Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 508
  • 509
  • 510
  • 511
  • 512
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10181 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 15 August 2016 - 11:00 AM

Pofta fu mare,asa ca...fasole batuta (facaluita)

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-244-14712516500381.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#10182 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 August 2016 - 03:07 PM

Mmmmm! ce bine arata Dest'! :violent6:

Eu azi am facut mancarica de ardei copti(fashiutze :huh: ,am avut diversi luati la reducere,si capia rosii si ardei gras galben si gogo',amestecatura),cu pui

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14712664003983.jpg

#10183 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 August 2016 - 12:15 PM

Eu asi intinde mana spre fasolea lui Destiny(daca mi-ar spune pas cu pas cum sa-i fac)
Stop! Stiu eu sa-i fac, dar poate ai ei sunt mult mai speciali si "lecker". :violent6:
Azi, dupa mancaruri la restaurant, prefer mai obisnuit..

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14713423968998.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14713424031175.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14713424101571.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14713423847785.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14713423906916.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10184 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 17 August 2016 - 01:57 PM

[quote name='Peter' date='16 August 2016 - 01:15 PM' timestamp='1471342501' post='238531']
Eu asi intinde mana spre fasolea lui Destiny(daca mi-ar spune pas cu pas cum sa-i fac)
Stop! Stiu eu sa-i fac, dar poate ai ei sunt mult mai speciali si "lecker". :huh:
Azi, dupa mancaruri la restaurant, prefer mai obisnuit..

Vai,Peter,ma faci sa rosesc ;)
Nimic special:fasolea fiarta cu boabe de piper,foaie de dafin si o crenguta mica de cimbru,apoi curatata de coji,data prin ciur,(da stiu,chinuiala,am si blender,dar o prefer asa),amestecata cu putin ulei,sare,usturoi fin pisat...cam asta.Deasupra ceapa taiata 'pestisori',inabusita cu putin ulei,apa,apoi suc de rosii,sare piper...
Sunt sigura ca a ta-i mai buna,dar am spus cum o fac eu :violent6:
Prietenii advarati sunt rari

#10185 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 August 2016 - 11:19 AM

Vezi postareaDestiny, la 17 August 2016 - 01:57 PM, a spus:

Vai,Peter,ma faci sa rosesc :huh:
Nimic special:fasolea fiarta cu boabe de piper,foaie de dafin si o crenguta mica de cimbru,apoi curatata de coji,data prin ciur,(da stiu,chinuiala,am si blender,dar o prefer asa),amestecata cu putin ulei,sare,usturoi fin pisat...cam asta.Deasupra ceapa taiata 'pestisori',inabusita cu putin ulei,apa,apoi suc de rosii,sare piper...
Sunt sigura ca a ta-i mai buna,dar am spus cum o fac eu :violent6:


Deci faci fasolea ca mine, numai ca eu nu mai curat de coji... merci ptr. ca mi-ai raspuns. :huh:
Dar a ta tot arata tare bine! ;)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10186 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2016 - 12:58 AM

Mincat aseara si gatit alaltaieri :)
Carne la gratar (piept de pui, ceafa de porc, cirnati de porc si arrosticini) cu piure de cartofi si salata de ardei copti cu rosii mici
De fapt ardeii sunt furati de la zacusca si gratarul e plita pe care am copt ardeii si vinetele pentru zacusca :toothy9;
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14716475058978.jpg

#10187 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 August 2016 - 08:50 AM

Mancam de multe ori in alte parti, mai ales cind suntem in drumetii.
Din cind in cind primim si chestii care nu le fac eu acasa, sau nici nu ma gandesc ca ar place la careva... :)

Mai nou a mancat sefa o supa-crema de usturoi si atita a laudat-o.
" Mai tii minte ca mi-ai promis de aproape un an ca o sa-mi faci o supa-crema de mazare si cartofi" ?

Nimic mai usor..
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14718479121936.jpg

Si ceva si mai usor, dar bun. Se amesteca ceva Feta cu un plic din ala de sos de salata(de-a gata)- grecesc ar fi mai bine - cu ceva ulei de masline
putina apa. Si se adauga rosioare din sera :toothy9;

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14718479007687.jpg

Se prajesc "Schupfnudeln" cu ceva zucchini(am cu gramada)citeva fire de ceapa verde, tot din gradina.

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14718479070782.jpg

La urma se arunca peste feta cu rosioare.
Amestecat si mancat.

Ca sa fie carne, sefa a luat niste steak de vita.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10188 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 August 2016 - 01:47 PM

Am zapacit o mancarica (din vinete taiate cuburele si prajite cu fasiute de ardei gras rosu si verde-galbui romanesc,ceapa julien,o rosie mare creata,rondele de morcov,un catel de usturoi maruntit,putin vin alb,bobite de piper,fulgi de ardei iute,o foaie de dafin,un vf. de zahar,fasiute de piept de pui trase in prealabil la tigaie apoi imprietenit totul...f. buna!!) :)


Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14720394843924.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14720392339278.jpg

#10189 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 August 2016 - 07:56 AM

Alaltaseara ficat cu ghiveci
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14721045178021.jpg
ieri la prinz
manzo, rucola, rosioare, ulei si otet balsamic traditional
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14721045581343.jpg

#10190 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 August 2016 - 08:32 AM

Vezi postareaPeter, la 11 August 2016 - 12:00 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 11 August 2016 - 10:44 AM, a spus:

Salut,
Peter, zi aici, ca si eu vreau s-o fac! Mutumesc!Imagine postata


Dar sa nu ma bateti :)

Uite aici

Eu am mai modificat la cantitati, dar a iesit ceva super bun. Ah, am mai pus si ceva usturoi. Mararul e baza! Si imi aduce aminte de vemurile frumoase ce le-am petrecut acu citiva ani in RO :)

Peter


Am facut-o! N-am apucat s-o pozez! Nici n-a apucat sa se raceasca bine, saracuta! Buuna! Imagine postata Am intuit si i-am pus usturoi si marar proaspat! S-a halit cu mamaliga!Imagine postataImagine postataImagine postata Sarut mana pentru masa!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10191 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 26 August 2016 - 02:17 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 August 2016 - 07:56 AM, a spus:


ieri la prinz
manzo, rucola, rosioare, ulei si otet balsamic traditional
Atasament manzorucoal.jpg


Adriana, ce e manzo
Multumesc
The more I see, the less I know.

#10192 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2016 - 09:54 AM

Acum ca tot m-ai intrebat si m-am documentat scriu un pic mai mult, poate e de folos celor care vin aici in vacanta ca sa stie ce comanda la restaurant, sau prin lume sa vada daca se respecta "italianitatea" :)
Face parte din nu's cum sa le zic pe romaneste, salamurile in sens larg desi nu cred ca e corect, care se maninca aici ca aperitiv taiate felii adica "affettati" (prosciutto crudo si cotto de toate felurile, limba fiarta, sunculita normala sau rulata, speck, slanina, jdemii de salamuri)
Manzo poate fi afumat sau nu si e o bucata taiata de pe bulanul din spate a bovinei, care se poate numi "punta d'anca" pentru ca denumirile si felul de a portiona animalul difera de la o zona la alta.
Imagine postata
Se leaga, i se pun condimente si se coace cred la cuptor si/sau abur, si presupun ca dupa se afuma sau nu, apoi sub vid si la magazin cu el.
Asta e aspectul comercial.
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14721975806655.png

Manzo e un animal castrat.

Diferenta dintre manzo si bresaola e ca primul e copt a doua nu, doar sarata si lasata la uscat si/sau afumata ca si primul. Asta e ea:
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14721976166978.jpg
poate fi si de cal si costa mult mai mult ca manzo

De regula se servesc asa simple, cu putin ulei si/sau lamaie, se pot face rulade micute umplute cu ceva brinza cremoasa, chestii simple si fara coacere :)

#10193 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 August 2016 - 05:35 PM

Un filet de porc pe ierburi cu orez.

sare, piper, ierburi
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14724847756393.jpg

Filet de porc prajit scurt pe toate partile
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14724847809053.jpg

Invelit in folia de aluminiu. Cuptorul incalzit la 150°C
Lasat 15 minute la 110°C. Si inca 10 minute in afara cuptorului.
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14724847862628.jpg


Lecker. =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10194 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2016 - 05:59 PM

of si eu nu l-am cumparat ca nu stiam cum sa-l fac =))

#10195 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 August 2016 - 07:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 August 2016 - 05:59 PM, a spus:

of si eu nu l-am cumparat ca nu stiam cum sa-l fac =))


Daca vb de filet sa stii ca se topeste pe limba si are un gust de la ierburi... =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10196 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2016 - 09:47 PM

Pai o sa tin minte cum l-ai facut si data viitoare il iau.
Eu bucatica de purcelus facuta rulada cum mi-ai zis, buna si moale dar pe mine nu ma incinta in mod deosebit
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14725000242501.jpg

#10197 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 August 2016 - 10:46 PM

am 3 mușchiuleți de porc pe care nu știam cum să-i mai fac, a venit inspirația la fix

#10198 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 August 2016 - 05:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 August 2016 - 09:47 PM, a spus:

Pai o sa tin minte cum l-ai facut si data viitoare il iau.
Eu bucatica de purcelus facuta rulada cum mi-ai zis, buna si moale dar pe mine nu ma incinta in mod deosebit
Atasament rolatamaialino.jpg


Nici pe noi. Carnea e prea moale, prea...cum sa spun?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10199 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 August 2016 - 05:37 AM

Vezi postareaDexter, la 29 August 2016 - 10:46 PM, a spus:

am 3 mușchiuleți de porc pe care nu știam cum să-i mai fac, a venit inspirația la fix


=))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10200 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 August 2016 - 08:22 AM

Vezi postareaPeter, la 30 August 2016 - 05:36 AM, a spus:

Nici pe noi. Carnea e prea moale, prea...cum sa spun?

Peter

exact =))
prefer de o mie de ori un bulanas de-ala care e deja "prosciutto"

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 508
  • 509
  • 510
  • 511
  • 512
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi