Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 763
  • 764
  • 765
  • 766
  • 767
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15281 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 June 2024 - 01:21 AM

Ah, tot uit sa pun pe lista frunze de vita... Pana una-alta, pui, orez, salata, simplu ca n-am chef de gatit 🤪 desi e racoare. Fiu-meu a zis ca vrea macaroane cu branza, din alea "romanesti" cu telemea 😄, asa ca am sa ma execut pe cand vine de la scoala.
Am mai facut niste dip cu usturoi copt. Nu stiu de unde le-a venit ideea celorlaltor membri ai familiei, sa manance pizza cu dip. Daca tot nu-i pot lamuri sa renunte, am zis ca poate e mai bine daca fac eu. Trebuie sa gasesc o reteta mai dietetica, vad ca dipul asta se mananca in cantitate mai mare decat cel cumparat 😁.
P.S. cred ca nu-mi functioneaza creierul cum trebuie - e corect "celorlaltor" 🤔?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2024/post-192-0-04207100-1718061209.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2024/post-192-0-70848300-1718061544.jpg


#15282 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2024 - 04:42 AM

Vezi postareaadi_edi, la 11 June 2024 - 01:21 AM, a spus:

P.S. cred ca nu-mi functioneaza creierul cum trebuie - e corect "celorlaltor" ?

celorlalți :D
si cum faci dip-ul?

am gasit in seara asta la New York un pub-restaurant al unui roman si avea si zacusca, bine ca el ii zicea in menu ajvar da' era buna
mi-a venit in minte acum ca ai zis de dip, pentru ca o servesc cu niste triunghiuri de tortila prajita ca si cum ar fi un dip :D

#15283 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 June 2024 - 02:32 PM

Vezi postareaadi_edi, la 11 June 2024 - 01:21 AM, a spus:

Ah, tot uit sa pun pe lista frunze de vita... Pana una-alta, pui, orez, salata, simplu ca n-am chef de gatit desi e racoare. Fiu-meu a zis ca vrea macaroane cu branza, din alea "romanesti" cu telemea , asa ca am sa ma execut pe cand vine de la scoala.
Am mai facut niste dip cu usturoi copt. Nu stiu de unde le-a venit ideea celorlaltor membri ai familiei, sa manance pizza cu dip. Daca tot nu-i pot lamuri sa renunte, am zis ca poate e mai bine daca fac eu. Trebuie sa gasesc o reteta mai dietetica, vad ca dipul asta se mananca in cantitate mai mare decat cel cumparat .
P.S. cred ca nu-mi functioneaza creierul cum trebuie - e corect "celorlaltor" ?

Apropo de frunze de vita, unde ne-am mutat acum este plin in jurul proprietatii de vita salbatica (riverbank grape) si ma gandeam ca ar merge sa conserv ceva frunze cat mai sint inca mici si fragede.

Ideea de pizza cu dip le-o fi venit "celorlaltor" membri :71: (scuze, dar suna asa de funny) de la faptul ca unele lanturi de pizza gen Pizza Pizza vand pizza cu dip?
La cat de bine arata dipul tau, cred si eu ca se mananca in cantitate mare.
De gatit, am mai gatit asa:
-o ciorba de burta, care era sa ajunga la dezastre, pentru am reusit cumva sa fierb burta prea mult si se facuse aproape ca un jeleu. Am mancat-o pana la urma, a fost buna ca ne-a fost foame.
- salata de vinete si ardei copti, toate coapte la jar de lemne,
- pui satay cu orez.
Si pentru ca mi-a mai ramas orez fiert si am luat un borcan marisor de kimchi care cam incepe sa se acreasca, astazi planuiesc un kimchi fried rice.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 11 June 2024 - 02:33 PM

brain loading....please wait....

#15284 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 June 2024 - 03:24 PM

Ce perla am putut sa scot 🤣, sper sa ma trageti de manecuta daca mai vedeti ceva de genul (sic).
Blackie, da, intr-adevar de la faptul ca se vinde dipul unde se vinde si pizza, dar atatia ani am putut trai fara 🤪...
Ah, ciorba de burta....

