Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 774 Pagini +
  • « Prima
  • 744
  • 745
  • 746
  • 747
  • 748
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14901 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 22 October 2022 - 07:43 PM

Geany pun si eu pe lista salata orientala, saptamana asta cat de curand.

Hazel, multa sanatate tuturor.

#14902 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 October 2022 - 07:55 PM

Vezi postareaclau_ash, la 22 October 2022 - 07:43 PM, a spus:

Care e varianta ta preferata?! cum iti place tie cel mai mult?! :floare:

#14903 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 22 October 2022 - 08:38 PM

Cu multa ceapa, masline negre, oua fiete si otet🤪
Lamaia nu e suficienta.

Asa o facea bunica mea asa ca asa o fac si eu.

Si chiftelele, salata de beof si ciorba le fac tot cum le facea bunica mea, nu ca mama.

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 22 October 2022 - 08:40 PM

#14904 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2022 - 08:51 PM

Daa!! la mine domnul Geany uraste otetul,in rest nu e pretentios la mancare,eu in schimb gatesc ca si mama in general,cateva de la bunica :floare:

#14905 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 22 October 2022 - 09:04 PM

Multumesc mult Claudia.
Mama face salata cu otet, mie imi place oricum :floare:
Imagine postata

#14906 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2022 - 09:21 PM

:floare: Eu,mi-am dat seama ca gatesc,ca mama,cand a venit sorica mea din Italia si cumnatelu' a zis ca ori ca gatesc eu ori mama ori sora-mea,el nu poate face diferenta ,ca mancarea e la fel (fie ca e varza,ardei umpluti,mancarica de cartofi etc)...in schimb el e obisnuit cu altfel de a gati,mama lui e din Covasna,Intorsura Buzaului,ei gatesc ardeleneste... :fuckme:

#14907 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 23 October 2022 - 06:00 AM

Da, si la noi e diferenta.
Bunica mea era din Ialomita si ciorbele si sarmalele le facea acre cum le fac si eu. Bunica din partea mamei era din Deva asa ca si mama gateste un pic mai dulce, mai altfel. Dar de la ea am alte feluri de mancare pe care bunica mea nu le facea deloc.
Spre exemplu bunica-mea facea tocanita de pui iar mama facea papricas sau ostropel. Total diferite.

#14908 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2022 - 10:16 AM

Daa!! asa si in zona la cumnatelu' se gateste mai dulce(eu nu ma prea inteleg cu el,si cred ca sentimentul e reciproc :love3: ,el e baiat f. bun de felul lui, dar nu ne potrivim noi la caracter ,numa' ne-mpungem,e dragoste cu nabadai la noi ashea' :hug: ),la ei in sat nici nu exista de cumparat bors,nici nu stiau ca exista asa ceva,ei acresc ciorbele cu un fel de zer,dar in general fac supa dulce,care la noi in zona e bors peste tot,cand mananca la noi are mereu arsuri pe stomac,face mama lui o supa clara extraordinar de buna,cu pasare de tara,crescuta de ei in curte,dar o strecoara ,carnea o foloseste la alte preparate si in supa aia clara niste taitei de casa asa de fini si de catifelati,mama e o bunatate ,apoi ei au padurea in fundul curtii ,taica-su e padurar,si au tot felul de bureti si de ciuperci,preferatele lui sunt galbiorii,face mama lui o tocanita de galbiori de numa(eu mami' si sor-mea nexam,nu am gatit neam' asa ceva)si sarmale se fac cu ceapa calita ceva morcov,si cartof fiert in compozitie si galbiori :fuckme: .eu cand am auzit de cartof fiert in sarmale m-am crucit dar el jura ca sunt cele mai bune,apoi o salata de bureti diversi de pus la borcane cu otet,ii trimite maica-sa pachet in Italia,numa el o mananca sor-mea si copii nexam nu le place,am fost la ei si ne-au servit cu vreo 5 feluri de prajituri,inca ziceu ca sunt putine,la ei la evenimente,si sarbatori ,craciun, pashte etc,asa se face minimum 7 feluri,una cu foi si crema,una cu foi de bezea si crema,una cu foi de pandispan si crema de cafea,una cu bezea etc,eu pofticioasa m-am infipt in toate,ei bine nu mi-au placut neam,toate erau facute cu mult unt facut de ei in casa si smantana de casa cu creme greoaie si f.f. dulci :blink: ,apoi a fost mama la ei in Italia si-i trimisesera ai lui pachet ,niste oase afumate cu fum de tara si niste carnati negri de afumati dar sapunosi asa de grasime inauntru,a fiert mama si a aruncat prima apa ,apoi i-a facut varza calita ca asta a cerut el,a zis mama ca un miros greoi se facuse,si la gust,nu se putea manca,dar el infuleca cu o pofta ,numa el mananca de astea in casa ...si asta ma duce iar cu gandul la bancul pe care vi-l spusei mai demult,(ca mereu o critica pe sor-mea cum gateste ca la moldova si nu ca la maica-sa )...cica era un cuplu ,iar el mereu isi certa sotia ca nu stie sa gateasca,ca maica-sa face mancare buna,orice i-ar fi gatit ea se lasa cu scandal,intr-o zi a pus s-ai faca fasole,s-a luat cu treaba a uitat-o pe foc si i s-a prins de oala s-a afumat,un miros in casa,ea se gandea deja la ce scandal va urma.El intra pe usa ,si striga fericit... A venit mama?!!'' :floare: ..cam asa si cu sorica si cu cumnatelu' meu si obiceiurile culinare de pe la ei din zona :hug:

#14909 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 23 October 2022 - 11:50 AM

Foarte tare bancul Geany :floare:
Pana la urma, eu cred ca e o chestie de gusturi, cu ce am crescut, cu ce ne-am obisnuit si cand am crescut, ce am dorit sa experimentam si sa adaugam la preferinte.

Mama mea gateste doar cateva feluri traditionale de mancare si nu o poti scoate dintr-ale ei. Nu a incercat niciodata nimic nou. Imi aduc aminte ca venea tatal meu la mine sa manance ciorba de perisoare, ca ea nu a vrut niciodata sa incerce sa o gateasca.
Supa cu galuste - adica galustele - am invatat sa le fac de la o verisoara, ca ale mamei erau ghiulele sadea. Am invatat sa gatesc de la neamuri, de la prietene, mai tarziu de pe culinar.ro si artaculinara, noroc cu internetul, ca acum ai la indemana orice reteta.

Fosta soacra - odihneasca-se in pace - taia porcul de Craciun si toca toata carnea la gramada, sa faca carnati. Degeaba ziceam eu de cotlete si filete, ca ma trimetea scurt, ce stii tu, fata de oras...

Copiii mei - baiatul calatoreste in toata lumea si incearca orice mancare locala. Fata nu e deschisa de loc la nou si nu o poti convinge sa incerce ceva ce nu e pe lista ei de preferinte.
Gusturile nu se discuta :fuckme:

Zi ploioasa si intunericioasa aici, prevad ca o sa motzai toata ziua uitandu-ma la televizor.

Pe la voi cum e, ce planuri aveti pentru azi?

Aceasta postare a fost editata de Hazel: 23 October 2022 - 12:13 PM

Imagine postata

#14910 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2022 - 12:10 PM

Draga Hazel,o sa incep cu vremea,la noi ieri fu atata de frig si innorat ,ca nu am putut sta la o pizza la o bere pe terasa,a trebuit sa stam inauntru,cum am ajuns acasa soarele cat china se facu cald si frumos de numa :floare: ,azi invers,fusei cu domnul Geany la K (kaufland) soare si caldut ,puturam sa stam si la o terasa dupa cumparaturi,acum inorat si frig a si burat,deci vreme capricioasa nici nu mai stii cum sa te imbraci..

Despre obiceiuri culinare...daa!! asa sunt si ai mei,e greu cu ei,dar eu mai incerc sa sar' gardu' din cand in gand' :love3: ...cand ii aud ca-mi spun''daa!! e foarte bun,...da' sa nu mai faci'' :fuckme: .... :hug:

In fine ,azi am facut pilaf cu carnita si de porc si de pui(deja condimentata de la K ,ca era la reducere :blink: ) servit cu salata de varza murata cu mult piper!

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-405-0-84656100-1666519724.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-405-0-39609300-1666519735.jpg

#14911 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 23 October 2022 - 01:06 PM

La noi a inceput saptamna, deci sunt la servici, 27 de grade afara, super placut.

La capitolul gatit am luat de la toata lumea:de la bunica din partea tatalui, de la mama, de aici din Israel din bucataria marocana, kurda, siriana, egipteana.

Geani, cirobele mamei male erau mai dulci dar la sarmale nu-mi amintesc sa fii pus vreodata morcovi si cartofi :fuckme:
face sarmale cu ciuperci in loc de carne numai cand trebuia sa faca sarmale de post pentru impartit.

Mama e mai dispusa sa incerce lucruri noi, mai putin busuioc verde si coriandu verde - datorita faptului ca au mirosuri foarte puternice si in afara de asta i s-a intepenit in minte ca vine Popa cu sa dea prin casa cu Busuiocul uscat si nu-i vine sa-l bage in mancare :floare:
Cu tata e simplu - el mamanca orice atata timp cat carnea e unul din componente. Daca apar salatele pe masa, i se taie maioneza.
Eu nu prea am probleme sa incerc de toate dar cu limite: mai putin ochi de bou sau ceva de genul asta. Am gustat ghefiltefish si e una dintre putinele lucruri pe care pur si simplu nu le pot inghitii.
Fiica-mea a avut prioade cand nu vroia sa incerce, dar eu sunt ferm intepenita in ale mele si trebuie macar sa guste inainte sa spuna ca nu-i place.
Si ea si barbata-miu au ceva cu piftia si nu se apropie de ea ( super din puntul meu de vedere, mai mult pentru mine)

Hazel, pai tocmai de-aia stiai de cotlet si file, ca erai de la oras :blink:

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 23 October 2022 - 01:07 PM

#14912 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2022 - 01:39 PM

Daa!! draga Clau',cate bordee atatea obicee :fuckme: ,noi de exemplu punem cartof si putin morcov,in parjoalele moldovenesti,,asa ca nici eu nu ma consider prea departe :floare:

#14913 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,825
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 October 2022 - 06:22 PM

Hai sa vin si eu cu prognoza, ieri destul de rece si innorat, azi noapte chiar a plouat putin. Azi innorat dar caldut. Iei m-a innebunit un vant, aveam praf in toate gaurelele. La sarmale pun si eu morcov, imi plac asa mai dulci. Nora mea nu suporta borsul su ciorba cu sos de rosii, asa ca pentru ea m-am adaptat si fac ciorbele neacrite, dar drese cu ou si smantana. Vorba voastra, cate bordee, atatea obicee. Azi am avut gratar de pui, eu cu orez sotul cu salat si bors de oase de porc, cu taitei de casa. Din anumite cauze fac borsul doar o idee acru. Nici sotul nu mai suporta acreala, pe care alta data o savuram.

#14914 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2022 - 06:30 PM

Daa!! acreala poate da aciditate la stomac..Si apropo,mai demult cand vb, cu doamna mea din Italia la telefon,mi-a spus ca fata din casa o romanca din Iasi isi facuse bors ,si a insistat sa manance si doamna sa vada ce bun e...nu i-a placut deloc,si avut o aciditate la stomac de numa' ,dar nu i-a spus fetei ca sa nu se simta prost ...Ei nu sunt obisnuiti cu gusturile noastre,asa ca eu nu i-am facut niciodata asa ceva,doar ce manca ea mancam si eu...Asa ca ''Lo borsh''(asa ii zicea ea) nu e bun :floare: :fuckme:

#14915 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 23 October 2022 - 08:34 PM

Multumesc mult Claudia :hug:

Vezi postareaGeany, la 23 October 2022 - 12:10 PM, a spus:

Despre obiceiuri culinare...daa!! asa sunt si ai mei,e greu cu ei,dar eu mai incerc sa sar' gardu' din cand in gand' :love3: ...cand ii aud ca-mi spun''daa!! e foarte bun,...da' sa nu mai faci'' :floare: .... =))

In fine ,azi am facut pilaf cu carnita si de porc si de pui(deja condimentata de la K ,ca era la reducere :fuckme: ) servit cu salata de varza murata cu mult piper!

daa!! e foarte bun,...da' sa nu mai faci'' - varianta pe care o aud eu este: are un gust interesant =))
Arata bine pialful cu carnita si salata de varza murata!

Vezi postareaclau_ash, la 23 October 2022 - 01:06 PM, a spus:

Hazel, pai tocmai de-aia stiai de cotlet si file, ca erai de la oras :-*

Asa e hahaha!

Vezi postareaGeany, la 23 October 2022 - 01:39 PM, a spus:

Daa!! draga Clau',cate bordee atatea obicee :hug: ,noi de exemplu punem cartof si putin morcov,in parjoalele moldovenesti,,asa ca nici eu nu ma consider prea departe :blink:

Eu am descoperit o reteta de chiftele cu carne tocata, ceapa, usturoi, dovlecel ras si stors bine, pesmet, ou, sare piper, cumin. La gust sunt foarte bune si sunt ceva mai dietetice, mai ales ca le bag la cuptor.
Edit ca am uitat sa zic ca aici e furtuna in toata regula, cu tunete si fulgere, vant si ploaie cu galeata!

Aceasta postare a fost editata de Hazel: 23 October 2022 - 08:40 PM

Imagine postata

#14916 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2022 - 10:42 AM

Vezi postareaDexter, la 22 October 2022 - 02:05 PM, a spus:

diseara am in program poke,

vad ca acu e la moda aici, am luat si eu o data sa maninc la serviciu in pauza de prinz
daca tu te pricepi si-ti place si ai chef poti face un subiect separat sa ne inveti?

#14917 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 24 October 2022 - 02:44 PM

Voi discutati, eu am gatit:

taietei de orez cu bok choy si sunca
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-37272800-1666615243.jpg

snitele de pui
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-79290900-1666615361.jpg

creier cu lamaie la cuptor
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-13370400-1666615404.jpg

limba cu masline
Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1860-0-45816400-1666615425.jpg

#14918 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • LocationSibiu

Postat 24 October 2022 - 03:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 October 2022 - 10:42 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 22 October 2022 - 02:05 PM, a spus:

diseara am in program poke,

vad ca acu e la moda aici, am luat si eu o data sa maninc la serviciu in pauza de prinz
daca tu te pricepi si-ti place si ai chef poti face un subiect separat sa ne inveti?

Da, da, si pe mine ma intereseaza. Ma abonez de pe acum la subiect, Dex Imagine postata

#14919 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 24 October 2022 - 04:10 PM

Vezi postareabellamama, la 24 October 2022 - 02:44 PM, a spus:

Voi discutati, eu am gatit:

taietei de orez cu bok choy si sunca

snitele de pui

creier cu lamaie la cuptor

limba cu masline

Vai ce bine arata toate Bella. Am si eu niste limba la congi de cateva luni bune, cred ca e vremea sa o gatesc zilele astea.
Imagine postata

#14920 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 October 2022 - 12:45 AM

Hazel, este orez, peste crud, verdeturi/legume si sos - un fel de sushi imprastiat

Ultimul poke

Imagine atasata: monthly_10_2022/post-1215-0-75720700-1666650505.jpg

Mai nou am club de poke cu (auto) invitati care daca aud ca e in meniu se invita singuri la urmatoarea "sedinta", de obicei saptaminala Imagine postata
Data viitoare pozez mai mult si o sa fac topic

PS bautura rosie e negroni Imagine postata

Am uitat sa pozez shrimp tempura care se pune deasupra - am avut 48 de bucati Imagine postata

Arata acest topic

• 774 Pagini +
  • « Prima
  • 744
  • 745
  • 746
  • 747
  • 748
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul