sorinadaniela a spus:
... ca sa nu mai editez...
M-am documentat... dar nu e ceea ce vroiam eu... sa ma 'exblig'... Am inteles ca poate avea doua tipuri de umpluturi:carnaraie grasa si branza, bine pana aici... Acum vreau efectiv detalii, de tipul prostanacului din mine...
- se face mamaliga si se lasa la racit (pana aici am pricepit)... ce consistenta trebuie sa aiba?
- se pregateste umplutura si se trece la atac (pricepii si aici)
- acum, reconstructia cred ca se face tot in ceaunel, Nu? se unge cu ceva ceaunelul?
- ceva temperatura la cuptor? timp? asa aproximative, ca pt prima data... dupa aia ma descurc eu la improvizat...
- ceva detalii tehnice, ca sa nu ma fac de cacao cand o sa scot mamaliga de la cuptor si se flescaieste pe toata masa... orice informatie extra e bine venita...
"Ăi u, că vin amu
Călare pe Vânătu"
Senior Mamadeus, nu-i asa ca-ti faci mila de un suflet chinuit? Dau si-o bere

Sorina
Tehnologie pour la cuisine ...
ciobanesco ?
Hai sa incepem cu ceaunelul (ceaunelu', ceaunelu', hai la joc

sau era
a lu' Nelu 
)
Eu am folosit un castronel pyrex cu capacitatea de circa 1.5 l.
Si da, l-am uns, care va sa zica cu unt. Acum daca e lipicios, poti sa-l tapetezi pe interior cu felii de jambon afumat, bacon, ce ai la dispozitie. Tortul de malai nu se va mai lipi astfel neam.
Vrei sa-l ungi cu unt si sa-l tapetezi cu parmezan? Nu gresesti de loc nici asa, chiar din contra.
Mamaliga musai sa fiarba mimim 20 de minute chiar daca e din malai grisat - regula de aur.
Consistenta inspre vartoasa, cand da sa se prinza pe fundul oalei si bulbucii se sparg cu greu. Mama zicea ca e buna cand se arde un pic pe fund (sa fi fost o justificare?

)
Eu nu am lasat-o la racit. Am intins-o fierbinte. Dar daca o lasi, nu-i bai. De-abia esti sigura ca nu se felshcaieste. In primul caz o intinzi cu spatula in al doilea caz o tai cu atza. Ad libitum.
Cuptorul preincalzit. Nu am termometru. Pare rau. Douazeci de minute la temperatura medie sau 10 -15 cuptorul cu ~unde in functie de cantitate.
Secretul insa sta in branza.
O branza de burduf invechita makes the diference. Maria Tanase zice (bine mai canta) :
Iu hu, hu, pe lângă stână
Să se facă brânza bună
Să nu fie usturoaie
Ca gura de jinăroaie
Pentru autenticitate: am prieteni din Jina care-mi confirma ca la nunti, mai spre dimineata nu se canta "gura" ci alte cele :oops:
Deci si branza e bine
sa fie un pic usturoaie
.
7Ip5P8jB7wA
.