#15285 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 June 2024 - 03:43 PM

Vezi postareaadi_edi, la 11 June 2024 - 03:24 PM, a spus:

Ce perla am putut sa scot 🤣, sper sa ma trageti de manecuta daca mai vedeti ceva de genul (sic).
Blackie, da, intr-adevar de la faptul ca se vinde dipul unde se vinde si pizza, dar atatia ani am putut trai fara 🤪...
Ah, ciorba de burta....

Sincer, eu nu auzisem de pizza cu dip pana acum vreo 5 ani cand am mers in vizita la cineva care a comandat pizza acasa si a venit cu dip de usturoi. Am crezut ca poate nici tu nu stiai, acum vad ca daca citeam mai atent intelegeam ca intrebarea era retorica :blush: . Asa ca hai ca vin sa iti tin companie la coltul cu rusinica :lol:
brain loading....please wait....

#15286 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 June 2024 - 07:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2024 - 04:42 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 11 June 2024 - 01:21 AM, a spus:

P.S. cred ca nu-mi functioneaza creierul cum trebuie - e corect "celorlaltor" ������?

celorlalți :D
si cum faci dip-ul?

am gasit in seara asta la New York un pub-restaurant al unui roman si avea si zacusca, bine ca el ii zicea in menu ajvar da' era buna
mi-a venit in minte acum ca ai zis de dip, pentru ca o servesc cu niste triunghiuri de tortila prajita ca si cum ar fi un dip :D


Vai, ajvar nu se compara cu zacusca 😋! Adica mno, fiecare cu gusturile lui (care pot evolua, zacusca nu mi-a placut pana pe la 18 ani 😝).
Ah am uitat sa pun linkul pentru dip. Cum ziceam, am sa caut o reteta mai dietetica...
https://www.allrecip...ted-garlic-dip/

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 11 June 2024 - 07:17 PM


#15287 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2024 - 03:57 AM

da asa e, era o zacusca doar de ardei dar a fost buna

#15288 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2024 - 09:16 AM

Vezi postareablack_cat, la 11 June 2024 - 02:32 PM, a spus:

Apropo de frunze de vita, unde ne-am mutat acum este plin in jurul proprietatii de vita salbatica (riverbank grape) si ma gandeam ca ar merge sa conserv ceva frunze cat mai sint inca mici si fragede.

Dar esti sigura ca sunt comestibile?
Bunica mea, cand nu avea frunze de vita, facea sarmalute in frunze de tei.
Erau si mai bune.

#15289 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 June 2024 - 02:23 PM

Vezi postareabellamama, la 12 June 2024 - 09:16 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 11 June 2024 - 02:32 PM, a spus:

Apropo de frunze de vita, unde ne-am mutat acum este plin in jurul proprietatii de vita salbatica (riverbank grape) si ma gandeam ca ar merge sa conserv ceva frunze cat mai sint inca mici si fragede.

Dar esti sigura ca sunt comestibile?
Bunica mea, cand nu avea frunze de vita, facea sarmalute in frunze de tei.
Erau si mai bune.

Nu sint sigura :71: insa din sstrugurii de la via asta se face poate face vin, ma gandeam ca si frunzele or fi ok. Oricum am ramas la faza de "gandit".
brain loading....please wait....

#15290 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 June 2024 - 10:08 PM

Am auzit si de sarmale in foi de sfecla, nici astea nu stiu unde le-ai putea gasi, poate la o ferma? Trebuie sa-i spun maica-mii de tei.
Azi inca e racoare, de maine incepe canicula, umezeala, bleah... Aveam demult pe lista supa asta, acum i-a venit randul - supa de rosii si ardei copti (adica si rosiile si ardeii se coc in cuptor) - cu paine de casa 😁(nici acum nu pot sa-i zic ciabatta 😄, dar e buna, am facut 2 portii).
https://www.instagra...Wk3ZWFtNXlpY2cy

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2024/post-192-0-97411600-1718222736.jpg


#15291 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2024 - 05:16 AM

Vezi postareabellamama, la 12 June 2024 - 09:16 AM, a spus:

Bunica mea, cand nu avea frunze de vita, facea sarmalute in frunze de tei.

de asta nu stiam, dar presupun primavara cind sint fragede sau in orice moment?
ca as avea 2 tei in spate in curtea unchiului :rolleyes:

Vezi postareaadi_edi, la 12 June 2024 - 10:08 PM, a spus:

supa de rosii si ardei copti (adica si rosiile si ardeii se coc in cuptor) - cu paine de casa (nici acum nu pot sa-i zic ciabatta , dar e buna, am facut 2 portii).

vai ce-mi place, o fac cum ajung acasa :hungry:

#15292 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2024 - 09:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 June 2024 - 05:16 AM, a spus:

de asta nu stiam, dar presupun primavara cind sint fragede sau in orice moment?
ca as avea 2 tei in spate in curtea unchiului :rolleyes:

Toata primavara si vara culegea frunze din tei si facea sarmalute.
Se pregatesc exact ca cele de vita.
Cred ca spre toamna devin mai atoase.

#15293 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2024 - 10:17 AM

Mersi de info :thumleft:

#15294 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 June 2024 - 06:39 PM

Oua marinate in sos de soya, cu orez si kimchi
Imagine atasata: monthly_06_2024/post-178-0-51949000-1718642346.jpg
brain loading....please wait....

#15295 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2024 - 06:49 PM

Vezi postareablack_cat, la 17 June 2024 - 06:39 PM, a spus:

Oua marinate in sos de soya

cum se fac?

#15296 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,383
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 June 2024 - 06:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 June 2024 - 06:49 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 17 June 2024 - 06:39 PM, a spus:

Oua marinate in sos de soya

cum se fac?


Se fierb ouale 6 min, se pun in apa rece, cu gheata chiar, se lasa cateva min si se decojesc. Sosul se face din apa, soya si miere sau zahar. Retetele ce le-am vazut ziceau proportii de 1:1:1 dar mie mi-a parut prea multa miere, am pus doar o lingurita la 50ml soya, 50 ml apa. Cred ca se poate adapta dupa gust. In amestecul asta se mai adauga usturoi tocat, ceapa verde taiata marunt, ardei iute dupa gust si boabe de susan. Eu nu am avut susan in casa asa ca am pus cateva picaturi de ulei de susan. Se pun ouale intr-un vas ales in asa fel incat sa le acopere marinada bine peste tot, se inchide vasul si se lasa la frigider cel putin 2 ore sau chiar peste noapte. Eu le-am lasat vreo 5 ore. Cand se pun peste orez se pune si cate o lingura, sau dupa gust, din sosul ala peste ele. Mie imi plac foarte mult.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 17 June 2024 - 07:03 PM

brain loading....please wait....

#15297 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2024 - 07:12 PM

interesant, le incerc si eu sa vedem daca ne-or place :-*

#15298 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 18 June 2024 - 09:20 AM

Vezi postareablack_cat, la 17 June 2024 - 06:59 PM, a spus:

Se fierb ouale 6 min, se pun in apa rece, cu gheata chiar, se lasa cateva min si se decojesc.

Le-ai fiert 6 minute si, totusi, a ramas galbenusul moale? Cum?
Le-ai pus in apa in clocote?

#15299 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 June 2024 - 09:42 AM

aici tre sa o chem pe Mrs.F sa ne dea metoda ei de copt ou moale :P

#15300 Useril este offline   mrs.F 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 18 June 2024 - 01:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 June 2024 - 03:57 AM, a spus:

da asa e, era o zacusca doar de ardei dar a fost buna


Mai bine va puneam un borcan la pachet.

Arata acest topic


  • 774 Pagini +
  • « Prima
  • 763
  • 764
  • 765
  • 766
  • 767
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi