Nico-Vya a spus:
yorkshire pudding ,vedeta fameleonului

încearcă asta (pentru o tavă de 6 puddinguri):
* 2 ouă
* 1 1/4 cană lapte
* 1/4 stick unt (aprox)
* 1 cană făină
* 1/2 linguriţă sare..
toate ingredientele TREBUIE să fie la temperatura camerei (eu pun ouăle într-o oală cu apă călduţa, laptele şi untul în microware). Amesteci toate, în afară de făină, CU MÎNA nu cu mixerul, nu foarte mult, pînă cînd se încorporează untul. Adaugi făina şi mai amesteci puţin, nu trebuie să fie foarte mult (foarte important!), chiar dacă mai rămîn nişte gulgute de făină este ok. Laşi cam 1/2 oră, astfel făina absoarbe lichidele (remember, nu au fost amestecate foarte mult)
Încălzeşti cuptorul la 450 grade cu tăvile de puding în el (sau tăvi de giant muffins, dar cele de puding sînt mult mai bune). Scoţi repede tăvile din cuptor, le ungi foarte bine cu unt (trebuie să sfîrîie cînd le ungi) şi le umpli cam 1/2, 2/3 cu aluatul. Le coci 20 minute la 450 de grade (232 Celsius) şi (depinde de cuptor) încă 15-20 min la 350 (176 Celsius). Nu deschizi uşa cuptorului!!! (well, după 35 min poţi să te uiţi, repede, dacă sînt frumose, aurii - sau te uiţi prin uşa de sticlă, a mea nu prea'i spălată bine

)
Le scoţi din cuptor, le înţepi imediat cu un cuţit...unt, gem şi mănînci pînă nu mai încape

Alalt'ieri am mîncat 5 dintr'o dată
Se mai poate pune parmezan ras în aluat, cinnamon, etc... eu le fac simple, merg cu orice.. Dacă le pui într-o pungă de hîrtie se pot reîncălzi mai tîrziu, dar nu sînt chiar aşa bune ca atunci scoase din cuptor...
La noi se numesc popovers, nu găsim aici beef dripping...
O tavă ca asta este excelentă: