Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#401 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2010 - 01:00 AM

Misha a spus:

morcovii aia arata de milioane
eu nu pot face pt ca ei nu manaca "cu buruieni" doar cu sare si piper,boia,dafin si vegeta pe care intrun final iam convins sa o aleaga pe aia facuta de mine

Pai tu pui mai multe condimente decit mine, eu am pus doar un pic de ulei, un pic de apa si sare (care e nemteasca si aromatizata cu punctuletele alea care sunt ierburi uscate, dar dau doar gust nu predomina).
Asta e
Imagine atasata: 54_4bdf1505cf8031d590c0a25b4961957d.jpg

#402 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 January 2010 - 10:53 AM

Adriana a spus:

Pai tu pui mai multe condimente decit mine, eu am pus doar un pic de ulei, un pic de apa si sare (care e nemteasca si aromatizata cu punctuletele alea care sunt ierburi uscate, dar dau doar gust nu predomina).


Ziceti ca ma las inspirat de Adriana?
In Parnassus-ul culinar, e una dintre muze. :angry:

Da, imi recunosc si eu complicitatea intru condimentarea puternica :oops:
Cele "multe" de azi au fost doua. Coriandru si ghimbirul.

Tehnologia?
Pai am stricat-o si pe aia. :D
Se mai mira careva? :twisted:
Am caramelizat in unt si untdelemn o lingura buna de zahar, pentru gust, aroma si culoare. Am pus feliile de morcov cu un praf de sare (sa-si lase apa) si le-am sotat pret de cateva minute. O lingura buna de acetto balsamico. Redus. Coriandru proaspat macinat, ghimbir si le-am fiert in sucul de la doua portocale 10 -15 minute, pana a scazut sosul, dar morcovii sa ramana totusi al dente. Am gustat de sare. Am mai pus ca o cerea, plus o lingurita de miere.

Si daca azi e ziua inspiratiilor de la Adriana, am un flanc de somon pus la dezghetat pentru gravlaks.
Premiera.
Turnat #1 / Dubla #1
Motor!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#403 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 January 2010 - 12:13 PM

Azi tot felul 2 a fost de culoarea corail. Pentru unul :twisted: a fost brunch.
.
Imagine atasata: 219_4fb5abae0dce8f2d5a8c10a726abd8d5.jpg
.
Imagine atasata: 219_4df9d279dde350922eb6863c51564492.jpg
.

Iar gravlaks-ul l-am ingropat deja pe plaja :lol: . Mai vorbim despre el peste 2-3 zile.
Apropos. Cat se pastreaza la frigider dupa ce a fermentat?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#404 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 12:20 PM

Adriana a spus:

Misha a spus:

morcovii aia arata de milioane
eu nu pot face pt ca ei nu manaca "cu buruieni" doar cu sare si piper,boia,dafin si vegeta pe care intrun final iam convins sa o aleaga pe aia facuta de mine

Pai tu pui mai multe condimente decit mine, eu am pus doar un pic de ulei, un pic de apa si sare (care e nemteasca si aromatizata cu punctuletele alea care sunt ierburi uscate, dar dau doar gust nu predomina).
Asta e
[attachment=0]krautersalz.jpg[/attachment]

da numa ca mancarurile alea cu multe condimente sunt numa pt noi 2
iar noi in casa suntem 5
pardon,6 :lol: ca si bubu papa
si mie greu sa fac mancare numa pt noi si apoi si pt restul,adica fac asa,dar nu zilnic
oricum voi face asa cand voi avea vreme sa fac si mancare pt toti si pt noi 2 :|
Imagine postataImagine postata

#405 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 January 2010 - 01:57 PM

W Mamadeus Paparotti a spus:

Azi tot felul 2 a fost de culoarea corail. Pentru unul :twisted: a fost brunch.
Iar gravlaks-ul l-am ingropat deja pe plaja :lol: . Mai vorbim despre el peste 2-3 zile.
Apropos. Cat se pastreaza la frigider dupa ce a fermentat?


Shefoole, sa-ti fie de bine brunch-ul ! :lol: (arata tzaissssss ! :love3: )

Gravlaks-ul poate fi pastrat la frigider timp de max. 1 saptamina (evident, acoperit cu o folie de plastic pt. a nu prinde alte mirosuri) si max. 3 luni la congelator. Daca ai preparat o bucata mare de gravlaks, te sfatuiesc sa o portionezi inainte de congelare in bucati suficient de mari, cit sa poata fi consumate timp de 1 saptamina dupa dezghetarea lor.

#406 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 January 2010 - 04:40 PM

Shefoo, poi a fost rasfat! ,asa ca de duminica... :lol:
si aici se consuma tare mult morcovii...se mananca fierti in aburi cu putin unt deasupra sau asa cum bine ai facut , cu miere de albine ...sunt un deliciu
am facut si eu morcovi astazi si fasole verde , poza mai tarziu... :roll:
adica . fusai in trend :lol:
tare as fi facut si eu gravlaks-ul asta, da cum sa fac ?ca stiu ca numa` eu tre sa-l inghit :roll: ....as putea face cred :lol: ,doar un fillet,macar de pofta si de curiozitate :love3:,astept poza sa vad cum ti-a reusit, :o si ce gust are in final...
................
am avut un picior de miel l-am impanat cum m-am priceput mai bine,l-am uns si cu putin mustar,si peste toate am pus un pahar de vin si unu` de apa,ca sa fac si sos....
...si fasole verde cu morcovi-natur ;)

Imagine postata

Imagine postata


Eataly, sar`mana

#407 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 January 2010 - 05:27 PM

Verdeata (aseara, azi am recuperat :lol: ):

Imagine atasata: 56_c3cbe464be65485a8ba40edf32a3990a.jpg

Nico, arata tare bine friptura ta!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#408 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 07:26 PM

si eu acu cateva zile(nu mai stiu exact cand :oops: )
chiftelute marinate ,o reteta veche de care uitasem,fff bune
salata ce ciumpercutze
oua umplute cu pate si cu branzica

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 118_c9dfd35f939e67c15215c8dbdf5212f3.jpg
  • Imagine atasata: 118_06671d3c3c2e0bbc7ad6ceb5aeadf52f.jpg
  • Imagine atasata: 118_ffdb1e069e81113c43464ec295208c4e.jpg
  • Imagine atasata: 118_1800eb4626d8bbf213ee52c166d0832a.jpg
  • Imagine atasata: 118_9b0b51f6d92d9cbcc9a4827956b2ed86.jpg

Imagine postataImagine postata

#409 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 07:31 PM

si tot acu cateva zile fricturica de porc la cuptor cu sfecla rosie,morcovi si cartofi,cu cimbru si usturoi
eu cu legumele enumerate si sotul meu cu piure si sos de la fricturica
servit alaturi de o salata de ridichi albe
si portia lu bubu...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 118_617ec8601490920462915710250855cc.jpg
  • Imagine atasata: 118_42e3c2640667ec75f1f7524beecac6f8.jpg
  • Imagine atasata: 118_fe06e4e3b898851f881ec6e490cb3b94.jpg
  • Imagine atasata: 118_29f3e0a34c568f08de536d240f40caee.jpg
  • Imagine atasata: 118_34f8f13895981c18e37bc396aa5c796d.jpg
  • Imagine atasata: 118_fdb98f5e667bb132d702cdccd1762f89.jpg
  • Imagine atasata: 118_568d2a7ec0429ff13a8270d7688f8aad.jpg
  • Imagine atasata: 118_95012b48d2222993ec9f645ac3509950.jpg

Imagine postataImagine postata

#410 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 07:44 PM

si acu vreo proape 2 sapt am facut iar placintele englezesti ale ANNEI FOSTER
ador aluatul asta
e perfect

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 118_4cae7cf0e7feb485d2103f02f394c808.jpg
  • Imagine atasata: 118_f930b7f4fd99bbe6f07f4bf90ec47a90.jpg
  • Imagine atasata: 118_7bcf2f3bb03aad2f3d6dceb31fb74333.jpg
  • Imagine atasata: 118_86e89ebfe6c1a2621eb81868efc786f7.jpg

Imagine postataImagine postata

#411 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2010 - 07:58 PM

Eu in seara asta simplu da' simplu de tot,pasta shutaImagine atasata: 456_56a0973ecb7fc77e42c8f5d3025e6f5c.jpg
Spaghete,sos de rosii(sugo),un fir de ulei de masline extravergine,parmegeano regiano(non si fabrica se fa :D )
Au mers la suflet dupa atatea porcarii :appl:

#412 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 11 January 2010 - 08:18 PM

tu scrii in ceva dialect ori fonetic doar :appl: esti funny iar pastele plac oricand ! bingo :D
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#413 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2010 - 08:40 PM

Mda' stiu sa scriu numa' cum se aude :appl: nu stiu si nici nu ma intereseaza cum se scrie corect,chiar ma amuz pe chestia asta.
Am fost in Italia acum 9 ani,de 6ani jumate sunt in Romania,cand eram acolo mi se pareau cele mai mari porcarii din lume ducand dorul bucatariei romanesti,acum am invatat sa apreciez si alte gusturi ale altor culturi,este adevarata vb. ca in viata nu te opresti din a creste''

#414 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2010 - 10:07 PM

Cum ar zice Peter, mincare de cuptor :appl: numai ca eu am facut-o rapidulescu in tigaie.
Pulpe de pui cu cartofi
Am pus un pic de ulei in tigaie, pulpele din partea de sus curatate de piele, usturoi si patrunjel congelat plus nitica sare aromatizata nemteasca, cartofii deasupra, am pus capacul si la foc mare 10 minute, dupa care am adaugat apa fierbinte, am amestecat o data si cind ea s-a evaporat era gata!
Imagine atasata: 54_20102fffecfa864fcead11bcc304261c.jpg

#415 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 11 January 2010 - 10:12 PM

cand am fost acasa ma crezi ca m-am pus sa mananc paine de casa facuta pe vatra cu slanina ? inainte in viata mea nu am mancat slanina doar facuta pe frigare :appl:)
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#416 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2010 - 10:44 PM

Nicoleta a spus:

cand am fost acasa ma crezi ca m-am pus sa mananc paine de casa facuta pe vatra cu slanina ? inainte in viata mea nu am mancat slanina doar facuta pe frigare :D)

Hi hi,te cred si inca cum,io' cand am ajuns acasa nu ma puteam opri sa mananc muraturi si varza murata ,desi inainte nu prea bateam...
Ce tii si cu viata asta nu apreciezi ce ai(si aici ma refer si la barbati)pana nu mai ai
Stii cum e ''rau cu rau da' mai rau fara' rau'
Da' sa ne intoarcem la oile' noastre,asa am patit eu si cu Italia si cu romanica''(tanjesc mereu,ca tot omu'' dupa ce nu am)De exemplu cand am ajuns in Italia nici nu puteam gusta parmegeano' ziceam ca e cea mai naspa branza sau ce-o fi ea,acu nu pot s-o ating fara sa fur o tara''(dupa cum arata si poza de la pasta nici nu ma-ndur s-o rad pe razatoarea stelata cum se face ca pierd o gramada(prin razatoare)asa ca o dau ca ''moldoveanu'' prin razatoarea mica
Puteti sa radeti de mine cat vreti da' eu chiar asa am patit :appl:

#417 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2010 - 11:04 PM

Adriana a spus:

Cum ar zice Peter, mincare de cuptor :lol: numai ca eu am facut-o rapidulescu in tigaie.
Pulpe de pui cu cartofi
Am pus un pic de ulei in tigaie, pulpele din partea de sus curatate de piele, usturoi si patrunjel congelat plus nitica sare aromatizata nemteasca, cartofii deasupra, am pus capacul si la foc mare 10 minute, dupa care am adaugat apa fierbinte, am amestecat o data si cind ea s-a evaporat era gata!
[attachment=0]pollopatate.jpg[/attachment]

La multi ani'' draga Adriana,arata suuperb ca de obicei
Nu mai am cuvinte asa ca mai bine tac :D

#418 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 January 2010 - 01:59 PM

Adriana a spus:

Cum ar zice Peter...


Pai, chiar asa:
De ce nu zice chiar el :D
De cand il asteptam aici pe Doktor Lecker :D
Poate pui tu o pila :D
Poate strigam cu totii in cor:
- unu, doi, trei si:
:D Peteeeeeeeer!

Gata cu Offtopicul (Scusi) si sa trecem la farfurii.
Azi s-a maturizat gravlax-ul. Superba reteta! :D Go for it! :D
Am avut intentia sa pun in sarea-zaharul de marinare si cateva boabe macinate de fructe uscate de ienupar. Am uitat atunci dar si-au gasit locul acum in sosulean. Nu multe. Patru.
.
Imagine atasata: 219_981bcb0ed959017056e1d4d524b61b2f.jpg
.
Imagine atasata: 219_8d47a2ef5dddea38e9b7166ed93a59f1.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#419 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 13 January 2010 - 08:47 PM

Shefoo, :) dupa dumneavoastra!
eu mai modest :roll: la foarte mare repezeala un curry din piept de pui si coconut ceam :mrgreen:

Imagine postata


#420 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 January 2010 - 09:33 PM

Am avut altceva pe lista, dar am dat nas in nas cu niste burta in alimentara asa ca am schimbat planurile. Contam pe un morcov si un pastirnac pe care ii stiam in tava frigiderului dar am constatat ca disparusera, asa ca am facut inovatii. Am fiert burta cu o ceapa, vreo 2 linguri de un amestec de legume destul de naturist, iar la sfirsit, ca sa capete totusi o culoare adecvata statutului ei de ciorba de burta, i-am pus cam o lingurita de ... curcuma :salut: In rest totul normal, galbenusuri de ou, dreasa cu smintina, gogosar, mujdei ...


Imagine atasata: 284_ae95fb9379828e345ba97ee0214b438e.jpg



Iata si amestecul de legume, l-am cumparat de proba sa vad cum e si mi-a placut, nu miroase a Vegeta! :-*


Imagine atasata: 284_23013731f8cb614b6d39531699934b46.jpg

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi