
Ce ati gatit astazi?
#10181
Postat 15 August 2016 - 11:00 AM

#10182
Postat 15 August 2016 - 03:07 PM

Eu azi am facut mancarica de ardei copti(fashiutze


#10183
Postat 16 August 2016 - 12:15 PM
Stop! Stiu eu sa-i fac, dar poate ai ei sunt mult mai speciali si "lecker".

Azi, dupa mancaruri la restaurant, prefer mai obisnuit..





Peter

#10184
Postat 17 August 2016 - 01:57 PM
Eu asi intinde mana spre fasolea lui Destiny(daca mi-ar spune pas cu pas cum sa-i fac)
Stop! Stiu eu sa-i fac, dar poate ai ei sunt mult mai speciali si "lecker".

Azi, dupa mancaruri la restaurant, prefer mai obisnuit..
Vai,Peter,ma faci sa rosesc

Nimic special:fasolea fiarta cu boabe de piper,foaie de dafin si o crenguta mica de cimbru,apoi curatata de coji,data prin ciur,(da stiu,chinuiala,am si blender,dar o prefer asa),amestecata cu putin ulei,sare,usturoi fin pisat...cam asta.Deasupra ceapa taiata 'pestisori',inabusita cu putin ulei,apa,apoi suc de rosii,sare piper...
Sunt sigura ca a ta-i mai buna,dar am spus cum o fac eu

#10185
Postat 18 August 2016 - 11:19 AM
Destiny, la 17 August 2016 - 01:57 PM, a spus:

Nimic special:fasolea fiarta cu boabe de piper,foaie de dafin si o crenguta mica de cimbru,apoi curatata de coji,data prin ciur,(da stiu,chinuiala,am si blender,dar o prefer asa),amestecata cu putin ulei,sare,usturoi fin pisat...cam asta.Deasupra ceapa taiata 'pestisori',inabusita cu putin ulei,apa,apoi suc de rosii,sare piper...
Sunt sigura ca a ta-i mai buna,dar am spus cum o fac eu

Deci faci fasolea ca mine, numai ca eu nu mai curat de coji... merci ptr. ca mi-ai raspuns.

Dar a ta tot arata tare bine!

Peter

#10186
Postat 20 August 2016 - 12:58 AM

Carne la gratar (piept de pui, ceafa de porc, cirnati de porc si arrosticini) cu piure de cartofi si salata de ardei copti cu rosii mici
De fapt ardeii sunt furati de la zacusca si gratarul e plita pe care am copt ardeii si vinetele pentru zacusca


#10187
Postat 22 August 2016 - 08:50 AM
Din cind in cind primim si chestii care nu le fac eu acasa, sau nici nu ma gandesc ca ar place la careva...

Mai nou a mancat sefa o supa-crema de usturoi si atita a laudat-o.
" Mai tii minte ca mi-ai promis de aproape un an ca o sa-mi faci o supa-crema de mazare si cartofi" ?
Nimic mai usor..

Si ceva si mai usor, dar bun. Se amesteca ceva Feta cu un plic din ala de sos de salata(de-a gata)- grecesc ar fi mai bine - cu ceva ulei de masline
putina apa. Si se adauga rosioare din sera


Se prajesc "Schupfnudeln" cu ceva zucchini(am cu gramada)citeva fire de ceapa verde, tot din gradina.

La urma se arunca peste feta cu rosioare.
Amestecat si mancat.
Ca sa fie carne, sefa a luat niste steak de vita.
Peter

#10188
Postat 24 August 2016 - 01:47 PM



#10189
Postat 25 August 2016 - 07:56 AM

ieri la prinz
manzo, rucola, rosioare, ulei si otet balsamic traditional

#10190
Postat 25 August 2016 - 08:32 AM
Peter, la 11 August 2016 - 12:00 PM, a spus:
zoazorel, la 11 August 2016 - 10:44 AM, a spus:
Peter, zi aici, ca si eu vreau s-o fac! Mutumesc!

Dar sa nu ma bateti

Uite aici
Eu am mai modificat la cantitati, dar a iesit ceva super bun. Ah, am mai pus si ceva usturoi. Mararul e baza! Si imi aduce aminte de vemurile frumoase ce le-am petrecut acu citiva ani in RO

Peter
Am facut-o! N-am apucat s-o pozez! Nici n-a apucat sa se raceasca bine, saracuta! Buuna!




Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#10191
Postat 26 August 2016 - 02:17 AM
#10192
Postat 26 August 2016 - 09:54 AM

Face parte din nu's cum sa le zic pe romaneste, salamurile in sens larg desi nu cred ca e corect, care se maninca aici ca aperitiv taiate felii adica "affettati" (prosciutto crudo si cotto de toate felurile, limba fiarta, sunculita normala sau rulata, speck, slanina, jdemii de salamuri)
Manzo poate fi afumat sau nu si e o bucata taiata de pe bulanul din spate a bovinei, care se poate numi "punta d'anca" pentru ca denumirile si felul de a portiona animalul difera de la o zona la alta.

Se leaga, i se pun condimente si se coace cred la cuptor si/sau abur, si presupun ca dupa se afuma sau nu, apoi sub vid si la magazin cu el.
Asta e aspectul comercial.

Manzo e un animal castrat.
Diferenta dintre manzo si bresaola e ca primul e copt a doua nu, doar sarata si lasata la uscat si/sau afumata ca si primul. Asta e ea:

poate fi si de cal si costa mult mai mult ca manzo
De regula se servesc asa simple, cu putin ulei si/sau lamaie, se pot face rulade micute umplute cu ceva brinza cremoasa, chestii simple si fara coacere

#10193
Postat 29 August 2016 - 05:35 PM
sare, piper, ierburi

Filet de porc prajit scurt pe toate partile

Invelit in folia de aluminiu. Cuptorul incalzit la 150°C
Lasat 15 minute la 110°C. Si inca 10 minute in afara cuptorului.

Lecker.

Peter

#10195
Postat 29 August 2016 - 07:28 PM
Adriana, la 29 August 2016 - 05:59 PM, a spus:

Daca vb de filet sa stii ca se topeste pe limba si are un gust de la ierburi...

Peter

#10196
Postat 29 August 2016 - 09:47 PM
Eu bucatica de purcelus facuta rulada cum mi-ai zis, buna si moale dar pe mine nu ma incinta in mod deosebit

#10197
Postat 29 August 2016 - 10:46 PM
#10198
Postat 30 August 2016 - 05:36 AM
Adriana, la 29 August 2016 - 09:47 PM, a spus:
Eu bucatica de purcelus facuta rulada cum mi-ai zis, buna si moale dar pe mine nu ma incinta in mod deosebit

Nici pe noi. Carnea e prea moale, prea...cum sa spun?
Peter

#10199
Postat 30 August 2016 - 05:37 AM
Dexter, la 29 August 2016 - 10:46 PM, a spus:

Peter

#10200
Postat 30 August 2016 - 08:22 AM