Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#501 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 January 2010 - 11:43 AM

... ca sa nu mai editez...
M-am documentat... dar nu e ceea ce vroiam eu... sa ma 'exblig'... Am inteles ca poate avea doua tipuri de umpluturi:carnaraie grasa si branza, bine pana aici... Acum vreau efectiv detalii, de tipul prostanacului din mine...
- se face mamaliga si se lasa la racit (pana aici am pricepit)... ce consistenta trebuie sa aiba?
- se pregateste umplutura si se trece la atac (pricepii si aici)
- acum, reconstructia cred ca se face tot in ceaunel, Nu? se unge cu ceva ceaunelul?
- ceva temperatura la cuptor? timp? asa aproximative, ca pt prima data... dupa aia ma descurc eu la improvizat...
- ceva detalii tehnice, ca sa nu ma fac de cacao cand o sa scot mamaliga de la cuptor si se flescaieste pe toata masa... orice informatie extra e bine venita...
Senior Mamadeus, nu-i asa ca-ti faci mila de un suflet chinuit? Dau si-o bere :pupic: Sorina
Sorina

#502 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 January 2010 - 04:35 AM

sorinadaniela a spus:

... ca sa nu mai editez...
M-am documentat... dar nu e ceea ce vroiam eu... sa ma 'exblig'... Am inteles ca poate avea doua tipuri de umpluturi:carnaraie grasa si branza, bine pana aici... Acum vreau efectiv detalii, de tipul prostanacului din mine...
- se face mamaliga si se lasa la racit (pana aici am pricepit)... ce consistenta trebuie sa aiba?
- se pregateste umplutura si se trece la atac (pricepii si aici)
- acum, reconstructia cred ca se face tot in ceaunel, Nu? se unge cu ceva ceaunelul?
- ceva temperatura la cuptor? timp? asa aproximative, ca pt prima data... dupa aia ma descurc eu la improvizat...
- ceva detalii tehnice, ca sa nu ma fac de cacao cand o sa scot mamaliga de la cuptor si se flescaieste pe toata masa... orice informatie extra e bine venita...
"Ăi u, că vin amu
Călare pe Vânătu"

Senior Mamadeus, nu-i asa ca-ti faci mila de un suflet chinuit? Dau si-o bere :D Sorina

Tehnologie pour la cuisine ... ciobanesco ? :pupic:
Hai sa incepem cu ceaunelul (ceaunelu', ceaunelu', hai la joc :drool: sau era a lu' Nelu :D )
Eu am folosit un castronel pyrex cu capacitatea de circa 1.5 l.
Si da, l-am uns, care va sa zica cu unt. Acum daca e lipicios, poti sa-l tapetezi pe interior cu felii de jambon afumat, bacon, ce ai la dispozitie. Tortul de malai nu se va mai lipi astfel neam.
Vrei sa-l ungi cu unt si sa-l tapetezi cu parmezan? Nu gresesti de loc nici asa, chiar din contra.
Mamaliga musai sa fiarba mimim 20 de minute chiar daca e din malai grisat - regula de aur.
Consistenta inspre vartoasa, cand da sa se prinza pe fundul oalei si bulbucii se sparg cu greu. Mama zicea ca e buna cand se arde un pic pe fund (sa fi fost o justificare? :D )
Eu nu am lasat-o la racit. Am intins-o fierbinte. Dar daca o lasi, nu-i bai. De-abia esti sigura ca nu se felshcaieste. In primul caz o intinzi cu spatula in al doilea caz o tai cu atza. Ad libitum.
Cuptorul preincalzit. Nu am termometru. Pare rau. Douazeci de minute la temperatura medie sau 10 -15 cuptorul cu ~unde in functie de cantitate.
Secretul insa sta in branza.
O branza de burduf invechita makes the diference. Maria Tanase zice (bine mai canta) :
Iu hu, hu, pe lângă stână
Să se facă brânza bună
Să nu fie usturoaie
Ca gura de jinăroaie

Pentru autenticitate: am prieteni din Jina care-mi confirma ca la nunti, mai spre dimineata nu se canta "gura" ci alte cele :oops:
Deci si branza e bine sa fie un pic usturoaie :love3:
.
7Ip5P8jB7wA
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#503 Useril este offline   Puiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2010 - 01:15 PM

Ciorbă din coaste de porc, acrită cu zeamă de varză şi parfumată cu leuştean:
Imagine postata

şi varză cu carne de porc şi mămăligă:
Imagine postata

#504 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 January 2010 - 01:57 PM

Domnu` Puiu..., acu` inteleg eu de ce mai multe doamne sunt fanele dumneavoastra...,pai daca gatiti asa bine...!
nici Shefoo, nu se lasa , am urmarit bunatatile facute in ultimele zile si galustile mi se par super,le si vad cu smantana si ciuperci... :)
sunteti de laudat :(

am facut si eu ceva simplu, mai am si altele in plan...sa vaz de-oi reusi :roll: ,
ceafa de porc doar perpelita pe-o parte si pe alta , si paste cu sos , porumb si frunze de coriandru, pt ceva la repezeala a fost chiar bun

Imagine postata



aaaa, si am gasit in sfarsit piper verde,e marinat,mersi BEBE , pt idee :(

#505 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 January 2010 - 09:00 PM

Ca sa fiu in trend cu Puiu si Nicoleta,am facut gratar de ...porcule. :lol:
Alaturi de pure de cartofi,merisoare(cranberrys) si un sos din:
-mustar,usturoi pisat,sare,piper si o lingurita de miere.
Sa te lingi pe degete nu alta !

Imagine atasata: 99_051809fbe4e026b8affd424e2df28413.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#506 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 January 2010 - 09:31 PM

Minunat piscotel,sosul ala imi face cu ochiul rau de tot :lol:

#507 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2010 - 11:04 PM

taylor a spus:

pentru pranz o rulada din omleta

Mi-am dorit sa o fac de cind am vazut-o, in seara asta am reusit. Nu e asa de frumoasa ca a ta, eu am folosit 5 oua si 200 de ml de smintina lichida, 3 cepe verzi si un pic de masline, n-am copt-o tare de frica sa nu reusesc sa o rulez si era foarte moale, am pus brinza pe ea cit era inca calda si s-a rupt un picut, dar de buna a fost excelenta, Stefano a numit-o strudel.
Grazie Gabri :tongue3:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 54_cecc6f1bdaddf89e4d090b13c5a88e54.jpg


#508 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2010 - 09:09 PM

Mici cu sosul lui Piscotel(mustar,usturoi,smantana de la mine putere si miere) ,multumesc Piscotel, nu va mai exista gratar fara sosuletul tau :DImagine atasata: 456_67ba43c182fb996c8d9088e817a69d63.jpg
Cu o bere rece pt. toata lumea(obligatoriu) :occasion14:
Si o sectiune pt. pofticiosi :beer2:Imagine atasata: 456_6b4e56957cf4dbf1379b9a2dfed18556.jpg

#509 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 31 January 2010 - 09:40 PM

Geany,
Eu fac 2 tipuri de sos pentru gratar sau mici.
Cel pe baza de mustar:Mustar,usturoi,sare,piper,miere.
Si cel cu smantana,care iese ca o maioneza din :occasion14: capatana usturoi,curatat si dat prin presa,sare,piper,care se freaca cu ulei ca o maioneza si se adauga smantana grasa.
Vara ,cand e cald merge si tzatziki. :roll:

Eu azi am facut multe.
Paine de casa,chiftelute,cartofi cu rozmari la cuptor si tarta cu mere.
Dar nu am avut chef de poze,ca ploua,e urat si mi-a fost lene.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#510 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2010 - 11:09 PM

Despre sosulet piscotel se vede ca fara sa vreau sau sa stiu eu am facut o''fuziune''intre cele doua retete ale tale, asa sunt eu ce sa-i faci nu pot respecta o reteta nici moarta ,tre 'sa o modific eu putin sau sa fac ceva pe gustul meu, uneori imi iese, alte ori mai putin si alte ori.....da' macar raman cu experienta,oricum asta e :''bestiala'' {SMILIES_PATH}/6.gif:)<" title="arms" />

#511 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 31 January 2010 - 11:36 PM

Adriana a spus:

taylor a spus:

pentru pranz o rulada din omleta

Mi-am dorit sa o fac de cind am vazut-o, in seara asta am reusit. Nu e asa de frumoasa ca a ta, eu am folosit 5 oua si 200 de ml de smintina lichida, 3 cepe verzi si un pic de masline, n-am copt-o tare de frica sa nu reusesc sa o rulez si era foarte moale, am pus brinza pe ea cit era inca calda si s-a rupt un picut, dar de buna a fost excelenta, Stefano a numit-o strudel.
Grazie Gabri :)


cu placere :occasion14: lasa ca arata bine,important ca a fost buna la gust.
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#512 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2010 - 11:46 PM

taylor a spus:

cu placere :occasion14: lasa ca arata bine,important ca a fost buna la gust.

foarte buna, o sa o mai fac si o sa ma specializez si o sa iasa mai frumoasa :)

#513 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 February 2010 - 01:08 PM

Senior Mamadeus, multumesc mult pt tehnologia tortului de malai... Si dau si berea promisa :floare: . Sorina
Sorina

#514 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 02 February 2010 - 03:35 PM

azi din nou am facut o omleta cu branza si prosciutto
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-144-126511761641.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-144-12651176643.jpg
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#515 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 February 2010 - 03:49 PM

Adevarate opere de arta culinara ruladele tale , Gabriela! :violent6:

Eu , ciorba de salata si cotlet de porc cu cartofi Hasselback si varza rosie cu mere , Maya style.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511848903.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511835916.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511842527.jpg

#516 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 February 2010 - 03:56 PM

Din os de porc cu zgarci si carne si-a tras gustul ciorba tocmita de Dumneaei la revarsatul zorilor. Fata i-a dat cu galbinus de ou frecat cu smantana de pe lapte si a acrit-o ardeleneste cu aromele tarcănul din borcanul cu otet si sare.
Am pus eu, langa ea niste cartofi franţozăşti, cu un rest de piept de pui de ieri, prajit in tigaie.
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126511854909.jpg
.

Si am avut timp sa ma ocup si de pastrama de vita - gravox © - care, tocmai s-a maturizat suficient pentru a incerca experienta cutitului.
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-12651186454.jpg
.

Un alt ardelean din apropiata Poplaca zicea intr-un film in care pe langa ardeleni mai apareau si Profetul si aurul:
"Faină culoare! Oare ne-ajunge?" :violent6:
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126511867543.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#517 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 February 2010 - 08:09 PM

Eu azi paste alla Matriciana,ca-mi ramasese niste gusa si sos de rosii si n-am avut chef de munca in seara asta :angryfire:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-405-126513413734.jpg

#518 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 02 February 2010 - 09:26 PM

La cina,Ros il forn(specialitate malteza)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-212-126513842745.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-212-126513876378.jpg

Cristina

#519 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2010 - 11:08 PM

Vezi postareataylor, la 02 February 2010 - 03:35 PM, a spus:

azi din nou am facut o omleta cu branza si prosciutto

Ma omori cu ruladele tale, cita smintina pui la cite oua?

Eu nu le-am gatit azi ci simbata dar le-am mincat azi, cu smintina trimisa de Peter :D
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514488963.jpg

#520 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 February 2010 - 11:14 PM

Taylor,

Poate ne faci intr-o zi o demonstratie cu omletele tale perfecte. :D
Ce-mi place cum se vad maslinele ... :D

La mine,azi,
Cartofi aurii cu bile din branza de burduf si tzatziki . :mad:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-48-126514505377.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi