Peter, la 30 January 2017 - 02:12 PM, a spus:
moatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:
-
doua placinte cu branza sarata, de dus la colegi 
Doamne Moatzo, ai facut-o ptr. a douazecisitreia oara ptr. colegi. Imi dai te rog reteta?? Dar te rog sa fie amanuntita, ce forma ai folosit...diametrul...
Poate o iau la colegi si eu(ai mei sunt cam rasfatati...de aia intreb)
Peter
colegii mei sunt f ok si merita, le fac des si cu mare placere! ai mei de-acasa nu mananca placinte sarate si le fac special ptr colegi
reteta? ce reteta? fac cu ce am, niciodata la fel, dar rezultatul e identic
acum am avut 700 gr branza de capra cam uscata pe care am pus-o in blender la maruntit (m-a certat omu' c-a zis ca stric cutitele, dar el nu stie ca eu fac mereu la fel

)
peste branza maruntita am pus cca 350gr smantana grasa si 100ml lapte covasit (chestii pe care tb sa le consum mai repede), 4 oua si ptr ca mi se parea compozitia cam curgatoare, 2 linguri rase cu gris. branza era sarata, asa ca n-a necesitat sare. bineinteles ca poti pune orice branza si oua, restul e in functie de ce ai prin frigider si se poate si fara.
am doua forme rotunde de tort cu pereti detasabili, de 23cm si de 30cm, dar poti face in orice forma vrei, alta data am facut intr-o tigaie cu fund gros de fonta sau chiar intr-o tava de cozonac, din tabla.
foi filo, pachet de 400gr - ajunge ptr ambele placinte, sunt 12 foi.
ung cu ulei forma, cu pensula, pun prima foaie centrata cumva. pun a doua foaie si pe celelalte ca pe petalele unei flori, atarnand peste marginea formei. fiecare foaie e unsa cu ulei/unt/grasime, treaba ta.
la mijloc pun umplutura si apoi impachetez aducand foile peste umplutura, una cate una, cautand sa acopar toata branza. daca ai forma mai mare, poti opri o foaie sa o pui direct peste branza si apoi impachetezi cu celelalte rasfrante. intelegi ideea, sa fie branza acoperita! si de data asta tb unse foile. pare mult ulei, dar eu folosesc 50, max 60ml de ulei ptr ambele placinte.
cand e gata impachetatul, ung cu o lingura de lapte, iaurt, smantana, ce-o fi, si presar mac sau susan (le place mai mult cu susan, asa ca tin cont si caut sa am susan)
si gata, le pun la cuptor pe-amandoua, la foc mare si cand e rumena foaia e gata si placinta. dureaza cam 25 min la mine.
lunea tropaie baietii pe langa mine, ca stiu ca tre sa am ceva prin traista.
Adriana, la 30 January 2017 - 05:42 PM, a spus:
moatza, la 30 January 2017 - 10:49 AM, a spus:
-ragu tot de curcan, ca ma bate omu' la cap sa-i fac paste, dar poate-l deturnez de la idee. am constatat ca-mi place ragu cu paine integrala prajita
pai si de ce nu-i faci bietului om 100 de gr de paste, reao care esti?
fiindca vrea si kinderu' 100, s-ar putea sa doresc si eu, si nu ne trebuie niciunuia combinatia asta.
am luat azi niste ragu la mine, dar mai am, daca totusi vor neaparat

, le fac.
reao care sunt!