Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 758
  • 759
  • 760
  • 761
  • 762
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15181 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2024 - 09:09 AM

aoleu pai nu stiti ce pierdeti :D
mi-e imi place si crud si gatit si cica e si foarte bun da' nu ma pricep sa-ti zic ce proprietati nutritionale are
in cazul tartei la mine a fost reciclarea resturilor. am pus ramuricile alea verzi care se termina cu frunze ca imi parea rau sa le arunc, le-am fiert inainte impreuna cu resturile de la broccoli (si in felul asta am avut supa vegetala ca sa fac risotto), le-am maruntit si apoi le-am amestecat cu oua si un rest de brinza raclette care statea de citeva luni in frigider :o
dar binenteles ca poti pune si bacon si tot ce vrei

uite aici:
https://www.artaculi...app=forums&st=0
ar trebui sa-ti iasa 3 pagine de mesaje cu tot ce am postat eu cu fenel, zi-mi daca merge si la tine
daca nu faci cautare avansata, cu fenel, scris de mine sau de toti si apoi sa afiseze rezultatele ca mesaje si gasesti tot felul de idei

#15182 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 February 2024 - 01:58 PM

Aaaa, multumesc frumos 😘!
Am incercat prima data sa caut doar postari dar, desi am folosit versiunea full, imi arata doar pozele din postari, nu si "povestile". E doar la mine sau e o problema? (E drept ca am facut cautarea de pe telefon).
In schimb am gasit retete cu cealalta cautare, mi-am gasit acu' ocupatie 😁.

#15183 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2024 - 02:53 PM

ca rezultat al cautarii da, apare text cind e text si doar pozele cind e text+poze, apoi apesi pe numarul de sus dreapta si deschizi mesajul

#15184 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 February 2024 - 03:03 PM

Vai de capul meu, zici ca-s pe forum de azi, habar n-am avut... Gata, acu' stiu tot 😄! Adriana, multumesc mult ca iti faci timp sa explici la mutulici :floare: !

#15185 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2024 - 04:40 PM

:-*

#15186 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 February 2024 - 06:28 PM

Ieri snitele cu orez sarbesc.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2024/post-192-0-04569100-1708705795.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 23 February 2024 - 06:29 PM


#15187 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2024 - 10:40 AM

snitelele imi plac tare
orezul sirbesc cum e?

#15188 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 February 2024 - 08:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2024 - 10:40 AM, a spus:


orezul sirbesc cum e?

E foarte bun 😁!
Or fi mai multe retete dar asta o am de la Mino. Tot Mino a zis ca e mai bun daca fierbi orezul separat. Intr-un an am pus la borcan pentru iarna doar legumele, cand aveam chef de orez il fierbeam atunci proaspat si il amestecam cu cateva linguri de ghiveci. Ah, si cu rosiile nu ma complic sa le oparesc - le tai in 2 si le dau pe razatoarea mare pana raman cu coaja in mana, foarte eficienta metoda.
https://chefnicolaie...-pilaf-sarbesc/

#15189 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 February 2024 - 08:33 PM

Am mai facut si parizer de casa, cica, eram curioasa si pofticioasa 😁. Nu recomand reteta cu carnea fiarta si pe urma tocata, mi-a iesit un fel de pateu. Am vazut o alta reteta cu carnea tocata, pusa in mat si pe urma fiarta, e mai complicat, dar nu mai fac experimente.

#15190 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 26 February 2024 - 10:35 PM

Gand la gand 😀 si eu facui snitele, 2kg mai precis =))

Imagine atasata: monthly_02_2024/post-591-0-85973900-1708979674.jpg

#15191 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 February 2024 - 12:00 AM

Vezi postareaclau_ash, la 26 February 2024 - 10:35 PM, a spus:

Gand la gand 😀 si eu facui snitele, 2kg mai precis =))



Wow Clau! Eu fac maximum din 2 muschiuleti, nu cred ca am facut vreodata asa cantitati. Desi ai mei ar manca mai des, fac din an in pasti. Cred ca am ramas cu o trauma de cand am fost in Romania acum cativa ani, toate neamurile la care am fost in vizita ne-au servit cu snitele 🤣!

#15192 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 27 February 2024 - 08:45 AM

adi_edi, pai fac sa mai ramana ceva si dupa ce termin, ca le place sa fure in timp ce le fac (mai fur si eu cate 1-2), asa calde 😆.
Azi am in program hamburgeri si coada de bou 🤣🤣

#15193 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2024 - 08:48 AM

Mersi Adi de reteta, o sa incerc adaptind-o la obiceiurile mele de a fare orezul :rolleyes:
Clau faine tare snitelele, mie imi plac oriunde si oricind :D

Vezi postareaclau_ash, la 27 February 2024 - 08:45 AM, a spus:

adi_edi, pai fac sa mai ramana ceva si dupa ce termin, ca le place sa fure in timp ce le fac (mai fur si eu cate 1-2), asa calde 😆.
Azi am in program hamburgeri si coada de bou 🤣🤣

alea calde furate sint cele mai bune
coada de bou e minunata

#15194 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 February 2024 - 11:31 AM

File de șalău cu fasole verde și usturoi!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2024/post-343-0-35421700-1709026267.jpg


#15195 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 February 2024 - 03:13 PM

Ce apetisant arata salaul ala, cred ca l-as fi mancat asa fara garnitura, doar cu mujdei!

Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac.
Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine 🤔🤣! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra 🤭😬. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine 😄. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit 🤣🤣🤣.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2024/post-192-0-11251800-1709212226.jpg


#15196 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2024 - 09:42 PM

Azi am reciclat sosul pentru spaghetti facut ieri, am facut cam mult si in plus fiica-mii nu i-a placut 🤪. Am mai completat cu sos marinara, frisca lichida, carnati italieni (i-am scos din mat si i-am calit un pic), gnocchi si kale. N-am avut nicio reclamatie, dimpotriva 😁.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-18456400-1709494990.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 03 March 2024 - 09:43 PM


#15197 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2024 - 09:58 PM

Pai nici n-aveai de ce sa ai reclamatie ca ai facut o chestie foarte buna

Vezi postareaadi_edi, la 29 February 2024 - 03:13 PM, a spus:

Ce apetisant arata salaul ala, cred ca l-as fi mancat asa fara garnitura, doar cu mujdei!

Daca aveti pofta de placinte cu branza si ceapa verde dar nu aveti chef de framantat aluatul clasic, merge si reteta de placinte turnate - se amesteca toate ingredientele (kefir, faina, sare, bicarbonat, ou, branza, ceapa, daca va intereseaza va scriu reteta completa) si se toarna in tigaie cu un pic de ulei, se coace sub capac vreo 4 minute , se intorc si se mai coc inca 4 minute fara capac.
Seamana un pic la aspect cu clatitele americane (pancakes), dar in niciun caz nu seamana la gust, in cazul in care ati pus branza si ceapa. Sau, daca aveti soti ca al meu (cam imposibil totusi), s-ar putea sa se pacaleasca singuri. I-am zis ca am facut o reteta noua de placinte si sa-mi spuna cum au iesit. Eu eram in sufragerie si n-am vazut ce "mestereste". Cica trebuia sa pun mai multe... afine 🤔🤣! El a crezut ca sunt pancakes si si-a pus sirop de ciocolata pe deasupra 🤭😬. Ii gasesc niste scuze - incepea sa se insereza dar nu a aprins lumina in bucatarie, in plus aspectul si faptul ca erau niste afine intr-un bol pe masa... Ei, cateodata daca nu stii ce mananci e mai bine 😄. Pe fiica-mea o pacalesc ca nu pun ardei in mancarea de fasole (cica nu-i plac) si ca sunt de fapt rosii, atunci mananca. Dar de la ceapa la afine... Inca nu mi-am revenit 🤣🤣🤣.

ma intereseaza
dar cind zici de turnata te referi la faptul ca amesteci impreuna ingredientele nu ca mai intii coci o parte apoi a doua?

#15198 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2024 - 10:47 PM

Cred ca le zice turnate pentru ca se... toarna in tigaie, adica nu se framanta/intind ca acelea din aluat cu drojdie.
Asadar:
330 g kefir
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare (mai putin sau deloc daca puneti telemea)
2 oua
160 g faina
1 legatura ceapa verde, tocata
275 g branza de vaci
Se amesteca toate si, cum ziceam, se toarna cateva linguri de aluat in tigaia in care am pus un pic de ulei, se coace cu capac aproximativ 4 minute, pana partea de sus nu mai e lipicioasa, se intoarce si se mai coace inca vreo 4 minute fara capac. Mie mi-au iesit 5 bucati, asa era si in reteta, dar puteti sa le faceti si mai mici.

#15199 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2024 - 11:23 PM

aaaa ok mersi
eu ca turnata cunosc doar prajitura Tanei de demult de aceea nu intelegeam

#15200 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 March 2024 - 10:47 PM

Azi am facut iarasi o reteta pentru lenesi 😛 - timp de preparare scurt, vase de spalat putine 😁 - perogies si carnaciori pe "pat" de varza. Toate puse in tava, la cuptor, perogies direct din congelator mai spre sfarsit. S-au colorat perogies un pic mov dar la gust au fost toate bune. Cred ca as fi preferat totusi cu varza alba ca in reteta originala, mie imi place varza rosie dupa reteta nemteasca, cu mere, dulceaga, cred ca puteam sa pun si aici dar m-am trezit cam tarziu.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-05581400-1709584922.jpg


Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 758
  • 759
  • 760
  • 761
  • 762
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi