Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 790 Pagini +
  • « Prima
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10621 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 March 2017 - 07:48 PM

Eu gatesc.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14888223970481.jpg

Si daca nu am voie alcool, iaca fac zucchini si champignons in aluat de bere. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10622 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 March 2017 - 08:33 PM

Peter, faină cină prepari!

de weekend, coaste de porc

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-1215-14888247900055.jpg

chiftele rapide (carne, ceapă, ou) la cuptor

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-1215-14888247932992.jpg

#10623 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 March 2017 - 01:38 PM

Vezi postareaDexter, la 06 March 2017 - 08:33 PM, a spus:

Peter, faină cină prepari!

de weekend, coaste de porc

Atasament IMG_2800.JPG

chiftele rapide (carne, ceapă, ou) la cuptor

Atasament IMG_2834.JPG

Acum parca-mi pare rau ca i-am spus macelarului sa-mi taie coastele in bucati.
Cum le prepari?

#10624 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2017 - 03:26 AM

Vezi postareaEataly, la 07 March 2017 - 01:38 PM, a spus:

Cum le prepari?

le condimentez cu sare groasă și piper (poate și cimbru), după care le ung cu mujdei cremos. după chef, scap și ceva iute și roșu în el, gen sos BBQ
uite o tură anterioară, numai cu mujdei, înainte de cuptor (le rumenesc pe hârtie de copt)

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-1215-14889361294406.jpg

#10625 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2017 - 08:26 AM

Imi place si mie ideea. :toothy6: Merge si pe gratar oare, ma tem ca se ard condimentele prea tare...
Acum tre sa ma uit unde gasesc sub forma asta?
Deci bucata intreaga.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10626 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 March 2017 - 10:17 AM

Si aici e o problema, nu le gasesti decat sub forma de scaricica si inca asa de bine impanata ca nici domnul nu savureaza rezultatul. Aia clar nu se poate face decat pe gratar afara, sa se mai scurga grasimea!

Asa mici se fac bine in cuptor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10627 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 March 2017 - 04:52 PM

Dex, la ce temperatură și cam cât timp?
Chiar mă interesează. Noi cumpărăm frecvent coastele în forma asta dar soatza le taie după aia acasă...

Zerda, dar dacă le pui pe grătar și sub dumnealui pui tava de la cuptor cu un fir de apă? Așa grăsimea se scurge în tavă...
Sorina

#10628 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2017 - 07:17 PM

Peter, la noi se găsesc două feluri de coaste, de pe spate (baby back ribs) cu mai multă carne și mai fragede și de pe părți (side ribs) cu oase mai lungi dar mai puțină carne.
de obicei cumpăr back ribs și spun măcelarului să le taie longitudinal, in ultima poză sunt 2 bucăți de coaste întregi tăiate fiecare longituadinal
la grătar nu am incercat că ia mult timp dar tradițional pe aici, la grătar se fac

Sorina, temperatua este 175-200 Celsius cam o oră, o oră și un pic, depinde de cutor. le vezi după culoare. la sfîrșit poți să le pui un pic (5 min) sub funcția de grill să le dai culoare.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-1215-14889932872802.jpg

#10629 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2017 - 08:47 AM

Merci Dex. :toothy6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10630 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 09 March 2017 - 12:30 PM

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14890553248696.jpg

Eu am tava asa, luata cu 3 euro acum vreo 15 ani din piata.
Pun un deget de apa dedesupt si e ok.
Fac si aripioare si muschiulet si ies mereu perfect.

#10631 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2017 - 12:48 PM

Mișto tare ideea de dat pe coastă cu usturoi pisat amestecat cu puțin ulei și sare, ca mujdeiul fără oțet. Am găsit la măcelărie o coastă întreagă de porc mai mic, au ăia un stil total defectuos, probabil, de tranșat porcul, sau cel puțin diferit față de ce găsești în supermarket la raionul de carne. De fapt la măcelăria asta sînt 2 femei care te întreabă dacă vrei să-ți tragă un topor peste coaste sau ciolane (alea pe care le cumperi, nu ale tale personale :toothy6: ), eu n-am vrut, am zis că fac eu mai artistic, să răzui coastele frumos așa, să le las pe-afară... Dar am ajuns la final de zi de 8 martie moartă de oboseală, am făcut mujdeiul ăla, am frecat coasta (tot a porcului) am pus cimbru și sare și la cuptor cu ea. A ieșit genială!

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-233-14890564721066.jpg

#10632 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2017 - 01:01 PM

Buna idee! Stiu senzatia cand esti rupt de oboseala si dintr-odata schimbi macazul ca nu te mai tin sigurantele daca faceai ce ti-ai propus.

Azi fac supa de linte rosie, cu turmeric, chimion, coriandru pisat, tot circul!

#10633 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2017 - 01:08 PM

Vezi postareaEataly, la 09 March 2017 - 12:30 PM, a spus:

Atasament koncis-teglia-da-forno-con-griglia__55075_PE160072_S4.JPG

Eu am tava asa, luata cu 3 euro acum vreo 15 ani din piata.
Pun un deget de apa dedesupt si e ok.
Fac si aripioare si muschiulet si ies mereu perfect.

Eu le fac pe grilul de cuptor cu tava din dotare, nu asta e ideea, ce spune Dex cu baby back ribs, nu sunt coastele pe care le gasesti pe la noi de 15-10 cm lungine si cu muuulta grasime! Iti jur ca acum in hala sunt 4 macelarii, asta se cauta la noi, din alea mai mult slanina decat carne! Astea ale lui Dex au mai mult carne. Noi nu mancam asa de gras, de exemplu, nici unul nu mananca jumari decat asa una de pofta cand sunt proaspete, o am martor pe Zozo de cate ori i-am donat bunatate de jumari ca noi nu le mancam! Dar cand stai la coada in hala ii auzi pe aia cum cer scaricica asa mai impanata!!!!!!!!!! Am luat si eu una mai putin impanata de vreo 3 ori nu s-a prea mancat si la ultima pana la urma dupa ce ne-am nevoit cu ea am stat jumate de ora sa scot toata grasimea de pe ea si am facut-o mancare. La restaurant daca iei coaste nu-ti da nenorociri din astea numai grasime!

#10634 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2017 - 01:29 PM

are romanu' un apetit ptr grasime, ceva de speriat!
eram la Carrefour sa iau un pui la gril si in fata mea a cerut cineva o ciorba, da' cu mai multa grasime deasupra.
m-am uitat la cazanul ala cu ciorba, avea mai mult de-un deget de ulei colorat deasupra, i-a pus aluia juma de polonic de ulei in troc, parea satisfacut :toothy6:

on: ciorba radauteana din pieptul puiului de mai sus, rasol de vitel fiert, cu legumele aferente si tzatziki, snitele si salate verzi (am gasit si leurda deja).

#10635 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2017 - 01:53 PM

Mie îmi place grăsimea, la ciorbă nu cine știe ce, doar dacă e de rață ar fi bine să plutească așa multă deasupra :toothy6: la chestii prăjite, la grătar sau la cuptor ador grăsimea rumenită bine-bine. Inclusiv grăsimea de pește bine friptă, pe care alții o lasă deoparte pe motivul că e grețoasă. Mie mi se pare că ea e cea care dă gustul bun al cărnii de porc, mușchiulețul ăla slab și albicios mă deprimă, de altfel nici nu cumpăr decît accidental. Cu toate astea, încă pot să declar că eu mănînc dietetic, pentru că pe toate astea grase le mănînc rar, și însoțite de foarte multe legume și /sau salate.

#10636 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2017 - 03:22 PM

Mie grasimea imi face rau, nu acum cand am dislipidemie, imi facea rau de cand aveam 3-4 ani, daca mancam ceva cu grasime varsam! De exemplu, eu arunc maduva din oase pe geam la pisicile vagaboande, cand eram la mama acasa, o mancau ei, dar nici unul din partenerii mei de viata nu consuma asa ceva, iar eu vars! Instinctiv nu mancam pielea prajita de la pui, mama povesteste si acum cu amuzament cum s-a auzit din bucatarie unde eram cu varu-miu si mancam un racnet" Mamaaaa pot sa mananc eu si pielea lui Ioana??!!".

Ultima data cand am fost la Giurgiu n-aveau obleti de care vroiam eu si am luat saramura de crap, am facut ochi de catel batut numarul 36 bis si i-am spus chelnerului ca eu vreau dinspre coada, sa nu-mi aduca cu grasime ca n-ajung la toaleta, si-i stric negotul! M-a ascultat a fost exceptionala si cand sa terminam, in spatele meu am auzit" Vreau saramura, din burta de crap, dar sa fie de aia cu 2 degete grasime", eu am pufnit in ras, dar omul si-a luat tigarile si-a plecat afara ca i se facuse lui greata, am cerut eu nota! L-am gasit, isi luase o limonada de la Prigat afara, de care nu bea altfel! De gustibus! Eu am spus ca singurele sarmale pe care nu le-am putut manca vreodata in viata mea nu sunt alea de post, ci unele care pluteau in grasime, asa s-a dus de rapa reputatia mea de ahtiat dupa sarmale!

Un pic de grasime evident ca da gust bun, adica de exemplu la un cotlet sau o ceafa, la o pulpa de miel, dar in cazul in care nu le gatesc eu, daca sunt undeva, o sa ma vezi rontzaind tot soiul de combinatii aiuristice, ca nu pot manca o friptura cu un cm de grasime arsa pe ea!

#10637 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2017 - 10:11 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 March 2017 - 01:53 PM, a spus:

Mie îmi place grăsimea

+1 , viața e pustiu fără grăsimea crocantă (dar nu discriminez nici mușchiulețul și nici pieptul de pui) Imagine postata

Carmella, să vă fie de bine, arată super coasta matale (nu a matale personală, cea din farfurie )

PS dacă te-aș cunoaște sigur aș putea spune la fel și de coasta personală :toothy6:

#10638 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,642
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 March 2017 - 10:34 AM

Vezi postareazerda, la 09 March 2017 - 03:22 PM, a spus:

De exemplu, eu arunc maduva din oase pe geam la pisicile vagaboande,

Da-mi adresa ta, ma pun la fereastra, in rand cu pisicile si stau cu gura deschisa sa-mi pice niste maduva! :toothy6:

#10639 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2017 - 11:33 AM

Vezi postareaDexter, la 09 March 2017 - 10:11 PM, a spus:

PS dacă te-aș cunoaște sigur aș putea spune la fel și de coasta personală :)

Sînt convinsă că e pe placul tău, acum și coasta mea are o anumită cantitate de grăsime =))

#10640 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 10 March 2017 - 11:43 AM

Vezi postareazerda, la 09 March 2017 - 01:08 PM, a spus:

Eu le fac pe grilul de cuptor cu tava din dotare, nu asta e ideea, ce spune Dex cu baby back ribs, nu sunt coastele pe care le gasesti pe la noi de 15-10 cm lungine si cu muuulta grasime! Iti jur ca acum in hala sunt 4 macelarii, asta se cauta la noi, din alea mai mult slanina decat carne! Astea ale lui Dex au mai mult carne. Noi nu mancam asa de gras, de exemplu, nici unul nu mananca jumari decat asa una de pofta cand sunt proaspete, o am martor pe Zozo de cate ori i-am donat bunatate de jumari ca noi nu le mancam! Dar cand stai la coada in hala ii auzi pe aia cum cer scaricica asa mai impanata!!!!!!!!!! Am luat si eu una mai putin impanata de vreo 3 ori nu s-a prea mancat si la ultima pana la urma dupa ce ne-am nevoit cu ea am stat jumate de ora sa scot toata grasimea de pe ea si am facut-o mancare. La restaurant daca iei coaste nu-ti da nenorociri din astea numai grasime!

Daaa, stiu ce spui.Stau un Romania doua luni pe an si sunt mereu in cautarea coastelor perfecte pentru gratar. =))
Uneori gasesc la Metro, dar cum spui tu lungi cat o zi de post.
Nu toti sunt dispunibili sa ti le taie la cerere.

Am editat , asa arata coastele la un lant de Steak-house unde lasi numai oasele, ca restul e numai carne.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14891394340641.jpg

Arata acest topic

• 790 Pagini +
  • « Prima
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic