Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#521 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 03 February 2010 - 01:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2010 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareataylor, la 02 February 2010 - 03:35 PM, a spus:

azi din nou am facut o omleta cu branza si prosciutto

Ma omori cu ruladele tale, cita smintina pui la cite oua?



lasa ca si voi ma omoriti cu delicatesurile voastre =))
ultima rulada am facut-o din 3 oua dar smantana am pus dupa ochi.
am s-o fac cat de curand si cu demonstratii
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#522 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2010 - 02:04 PM

Vezi postareataylor, la 03 February 2010 - 01:55 PM, a spus:

lasa ca si voi ma omoriti cu delicatesurile voastre :D
ultima rulada am facut-o din 3 oua dar smantana am pus dupa ochi.
am s-o fac cat de curand si cu demonstratii

atunci astept si o refac ca sa-mi iasa si mie asa de frumoasa =))

#523 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 February 2010 - 03:20 PM

Un fuşerai, acolo.
Coaste de porc picante si cartofi cu rozmarin.
Uscat in urmatoarele saptamani pana se regenereaza tufisul din ghiveci.
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126520317753.jpg
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126520315973.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#524 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 03 February 2010 - 03:20 PM, a spus:

Un fuşerai, acolo.
Coaste de porc picante si cartofi cu rozmarin.
Uscat in urmatoarele saptamani pana se regenereaza tufisul din ghiveci.
.
Atasament Coaste Picante 02.jpg
.
Atasament Coaste Picante 01.jpg
.



Reteta, maestre! =)) Porcul arata bestial! :D

Rozmarinul înca vreo luna doua nu prea are sa creasca, poate doar daca îl aduci în casa.
Dar cu cît îl ciumpavesti acum mai zdravan, cu atît va creste mai stufos la vara.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#525 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 February 2010 - 06:01 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 February 2010 - 04:21 PM, a spus:



Reteta, maestre! :-* Porcul arata bestial! =))

Rozmarinul înca vreo luna doua nu prea are sa creasca, poate doar daca îl aduci în casa.
Dar cu cît îl ciumpavesti acum mai zdravan, cu atît va creste mai stufos la vara.


OK. Rozmarinul este in casa (in Kili-mangiamo :D estem frig si "iarna nu-i ca vara, iar dimineata nu-i ca noaptea" ) in ghiveci si-si da obolul de crengute mirositoare cam odata la 15-20 de zile.
Recepta? Simpla.
Am vazut un chef la televizor care a spus ca a deprins de la un spaniol urmatoarea reteta de ... alifie cu care unge carnurile de porc.
Zdrobeste catei de usturoi( 4-5 la numar), i face pasta frecandu-i cu sare, leaga cu o lingura de untdelemn de masline, doua linguri de pasta de rosii, o lingura de miere, o jumatate de ardei iute uscat si afumat tocat maruntel, ierburi aromate macinate (rozmarin, magheran, cimbru). Din toate astea facem un "unguent" groscior cu care "unguentam" :D coastele de porc si le lasam la marinat cateva ore. Asta daca sunt si un pic afumate - Cazul de fata.
Daca sunt crude, crestez intre oase nu pana la capat si inmoi pe aburi 15-20 de minute. In apa din cratita de jos pun o frunza de dafin si o ramurica de cimbru sa fie si sauna aromata. Las sa se raceasca, ung cu alifia, las sa-si traga gustul si dau la cuptor circa douazeci de minute.

Cartofii sunt taiati felii, inmuiati 10-15 minute cu un deget de apa in vas termorezistent cu capac in cuptorul cu microunde, scursi amestecati cu o lingura de untdelemn de masline, presarati cu rozmarin (daca puneti si chimen prajit proaspat macinat =)) ... mor de ciuda c-am uitat azi =)) ) si dati la cuptor 20 de minute. Interiorul moale, la exterior crocanti.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#526 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2010 - 06:59 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 03 February 2010 - 06:01 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 03 February 2010 - 04:21 PM, a spus:



Reteta, maestre! ;) Porcul arata bestial! :)

Rozmarinul înca vreo luna doua nu prea are sa creasca, poate doar daca îl aduci în casa.
Dar cu cît îl ciumpavesti acum mai zdravan, cu atît va creste mai stufos la vara.


OK. Rozmarinul este in casa (in Kili-mangiamo ;) estem frig si "iarna nu-i ca vara, iar dimineata nu-i ca noaptea" ) in ghiveci si-si da obolul de crengute mirositoare cam odata la 15-20 de zile.
Recepta? Simpla.
Am vazut un chef la televizor care a spus ca a deprins de la un spaniol urmatoarea reteta de ... alifie cu care unge carnurile de porc.
Zdrobeste catei de usturoi( 4-5 la numar), i face pasta frecandu-i cu sare, leaga cu o lingura de untdelemn de masline, doua linguri de pasta de rosii, o lingura de miere, o jumatate de ardei iute uscat si afumat tocat maruntel, ierburi aromate macinate (rozmarin, magheran, cimbru). Din toate astea facem un "unguent" groscior cu care "unguentam" :P coastele de porc si le lasam la marinat cateva ore. Asta daca sunt si un pic afumate - Cazul de fata.
Daca sunt crude, crestez intre oase nu pana la capat si inmoi pe aburi 15-20 de minute. In apa din cratita de jos pun o frunza de dafin si o ramurica de cimbru sa fie si sauna aromata. Las sa se raceasca, ung cu alifia, las sa-si traga gustul si dau la cuptor circa douazeci de minute.

Cartofii sunt taiati felii, inmuiati 10-15 minute cu un deget de apa in vas termorezistent cu capac in cuptorul cu microunde, scursi amestecati cu o lingura de untdelemn de masline, presarati cu rozmarin (daca puneti si chimen prajit proaspat macinat :) ... mor de ciuda c-am uitat azi ;) ) si dati la cuptor 20 de minute. Interiorul moale, la exterior crocanti.


Se va executa ASAP! :)
As baga si eu rozmarinul în casa, da' e mai greu, ca ar trebui sa-l extrag cu lopata din gradina =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#527 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2010 - 08:16 PM

Interesanta "alifie" . rozmarinul meu e bine merci in gradina. verde si tzantzos.

#528 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 12:00 AM

Vezi postareastella, la 03 February 2010 - 08:16 PM, a spus:

Interesanta "alifie" . rozmarinul meu e bine merci in gradina. verde si tzantzos.

Si al meu la fel :notworthy:

#529 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2010 - 12:11 PM

Salata de broccoli si sunca ,Taylor Style!
Omleta de paste , Adriana Style!
Mancare de pui cu ardei (portocalii) si praz, Eataly Style!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527817753.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527819637.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527821752.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527823186.jpg

#530 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 12:50 PM

Vezi postareaEataly, la 04 February 2010 - 12:11 PM, a spus:

Taylor Style!
Adriana Style!
Eataly Style!

Si uite asa ne-am intilnit din nou virtual la masa ta :D

#531 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2010 - 01:03 PM

Ha ha ha!Trebuia sa scriu Torino Style, Torino Rules!sper sa ne intalnim la masa mea si nevirtual! Dupa ce restructurez la vara! :D

#532 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 01:10 PM

Vezi postareaEataly, la 04 February 2010 - 01:03 PM, a spus:

Dupa ce restructurez la vara! :D

Sper sa nu dureze 2-3 ani restructurarea :D

#533 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 03:46 PM

Eu azi,MARAMU-Style. :thumleft:
Ciocnesc eu cu mine,ca alte "morasence" nu vad. :tongue3:

"Pasula"(fasole) cu Ciolan afumat !



Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126529117595.jpg



Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126529101875.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#534 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 February 2010 - 04:01 PM

Piscotel, pot sa declar cu mana pe inima ca nu pohtesc deloc la mancarica dumitale... da' stii de ce? Pt ca soata din dotare a afumat zilele aceste niste ciolane de porcusor, asa ca sapt viitoare am sa execut si eu o ciorbita si o fasolica pe baza de ciolan afumat... asa ca sac, nu mi-e pofta, nu mi-e pofta... nu de alta dar sapt aviatoare mi-o satisfac si eu... :thumleft: Sorina
Sorina

#535 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 04 February 2010 - 05:32 PM

Vezi postareaPiscotel, la 04 February 2010 - 03:46 PM, a spus:

[center]Eu azi,MARAMU-Style. :thumleft:
Ciocnesc eu cu mine,ca alte "morasence" nu vad. :tongue3:

"Pasula"(fasole) cu Ciolan afumat !








Piscotel, eu nu-s morosanca dara mama mama ce-as ciocni cu tine daca ar fi si o farfurie fin aia de fasole in fata (bine as ciocni cu tine si fara fasole la o adica, dar si mai bine cu). Eu nu sint foarte pofticioasa dar te rog sa ma crezi ca la vederea asta am avut o senzatie de "genunchi moi". Wow
brain loading....please wait....

#536 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 February 2010 - 07:58 PM

Eu azi cotlet umplut cu cascval(tasche ripiene)adica buzunare umplute,cu salata verde:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-405-126530619183.jpg
Si o sectiune filanta pt. voi:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-405-126530623948.jpg

#537 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 08:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 04 February 2010 - 04:01 PM, a spus:

Piscotel, pot sa declar cu mana pe inima ca nu pohtesc deloc la mancarica dumitale... da' stii de ce? Pt ca soata din dotare a afumat zilele aceste niste ciolane de porcusor, asa ca sapt viitoare am sa execut si eu o ciorbita si o fasolica pe baza de ciolan afumat... asa ca sac, nu mi-e pofta, nu mi-e pofta... nu de alta dar sapt aviatoare mi-o satisfac si eu... :thumleft: Sorina



Las ca saptamana viitoare am sa salivez eu. :tongue3:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#538 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 08:29 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 04 February 2010 - 04:01 PM, a spus:

Piscotel, pot sa declar cu mana pe inima ca nu pohtesc deloc la mancarica dumitale... da' stii de ce? Pt ca soata din dotare a afumat zilele aceste niste ciolane de porcusor, asa ca sapt viitoare am sa execut si eu o ciorbita si o fasolica pe baza de ciolan afumat... asa ca sac, nu mi-e pofta, nu mi-e pofta... nu de alta dar sapt aviatoare mi-o satisfac si eu... :thumleft: Sorina

Sorina, cum le-a afumat?

#539 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 08:30 PM

Vezi postareablack_cat, la 04 February 2010 - 05:32 PM, a spus:



Piscotel, eu nu-s morosanca dara mama mama ce-as ciocni cu tine daca ar fi si o farfurie fin aia de fasole in fata (bine as ciocni cu tine si fara fasole la o adica, dar si mai bine cu). Eu nu sint foarte pofticioasa dar te rog sa ma crezi ca la vederea asta am avut o senzatie de "genunchi moi". Wow


Black_cat,yo zic sa nu mai stam pe ganduri.... :thumleft:

Pot sa-ti spun un secret,dar sa nu ne auda nimeni...shhhhh
Fasolea e Bonduel-Rosie ,facuta in putin unt,cu rosii depelate,sare,piper,un pic de zahar,usturoi,frunze de patrunjel si o lingura de amidon.A durat exact 10 minute sa fie gata.
Iar ciolanul e din comert,fiert 1 ora in apa cu o ceapa si frunze de dafin.
Asa ca e simplu de facut.

Iahnia mai elaborata,e aia cu fasolea tinuta de cu seara in apa,dar nu am avut timp.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#540 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 08:33 PM

Vezi postareaGeany, la 04 February 2010 - 07:58 PM, a spus:

Eu azi cotlet umplut cu cascval(tasche ripiene)adica buzunare umplute,cu salata verde:
Si o sectiune filanta pt. voi:



Sectiunea aia e pentru mine,nu? Stiai ca-mi place cascavalul pane.
Nu conteaza daca-i si carne.
Ai dus camera la doctor ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi