Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 437
  • 438
  • 439
  • 440
  • 441
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#8761 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 13 October 2014 - 08:07 PM

Eu nu chiar de azi, dar recent, tarte cu rosii confiate.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-257-14132235376388.jpg

Am avut rosii italienesti, carnoase si dulci:
Imagine atasata: monthly_10_2014/post-257-14132235676947.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2014/post-257-14132234872021.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8762 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 October 2014 - 08:12 PM

Frumoase si fara indoiala bune!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8763 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 October 2014 - 10:03 PM

Vezi postareaRia, la 13 October 2014 - 08:07 PM, a spus:

Eu nu chiar de azi, dar recent, tarte cu rosii confiate.

ce-mi place, pacat ca s-a dus vremea rosiilor micute :crying:

#8764 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 October 2014 - 11:02 PM

aproape guacamole (avocado, roșii, ceapă, lămîie și ulei de măsline)

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-1215-14132336474755.jpg

stir fry (piept de pui, ceapă, dovlecel, vînătă baby, pleurotus eryngii)

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-1215-14132339577406.jpg

#8765 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 October 2014 - 07:38 PM

Knödeli " reciclate" cu legume din gradina si un sosulet de ciuperci

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14133080916075.jpg

si un vin foarte tinar...al meu din beci. Ii mai trebuie putin, dar cred ca va fi bun.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14133080840617.jpg

Peter

PS. Paharul l-am stropit cind am turnat vinul in el... :crying:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8766 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 October 2014 - 08:07 PM

Curcan la cuptor.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14133100564201.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8767 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2014 - 08:15 PM

OHOOOO! Foarte bun!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8768 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 14 October 2014 - 08:21 PM

Super aura!
Acusi e si la noi Thanksgivingul. Trebuie sa incep sa imi fac planul cu ce o sa avem pe masa.
Vreau placinta de mere, un curcan, ceva cartofi dulci... Yummi!

#8769 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 October 2014 - 09:24 PM

Zerda, Wow :crying: Cartofi dulci am pus si eu pe masa, dar nu au avut succes. I-am taiat bastonase, am pus si morcovi, ceapa si i-am dat la cuptor. A mai fost si piure de cartofi cu pastarnac, pentru ca imi place combinatia. Am avut si supa crema de dovleac...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8770 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 06:23 PM

La curcan m-asi invita si eu. :occasion14:

La noi azi a venit chinezul:

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14134765277386.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8771 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 October 2014 - 06:46 PM

Peter, te-as invita cu drag, dar nu mai e nimic. Carcasa am fiert-o si am facut supa cu galuste, iar resturile le-am pus in sandwich.

Ce a pus chinezul in wok? Ce se vede verde e usturoi verde? Fara carne?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8772 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 06:58 PM

Gata

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-1413478635349.jpg

Peter

Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8773 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 07:03 PM

Vezi postareaaura, la 16 October 2014 - 06:46 PM, a spus:

Peter, te-as invita cu drag, dar nu mai e nimic. Carcasa am fiert-o si am facut supa cu galuste, iar resturile le-am pus in sandwich.

Ce a pus chinezul in wok? Ce se vede verde e usturoi verde? Fara carne?


Carcasa nu o pierd niciodata....la nemti se face impreuna cu alte maruntisuri din gasca un fel de mancarica cu sos. Ii zice "Gänseklein".
Ce imi mai place. :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8774 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 17 October 2014 - 08:59 AM

Vezi postareaaura, la 16 October 2014 - 06:46 PM, a spus:

Carcasa am fiert-o si am facut supa cu galuste, iar resturile le-am pus in sandwich.



Aura, te referi la carcasa curcanului deja rumenit? Se poate face supă dintr-o pasăre gătită? Există vreo rețetă pe undeva?
Chiar nu știam chestia asta...sună chiar interesant, cum e gustul, diferit se supa din carne crudă?

#8775 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2014 - 09:47 AM

Cauta la Jamie Oliver, la el am vazut intr-o emisiune,

Uite ca mi-a iesit una

sau aia de ziceam alta
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8776 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 17 October 2014 - 12:22 PM

Vezi postareazerda, la 17 October 2014 - 09:47 AM, a spus:

Cauta la Jamie Oliver, la el am vazut intr-o emisiune,

Uite ca mi-a iesit una

sau aia de ziceam alta

Mulțumesc Zerda, îs curioasă ce gust are, deși rațional îmi zic că nu are cum să fie rău, piticii de pe creier tot strigă: "gust nașpa".
Poate voi încerca cândva, am o rață întregă în congelator care așteaptă să fim mai mult de doi carnivori la masă, aș frige-o întragă și apoi aș recicla carcasa în acest fel.

#8777 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2014 - 01:45 PM

Eu am facut o data, acum depinde si ce mai pui pe langa, ca daca pui multe legume are gust bun. Cred ca si eu am facut-o o data cand cu un ditamai pui tot numai doi oameni... si am zis ca e pacat de Dumnezeu sa arunc atata carne si nici chinez batran nu sunt s-o pigulesc si vazusem asta la televizor, asa ca i-am dat bataie.

Daca te ajuta la piticii de pe creier, domnului nu i-am spus ce am facut si la gust nu s-a prins, totul este sa strecori bine zeama de carne. Iar in bucatariile mari e intotdeauna o oala uriasa in care fierbe sosul brun, care tot din oase de vita prajite se face, evident si cu altele care fac toata diferenta! Ca sa te linistesti de tot, o citez pe Nigella Lawson: e pacat sa se piarda atat bunatate.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8778 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 October 2014 - 03:45 PM

Am fiert carcasa la foc mic, multe ore, pana iese gelatina din oase. Am adaugat legumele si nu are gust naspa, dimpotriva as zice. Asa se face aici zeama de pui.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8779 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 18 October 2014 - 09:43 AM

Vezi postareaaura, la 17 October 2014 - 03:45 PM, a spus:

Am fiert carcasa la foc mic, multe ore, pana iese gelatina din oase. Am adaugat legumele si nu are gust naspa, dimpotriva as zice. Asa se face aici zeama de pui.


Mulțumesc de răspuns Aura, îs convinsă că gusul a fost foarte bun, de fapt gelatina din oase și implicit gustul nu iese la coptul la cuptor ci doar la fiertul îndelungat, ca la răciturile ce curcan sau cocoș- preferatele mele...

#8780 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 October 2014 - 10:50 PM

Vezi postareaicecream, la 17 October 2014 - 08:59 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 October 2014 - 06:46 PM, a spus:

Carcasa am fiert-o si am facut supa cu galuste, iar resturile le-am pus in sandwich.



Aura, te referi la carcasa curcanului deja rumenit? Se poate face supă dintr-o pasăre gătită? Există vreo rețetă pe undeva?
Chiar nu știam chestia asta...sună chiar interesant, cum e gustul, diferit se supa din carne crudă?



De fel in localuri se refolosesc carcasele, noi de exemplu folosim carcasele de rata si gasca la facut sos, supe nu facem din ele.Chiar azi am facut sos ca aici maine se mananca rata si gasca.

Uneori mai gatesc si eu acasa, desi in ultimul timp numai pe fuga am fost.

De mult voiam sa gatesc scoici Saint Jacques, am mai vazut pe prin reviste sau pe la MC, dar nu facusem niciodata , asa ca cea mai simpla reteta care puteam sa o incropesc seara a fost risotto cu busuioc, alaturi de rosii cu cafea si normal scoicile trase scurt in tigaie

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-479-1413665359435.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 437
  • 438
  • 439
  • 440
  • 441
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi