koral, la 30 January 2017 - 07:44 PM, a spus:
Daniella draga, galustele de la supa asta nu sunt pufoase, dimpotriva, seamana mai mult cu consistenta pastelor. La un ou batut, cu sare si piper, pun o lingurita de gris integral si 3 lingurite de faina integrala. Le fierb mult, de cand incep sa fiarba legumele mai tari, iar cand galustele sunt aproape fierte, adaug mazarea. Apoi sting focul si mai las acoperite cu capacul pana supa se raceste suficient ca sa poata fi pusa in farfurie.
In alta ordine de idei, m-ai facut curioasa cu supa pho bo, te rog sa-mi recomanzi o reteta, ca as vrea sa o incerc si eu.

Daca incerci si descoperi o reteta de galuste din gris integral sa-mi spui.
Eu nu le fac cu gris si faina amestec, ci doar din gris integral. Soacra-mii ii ies pufoase ... mie dupa caz

)) Am mereu trac cu galustele si toate enunturile de tip"cat uprinde".
Corina,
Pho Bo este un clasic din vita si taietei din bucataria Vietnameza. Pentru mine Pho Bo, alaturi de Tom Yumm (thailandeza), sunt supele preferate, fara a detrona insa supele de peste/fructe de mare italienesti, care raman in continuare pe primul loc.
Am capatat o inclinatie spre supele asiatice dupa ce am urmarit filmul “Ramen” pe care vi-l recomand cu mare drag, daca inca nu l-ati vazut.
Daca ai in orasul tau un restaurant Vietnamez (chiar si un fast food tot o face grozava:
Li-Wu) te sfatuiesc sa o incerci, inainte de a proceda acasa cu documentarea si crearea propriei retete. La mine asa a fost ordinea: vazut film Ramen, gustat Pho Bo, dezvoltat pasiune pentru a degusta diverse supe asiatice ...
In principiu
, baza supei Pho Bo (stock de vita), din ceea ce am sapat pe net, este cam la fel: 2 kg oase (preferabil cu multa maduva) de vită se usuca 15 min la cuptor in tava si apoi se fierb in cca 2-3 kg apa, cu 1-2 cepe coapte, diverse mirodenii (3 anason stelat, 2 batoane de scortisoara, 1 deget de ghimbir, seminte de coriandru, 2 catei usturoi) şi 1-2 legume de supa (morcov, pastarnac, telina etc) optional. Supa se face cu un permanent adaos de PASIUNE! Unii pun si cuisoare, seminte de fenicul, 2,5 linguri sos de peste, cardamon. Se fierbe totul circa 1 h, legumele adaugandu-se in ultimele 20 minute (se poace finaliza si la cuptor toata zeama). Se strecoara baza.
Aceasta baza (stock) o poti pastra in frigider cateva zile si ea devine si mai gustoasa dupa ce se intrepatrund si se linistesc aromele. Cand vrei sa o servesti, o incingi bine si faci pasul 2, montajul. De asemenea, stockul se poate produce in cantitate mai mare si congela, urmand apoi sa avem de asamblat o supa rapida.
Dupa ce avem baza de Pho Bo, pasul 2 ramane doar
montajul:
Se aseaza intr-un bol: taietei de orez (fierti conform instructiunilor de pe pachet) si 100g de feliute (taiate fooooarte subtiri) de muschi de vita crude (bucata buna si foarte proaspata, dar in cantitate mica). Optional, se pot adauga germeni de soia si ceapa rosie, eu nu am pus niciodata pana acum, pt. ca nu am descoperit-o asa, desi la condimente mai jonglez. Peste taietei si carnea de vita se toarna baza de Pho Bo foarte fierbinte si se serveste cu verdeturi fresh taiate fasii lung sau feliute: coriandru verde, ceapa verde, lemon grass zeama de la
½ lime, iar optional: frunzulite de menta tocate, ardei iute proaspat taiat feliute/fulgi/shambal oelec (pe asta il pun din abundenta).
foto de pe net, pentru exemplu