Ce ati gatit astazi?
Postat 04 January 2010 - 04:04 PM

Postat 04 January 2010 - 04:07 PM

- Loveste-l la ficat cu ceva romanesc.

- :twisted:
Icre de crap cu ceapa, porcarii de casa (toba, caltabos, jumeri) (nu apar in poze),
Chisatura cu slaninuţă frageda de pe burta.

.
O mamaliga cu trei pături de branza (burduf invechit, branza framantata si un cas mozarellian

.
Smanatana, carnati fierti in moare de curechi si bere neagra, fleici la gratar, muraturi,si ce-oi mai fi uitat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 04 January 2010 - 05:11 PM

Da lu pretenu,i-ai dat si un Tri- Ferment ?

http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 05 January 2010 - 01:31 AM

pulpa de purcel facuta-n sos de vin ,piure si ardei capia copt ,...in otet dulceag

Postat 05 January 2010 - 02:52 PM

( bun , ca dupa ce o luat cateva linguri , o zis ca nu mai poate....

Postat 05 January 2010 - 02:57 PM

Postat 06 January 2010 - 03:47 PM

Postat 07 January 2010 - 02:47 PM

Postat 08 January 2010 - 01:36 PM

Daca vreti reteta,ce-i drept extrem de complicata

O cheama(pe reteta) - Fiorelli al pesto di rucola
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 08 January 2010 - 03:50 PM
Maya a spus:

Daca spun ca am facut si eu acelasi lucru azi ( la noi pe pachetul cu acest tip de paste scrie insa "Creste" dar arata la fel ) ma crezi?
Poze nu puteti obtine decat cu endoscopul sau la autocsie

Ah, da! Pesto-ul meu a fost de cumparat.
Hmmmm....

Sa inteleg ca singura mea contributie a fost ... apa?

Am avut o sapatamana incarcata (si la bucatarie) aproape fara fotografii insa, din cauza lenii de oboseala

Edit:
Oops! Pesto-ul meu nu a fost de rucola ci de busuioc.
Zi-i repede , te rog, ce gust se are?

E usor amarui?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 08 January 2010 - 04:01 PM
W Mamadeus Paparotti a spus:
Poze nu puteti obtine decat cu endoscopul sau la autocsie

Ah, da! Pesto-ul meu a fost de cumparat.
Hmmmm....

Sa inteleg ca singura mea contributie a fost ... apa?

Am avut o sapatamana incarcata (si la bucatarie) aproape fara fotografii insa, din cauza lenii de oboseala

Edit:
Oops! Pesto-ul meu nu a fost de rucola ci de busuioc.
Zi-i repede , te rog, ce gust se are?

E usor amarui?
Paparotti,asta e Creste:

si Fiorelli,cica ie astea:

asa zice italianu

A tale ori fi fost ca niste creste(creasta di cucosh),si a mele..au fost doar oleaca înfiorate pe margini,si oleaca îndoite

Na egal,tot paste si una si ai'lalta

Da,deci pesto de rucola,are o tenta usor amaruie.Daca o faci din rucola tinerea de tot,nu se simte amaruiul deloc.Pe mine însa,nu ma deranjeaza,chiar îmi place.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 08 January 2010 - 05:23 PM
Maya a spus:
Paparotti,asta e Creste:
A tale ori fi fost ca niste creste(creasta di cucosh),si a mele..au fost doar oleaca înfiorate pe margini,si oleaca îndoite

Na egal,tot paste si una si ai'lalta

Da,deci pesto de rucola,are o tenta usor amaruie.Daca o faci din rucola tinerea de tot,nu se simte amaruiul deloc.Pe mine însa,nu ma deranjeaza,chiar îmi place.
Grazie tanti !

edit: Grazie tanto !

Am vazut in gura. Eu am intradevar pastele cocosesti.
Nici pe mine nu ma deranjeaza gustul amar (a se vedea

Daca esti asa draguta, cand ai oleaca de timp, trece rogu-te, reteta de pesto de rucola si la topicul: Pesto-uri de tot soiul - Sosuri de frunza-verde si nu numai
viewtopic.php?f=7&t=244
Nu de alta dar sa-i facem ranza :twisted: Simonei
Postat 08 January 2010 - 05:28 PM

.
Postat 08 January 2010 - 11:56 PM

si eu aveam linguini la fiert.
dar nu aveam pesto

am pus patrunjel in batator, si pe celelealte le aveam,asa ca am facut pesto-ul meu
nu cumpar, ca mi-a mucegait odata in borcan, nu stiu ce s-a intamplat si m-am lasat de sportu asta...

am pus sare,la gust

cashew nuts , vreo 4 ,un graunte de usturoi si un varf de chilli uscat,si cateva seminte de coriandru uscat...

parmezan ras cam o lingurita incarcata

ulei de masline 1 lingurita juma`

s-am batut bine...,s-am obtinut o pasta parfumata si buuuuna

am pus pastele fierbinti in tigaie ,s-am amestecat cu inca un strop de apa fierbinte, pe care am oprit-o de la paste...

si a iesit foarte gustos,in plus am mai adaugat niste bucati de carne de vita gratarita si feliata subtire si parmezan dupa gust,,,yammm!
ma scuzati de serveala, dar totul a mers intr-o cutie de plastic...pt dansu, ca e de noapte :oops:

pofta buna!

Postat 09 January 2010 - 10:30 AM

Postat 09 January 2010 - 11:30 AM

si un mic dejun fara fite...

stiu ,e simplut...da`,o mers

feliute de bacon la tigaie ,fara ulei doar intoarse pe-o parte si pe alta,si ochiuri in apa,nitel castravete murat si bineinteles cea de toate zilele paiine proaspata cu unt,asa o pojghita

Postat 09 January 2010 - 01:06 PM
Iaca, nu-i spun (chiar daca o mai alint asa cand suntem doar noi doi

Ideea e ca au saltat in gura chiar si asa, fara probleme.

.
Sosul a fost din untul caramelizat din tigaie deglasat cu vin alb (asta era desfacut) si balsamico bianco.
P.S.
@ Nico:
Chiar cand nu-ti laud mancarea si pozele, explicit si in scris, tu poti considera ca am facut-o de fiecare data

Postat 09 January 2010 - 11:08 PM
Am vazut-o pe Nigella cu citeva zile in urma facindu-si cotlete din carne de porc panè, azi am fost la cumparaturi si n-am rezistat tentatiei, am luat feliile de carne de porc si le-am facut si eu.
Am amestecat pesmet cu parmigiano ras si sare cu ierburi, am trecut feliile de carne prin ou batut si apoi prin amestecul de pesmet si le-am prajit. Garnitura a fost de morcovi taiati felii si sotati cu un pic de apa si ulei si aromatizati cu sare cu ierburi.

Postat 10 January 2010 - 12:32 AM
Adriana a spus:
Am vazut-o pe Nigella cu citeva zile in urma facindu-si cotlete din carne de porc panè, azi am fost la cumparaturi si n-am rezistat tentatiei, am luat feliile de carne de porc si le-am facut si eu.
Am amestecat pesmet cu parmigiano ras si sare cu ierburi, am trecut feliile de carne prin ou batut si apoi prin amestecul de pesmet si le-am prajit. Garnitura a fost de morcovi taiati felii si sotati cu un pic de apa si ulei si aromatizati cu sare cu ierburi.
[attachment=0]cotolettacarote.jpg[/attachment]
ce bine arata,ce as vrea sa manance si ai mei asa ceva
morcovii aia arata de milioane
eu nu pot face pt ca ei nu manaca "cu buruieni" doar cu sare si piper,boia,dafin si vegeta pe care intrun final iam convins sa o aleaga pe aia facuta de mine
cand e vorba de condimente si mirodenii mai bine renunt,sotul meu e singurul care mananca (si eu bineinteles)