Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 781
  • 782
  • 783
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15641 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 January 2025 - 07:35 AM

Eu am făcut odată,demuuuult o mâncare cu varză roșie și nu mi-a plăcut, nu mai țin minte motivul dar parcă era tare și nu mi-a plăcut nici culoarea, așa ca evit varza roșie de atunci. Nici un salate nu o iubesc tot din cauza ca e prea bățoasă. Poate nu am nimerit eu soiul bun, dar pe aici tot varză tare nimeresc.

#15642 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2025 - 10:55 AM

Mino, poate ai nimerit vreun soi ciudat
eu o maninc lejer si cruda fara nici o problema, nu e tare, de fapt se vede si in farfurie, merele erau rase deci s-au facut in putin timp si varza era si ea coapta foarte bine
vroiam sa-ti zic ca ai nimerit una veche dar si a mea era veche ca se vestejise pe la margini dar am curatat-o bine si a fost ok, eu n-arunc nimic (din ce e bun), nici macar cotorul, il tai mai maruntel

#15643 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 January 2025 - 01:56 AM

Eu in afara de pusa in salate de tot felul nu cred ca am mancat varza rosie. Nu gatita adica.
Zilele astea am tras tare pe operatiunea golit ce e prin frigider/congelator. Am facut jumatate de pui pe pat de cartofi la cuptor, tofu cu ardei gras si ceapa verde, zacusca de vinete si o tigaie de cartofi cu ceapa rosie, piper si boia. Mai am niste legume prin frigider asa ca maine am in plan un ghiveci unde va ajunge si faimosul dovlecel singuratic . Poate si niste chiftele.
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-96805700-1737935574.jpeg
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-56937900-1737935621.jpeg
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-01917400-1737935658.jpeg
Imagine atasata: monthly_01_2025/post-178-0-34038600-1737935704.jpeg
brain loading....please wait....

#15644 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2025 - 08:49 AM

uite cartofi cu ceapa nu mi-ar fi trecut prin minte sa fac, buna idee :)

#15645 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 January 2025 - 05:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2025 - 08:49 AM, a spus:

uite cartofi cu ceapa nu mi-ar fi trecut prin minte sa fac, buna idee :)

E o mancare pe care am mancat-o prima data facuta de soacra mea, ei o numeau cartofi taranesti.
brain loading....please wait....

#15646 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2025 - 05:28 PM

trebuie neaparat sa incerc

#15647 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 28 January 2025 - 02:36 PM

Astazi ciorba de porc acrita cu zeama de varza si fierb o toba. In apararea mea, aseara am facut urzici. :blackeye:

#15648 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2025 - 09:11 PM

Vezi postareaIca, la 28 January 2025 - 02:36 PM, a spus:

Astazi ciorba de porc acrita cu zeama de varza si fierb o toba. In apararea mea, aseara am facut urzici. :blackeye:

Aaaa, pai daca ai facut urzici esti iertata 😄!
Cartofi rantaliti le mai zice cartofilor cu ceapa. Habar n-am avut pana am vazut la emisiunea Ceaiul de la ora 5, parca asa ii spunea. Era un segment "cine ajunge primul" unde se filma, cu un anumit fel de mancare. Ce-am mai imbatranit, imi aduc aminte de chestii de acum cateva decenii, dar m-am intors de 2 ori de la beci ca am uitat dupa ce m-am dus🤨.
Sa mai imi treaca supararea 😁, am inaugurat una din cratitele noi, cu ceva ce n-am gatit niciodata.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-93397600-1738091401.jpg


#15649 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 28 January 2025 - 09:59 PM

Wow,sarmalute in foi de vita? O singura data am facut mi se par tare migaloase. Sau am eu ceva pe creier pentru ca am o pritena care face de fiecare Revelion pe care il petrecem impreuna si sunt atat de mici...cat o imbucatura.

#15650 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2025 - 11:21 PM

Eu le-am facut cat 2 imbucaturi 😁. Mi-au iesit vreo douazeci si ceva. Mi se pusese pata de cand le-a facut Black_cat acum cateva luni si tot salivam de cate ori altcineva mai punea poze, parca Mino, nu mai tin minte precis. Retinusem ca Blackie a cumparat frunze bulgaresti si n-au fost prea bune, zic hai ca poate am noroc cu polonezii. Pfff, da de unde, tari, a trebuit sa le dam la o parte. In plus multe erau rupte, le-am pus la fundul oalei. Dar la gust, mmmm.... Am facut reteta de pe Savori urbane, cu sos de marar, sa tot mananci!

#15651 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 January 2025 - 07:37 AM

Bravo Adi! Îmi plac cum au ieșit și să știi ca eu fac des dar tot de două îmbucături, ca mărime. Nu îmi plac sarmalele mici :blackeye: . Ica, cele foarte mici mi se par și mie migăloase dar cele mai mari sunt delicioase!

#15652 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2025 - 08:49 AM

pai eu va las si urzicile si sarmalele in foi de vita
nu prea m-au atras niciodata si odata am incercat sa le fac dar cele de la borcan erau oribile
le-as mai da o sansa eventual celor in frunze de mangold
sa vedem daca si cind o sa am chef

#15653 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 January 2025 - 02:59 PM

Si eu zic pas la urzici, am pus să fac o varză călită, cu carne de porc.

#15654 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 29 January 2025 - 04:22 PM

Eu am avut ieri veggie "varza a la Cluj" (umplutura din amestec de quinoa, hrisca, mei, cu legume si o lingura de zacusca), din amestec de varza rosie si alba. Mie imi place tare varza rosie gatita, chiar daca arata tare, tare urat la culoare Imagine postata.
Mi-a ramas umplutura de ieri asa ca azi am facut veggie lasagna, cu extra branza intre straturi.

#15655 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 January 2025 - 04:23 PM

Cand eram copil a tot incercat mama sa ma convinga sa mananc urzici sau macar sa beau zeama in care au fiert. Mi se parea cel mai teribil miros asa ca si ieseamndin bucatarie cand gatea ea urzici. Pe la 35 de ani aveam o doamna care imi lua copilul de la scoala si statea cu el pana veneam noi de la munca. Si desi nu era platita pentru asta, uneori ne mai si gatea ce credea ea de cuviinta. Intr-o zi cand am ajuns acasa ma astepta cu urzici. Ce credeti? Mi s-au parut absolut delicioase. De atunci le ador! Din pacate pe aici le gasesc greu si oricum mai e multa vreme pana sa vedem ceva verde. Deocamdata e totul alb si continua sa ninga.
Adi ce bine arata sarmalele, imi pare rau ca nici tu n-ai nimerit frunzele bune. Mi-ai amintit insa ca mai am in congelator un pachet macar de frunze de vie salbatica puse de mine asta vara.
Eu am mai gatit o ciorba cu oase pe porc acrita cu bors, varza calita pentru ca trebuie sa termin varza din butoi, niste ciuperci King Oyster trase la tigaie cu usturoi si ardei iute, toate fara poze.
brain loading....please wait....

#15656 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 29 January 2025 - 04:41 PM

Mama ne spala pe cap cu zeama de la urzici. Eu acum o folosesc la plante, in gradina. Azi iahnie de fasole cu un pic de afumatura si salata de varza murata cu ceapa rosie.

#15657 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 January 2025 - 04:47 PM

Am sa caut si eu sa pun frunze la borcan sau la congelator. Cand facea maica-mea sarmale in frunza de vita nici nu voiam sa ma uit la ele. Am niste pofte ciudate in ultima vreme, mancaruri pe care nu le agream pana nu demult acum le-as manca.
Ieri am facut si o ciorba de perisoare, poza am facut-o inainte sa pun borsul si leusteanul. Pun si poza cu produsul final cu frunzele buclucase 😛, am pus smantana mai multa ca sosul de marar l-am facut doar cu iaurt.

Boni, suna tare bine mancarurile tale! Nu m-am gandit niciodata sa pun zacusca in mancaruri, de retinut.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-27941400-1738161495.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2025/post-192-0-18329900-1738161520.jpg


Arata acest topic


  • 783 Pagini +
  • « Prima
  • 781
  • 782
  • 783
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi