pe undeva, nu am mai facut de foarte multa vreme. Dar cred ca, intr-adevar, era o reteta din Ardeal. Stiu ca socrul meu, care era nascut in Harghita, o adora.

Aceasta postare a fost editata de Ica: 25 January 2025 - 09:37 PM


#15638 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2025 - 11:35 PM

Ica, asta sa fie?
https://www.gardacul...a.ro/bab-gulas/

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2025 - 07:42 PM, a spus:

noroc ca aveam un rest de varza rosie si citeva mere mai vestejite si le-am pus intr-o tigaie cu un pic de soffritto, 3 cirnati si asta va fi cina

experiment care a reusit foarte bine, ma temeam ca va fi prea dulce de la mar dar a fost foarte bun

Imagine atasata: monthly_01_2025/post-4-0-83780400-1737840911.jpg

#15639 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 26 January 2025 - 12:21 AM

Nu, Adriana, stiu blogul, dar eu ma refeream la galustile din faina pentru gulas, papricas, ma rog, mereu le incurc. O sa caut prin retetele mele tiparite in care nu am prea mai umblat. Ceva cam la fel cu ce vad la Adi in farfurie.

Aceasta postare a fost editata de Ica: 26 January 2025 - 12:22 AM


#15640 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 January 2025 - 05:58 AM

Ah, ce buna-i varza rosie cu mar! Insa de fiecare data cand am facut doar eu am mancat.

Arata acest topic


  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 780
  • 781
  • 782
  • 783
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

35 useri citesc topicul
0 membri, 35 vizitatori, 0 utilizatori anonimi