Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 522
  • 523
  • 524
  • 525
  • 526
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10461 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 November 2016 - 07:49 PM

Vezi postareakoral, la 27 November 2016 - 07:42 PM, a spus:

Supa de rata cu taitei de casa ( nu facuti de mine, biensur), ....


Da' rata unde e?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10462 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 November 2016 - 08:56 PM

Dragos, la noi in zona asa se mananca supa asta( pe orice pasare) doar cu taitei si eventual cu morcovii fierti in supa. Carnea se scoate de pe oase si se foloseste la alta mancare, cel mai des se face salata cu legume si maioneza. Eu am amestecat-o cu mujdei de usturoi si o mancam la cina cu mamaliga. Pe spate de rata am facut supa. Asa gasesc de cumparat, separate, pungi cu pulpe, pungi cu spate etc.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10463 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 November 2016 - 09:32 PM

Vezi postareakoral, la 27 November 2016 - 08:56 PM, a spus:

Dragos, la noi in zona asa se mananca supa asta( pe orice pasare) doar cu taitei si eventual cu morcovii fierti in supa. Carnea se scoate de pe oase si se foloseste la alta mancare, cel mai des se face salata cu legume si maioneza. Eu am amestecat-o cu mujdei de usturoi si o mancam la cina cu mamaliga. Pe spate de rata am facut supa. Asa gasesc de cumparat, separate, pungi cu pulpe, pungi cu spate etc.


Bene:)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10464 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 November 2016 - 03:56 PM

Vezi postareakoral, la 27 November 2016 - 08:56 PM, a spus:

Dragos, la noi in zona asa se mananca supa asta( pe orice pasare) doar cu taitei si eventual cu morcovii fierti in supa. Carnea se scoate de pe oase si se foloseste la alta mancare, cel mai des se face salata cu legume si maioneza. Eu am amestecat-o cu mujdei de usturoi si o mancam la cina cu mamaliga. Pe spate de rata am facut supa. Asa gasesc de cumparat, separate, pungi cu pulpe, pungi cu spate etc.


Nu numai la voi. Si la noi. Ii zice rasol. Faci rasol, dupa care din zama faci supa :floare: Ori cu taitei ori, cum face mama ori sora mea, cu galuste de gris. Si Pitt parca tot asa face .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10465 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 November 2016 - 05:05 PM

Iooooooi, Laponico, mi-ai adus aminte de supa bunicii mele; o facea din carne de vitel tanar, tot asa, fiarta cu legume diverse... in supa facea galuste de gris iar carnea cu legumele se mancau cu un sos de hrean cu smantana...
Doaaaaaaamne, era divina supa, bunica sau eu eram tanara si fara griji si ma bucuram de toate momentele vietii???? :floare: :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10466 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 November 2016 - 05:25 PM

Da, da, draga mea! Cu hrean! Doar ca la noi hreanul se face cu otet, apa si sare. Si mai mancam cu mamaliguta calda. Da, si supa de vita ori de cozi de vita , mmmmm. La noi in Moldova, si in special la mama si tata, legumele radacinoase sunt foarte iubite si nu lipsesc din sarmale/supe/ciorbe'n'co. Ca sa nu mai spun ca pune tata niste muraturi si face niste racituri de te lingi pe deshte pan' la coate Imagine postata. Si toate radacinoasele le foloseste.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10467 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2016 - 07:26 PM

Vezi postareakoral, la 29 November 2016 - 05:05 PM, a spus:

carnea cu legumele se mancau cu un sos de hrean cu smantana...



Cind nu sunt Kinderii la masa ci numai sefa si eu, oioioii ce ne mai destrabalam cu astea... :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10468 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 December 2016 - 06:08 PM

:occasion14: :pupic:
Noi am sarbatorit azi ziua Romaniei cu un ciolan afumat cu fasole si ardei murati cu varza.
La multi ani, romani de pretutindeni!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2016/post-508-14806085261592.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10469 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2016 - 01:50 PM

Vezi postareaPeter, la 26 November 2016 - 07:05 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 26 November 2016 - 05:36 PM, a spus:

Yoy ce exotisme!!!!
Vreau detalii! :lol:


Adriana a inceput cu asta si eu fac intotdeauna

Peter


N-am avut ce-mi trebuie dar am facut niste frigarui! :hug:

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14807658437786.jpg

#10470 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 December 2016 - 09:14 PM

Vezi postareaEataly, la 03 December 2016 - 01:50 PM, a spus:


N-am avut ce-mi trebuie dar am facut niste frigarui! :hug:




Noroc ca ai avut carne. Asta e important. :lol: :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10471 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 December 2016 - 10:37 PM

Si ceapa rosie,aia imi place mie cel mai mult la frigarui,e asa dulce si buna caramelizata asa la gratar :hug:

#10472 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 December 2016 - 10:26 AM

ia sa zic si eu ce facui zilele astea:
-salata boeuf din carnea de la rasolul ala de dieta (daca nu prestam, riscam s-o arunc :hug: )
-ciorba de burta
-snitele multe de vitel
-racitura de curcan
-mazare cu curcan
-somon cu legume picante sote
-lasagna
-coleslaw
-MBS

si la boeuf, si la coleslaw am facut o pseudomaioneza, adica doar cremoso cu mustar si vreo doua linguri de evo (fara sa marturisesc). n-a comentat nimeni, ca n-a stiut :lol:

#10473 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 December 2016 - 09:18 AM

Jos palaria Moatzo, ce le mai gatesti. :love7:

Am gasit o reteta foarte buna pe gustul nostru. Are E-uri, dar e buna. :71:
Filet de porc taiat felii de 2 cm, trecut prin ou apoi prin supa de ceapa(praful din plic)
Prajit, pus la cald, dintr-un rest din plic se face sosul. Se reintoarce carne in sos, lasat vreo doua-trei minute
sa se mai incalzeasca. Servit cu cartofi sau gnocchi. Ceva "lecker"
Si am fost gata in 30 de min.

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-27-1480922223586.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-27-14809222304254.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10474 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 December 2016 - 03:04 PM

Vezi postareaPeter, la 05 December 2016 - 09:18 AM, a spus:

Jos palaria Moatzo, ce le mai gatesti. :love7:


familion mare, deh! :71:

azi am in plan o pulpa de ied (nici nu mai stiam ca e in congelator), cu dovlecei si morcovi caramelizati. si am si-un borcan de hribi in ulei, cred ca-i plasez si pe aia in ecuatie.

Pet, reteta ta sa o recomandam SorineiDaniela. Ea are o slabiciune ptr retetele cu prafuri din plic :71:

#10475 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 December 2016 - 08:24 AM

Vezi postareamoatza, la 05 December 2016 - 03:04 PM, a spus:


Pet, reteta ta sa o recomandam SorineiDaniela. Ea are o slabiciune ptr retetele cu prafuri din plic :love7:


Ah, nu te teme moatzo. Nu-mi plac mie toate plicurile...
Era o reteta care imi facea cu ochiul. Cel mai important ingredient era
continutul acelui plic de supa de ceapa de la Maggie.
Oricum am avut succes cu reteta. Eu sunt unul care nu vrea sa manince
zilnic(nici saptaminal) aceasi mancare de peste. De aia mai iau doua-trei plicuri
pe an la indemina.
Si asa nu vrem sa traim vesnic. Oricum, am aici una din cele mai bune
asistențe medicale din lume... :71:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10476 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 07 December 2016 - 03:29 PM

Iaca, vin si eu sa-mi fac autocritica....
Mai mare amatoare de supe la plic cu taietei ondulati, ca mine, va jur, nu se exista pe planeta!
Nu le dau niciodata copiilor, dar am mereu in casa 3-4 plicuri pentru mine... in rest, evitam 99% mezelurile, crenvurstii si plicurile de tot felul... dar alea de supe sunt pentru mine un fel de drog... :-*

Si am facut o data o reteta de crispies cu fulgi de cartofi, gasisem ceva pe net, ca zicea ca e un secret KFC... cica zic ai mei ca aia a fost cea mai buna mancare pe care am facut-o vreodata... :love7: :71:

Io le-am zis ca am avut noroc si n-am mai repetat... :71:))))))))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#10477 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 December 2016 - 03:52 PM

Si eu folosesc ,dar doar taiteii aia ondulati,pun la fiert carnita de pui,o spumuiesc,pun o ceapa intreaga crestata in cruce la fiert pe care mai apoi o scot las si ultima camasa uscata a cepei da culoare frumoasa supei,radacina de telina cuburele radacina de patrunjel/pastarnac si rondele de morcov,la sf, pun taiteii aia ondulati si servesc cu paine prajita cu cascaval inauntru ca la supa de ceapa :love7:

Azi varza murata(de la mama) calita cu ceva afumatura si ardei iuti,(mamaliga nu au vrut hunii azi asa ca am servit cu paine neagra dar maine cand o sa incalzesc fac mamaliga!)

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-405-14811187020901.jpg

#10478 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 December 2016 - 08:38 PM

Vezi postareakoral, la 07 December 2016 - 03:29 PM, a spus:

Iaca, vin si eu sa-mi fac autocritica....
Mai mare amatoare de supe la plic cu taietei ondulati, ca mine, va jur, nu se exista pe planeta!
Nu le dau niciodata copiilor, dar am mereu in casa 3-4 plicuri pentru mine... in rest, evitam 99% mezelurile, crenvurstii si plicurile de tot felul... dar alea de supe sunt pentru mine un fel de drog... :-*

Si am facut o data o reteta de crispies cu fulgi de cartofi, gasisem ceva pe net, ca zicea ca e un secret KFC... cica zic ai mei ca aia a fost cea mai buna mancare pe care am facut-o vreodata... :love7: :71:

Io le-am zis ca am avut noroc si n-am mai repetat... :71:))))))))


Mai mare amatoare de supe la plic cu taietei ondulati, ca mine, va jur, nu se exista pe planeta! = Io n-aș pune pariu! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10479 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 December 2016 - 10:27 PM

Cand ziua de munca incepe la 7 dimineata si se termina la 7 seara si vii taraindu-te acasa...frigideru gol, matele goale...ca-i din plic, punga, plastic, ce mai conteaza? Calda si lichida sa fie. Nu ma dau in vant dar am zile cand, sincer, nu am alta solutie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10480 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 December 2016 - 11:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 December 2016 - 10:27 PM, a spus:

Cand ziua de munca incepe la 7 dimineata si se termina la 7 seara si vii taraindu-te acasa...frigideru gol, matele goale...ca-i din plic, punga, plastic, ce mai conteaza? Calda si lichida sa fie. Nu ma dau in vant dar am zile cand, sincer, nu am alta solutie.


Lapono,e o vorba...O bucatereasa face bici si din cacat si mai si trosneste.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 522
  • 523
  • 524
  • 525
  • 526
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi