Ce ati gatit astazi?
#15482
Postat 29 November 2024 - 04:41 PM
1 legatura de ceapa verde
1/2 cana (65 g) faina
1/2 cana (30 g) pesmet panko
1 lingurita sare
1 lingurita pudra dashi sau de bulion de pui ori legume
(Intr-o reteta autentic japoneza zicea in niciun caz sa nu se foloseasca altceva decat dashi, oh well, n-am avut)
3 oua
Ulei pt prajit
Ulei de susan, optional
Sos Tonkatsu - se amesteca toate ingredientele
2 linguri pasta de rosii
1 lingura oyster sauce (sos de stridii)
1 lingura otet de orez
1 lingura sos de soia
1 lingura zahar brun
1 lingura sos Worcestershire
Maioneza japoneza - am cumparat gata facuta
Se amesteca varza cu ceapa, se adauga faina si pesmetul. Pudra de bulion se dizolva in 125 ml apa si se adauga impreuna cu ouale si sarea. Se lasa deoparte 10 minute sa se hidrateze.
Se prajesc in putin ulei (se poate adauga si ulei de susan) intr-o tigaie antiaderenta 3-4 minute pe fiecare parte (se intorc cu un capac sau farfurie).
Din cantitatile de mai sus ne-au iesit 2 clatite.
Se garnisesc cu maioneza, sos, ghimbir murat, seminte de susan prajit, Nori (foi de alge uscate) taiate fasii. Se pot servi si cu 2-4 oua ochiuri sau cate va plac 😁.
#15483
Postat 29 November 2024 - 04:58 PM
#15484
Postat 29 November 2024 - 07:48 PM
Am pus deasupra niste maioneza picanta si niste roasted seaweed faramitate. Bun! Merci, Adi!
#15485
Postat 29 November 2024 - 09:22 PM
Mi-am adus aminte ca faceam mai demult ceva asemanator, un fel de placintele, doar varza, faina si ou, condimente, le puneam cu lingura in tigaie, le prajeam ca pe snitele, servite cu o salata "romaneasca" 😁.
#15486
Postat 30 November 2024 - 01:42 AM
adi_edi, la 29 November 2024 - 09:22 PM, a spus:
Mi-am adus aminte ca faceam mai demult ceva asemanator, un fel de placintele, doar varza, faina si ou, condimente, le puneam cu lingura in tigaie, le prajeam ca pe snitele, servite cu o salata "romaneasca" 😁.
Cand vine vorba de chestii asiatice nu pot spune nu. Cred ca nu as avea o problema sa mananc zilnic, asta daca ar gati cineva pentru mine😛. Apropo, am tot adunat poze cu chestii koreene pe care le-am gatit dar tot nu apuc sa postez.
#15487
Postat 30 November 2024 - 03:40 PM
Ieri am facut iarasi gyros, sa inaugurez tepusa profesionista 😁. Am pus vreo 7-8 pulpe de pui (partea de sus). N-am poza cu produsul asamblat ca se bateau turcii la gurile noastre 🤣.
Imagini atasate
#15488
Postat 01 December 2024 - 01:38 PM
black_cat, la 30 November 2024 - 01:42 AM, a spus:
da, fa subiect separat cind ai timp si chef
adi_edi, la 30 November 2024 - 03:40 PM, a spus:
arata-ne-o si noua, tepusa
#15489
Postat 02 December 2024 - 03:06 PM
#15490
Postat Ieri, 03:29 AM
Imagini atasate
#15491
Postat Ieri, 05:55 PM
adi_edi, la 03 December 2024 - 03:29 AM, a spus:
Arata bine, ai simtit vreo diferenta cu seminte de telina? 😊
La noi a inceput sa arate si sa miroase a Craciun. Ghiciti ce pregatesc? Sint sigura ca da.
Intre timp, pentru diseara o varza ( am desfacut bidonul de varza murata) cu ciolan afumat.
#15492
Postat Ieri, 06:51 PM
Cat despre seminte, da, am simtit diferenta, e un gust mai delicat decat telina cruda, am si uitat sa pun tije dar nu mi-a parut rau.
#15493
Postat Ieri, 09:00 PM
adi_edi, la 03 December 2024 - 03:29 AM, a spus:
si mie imi place tare de tot
black_cat, la 03 December 2024 - 05:55 PM, a spus:
La noi a inceput sa arate si sa miroase a Craciun. Ghiciti ce pregatesc? Sint sigura ca da.
Intre timp, pentru diseara o varza ( am desfacut bidonul de varza murata) cu ciolan afumat.
Blackie esti fantastica
#15494
Postat Ieri, 09:34 PM
adi_edi, la 03 December 2024 - 06:51 PM, a spus:
De Craciun mancam tot ca sintem copii cuminti 😂
Adriana, la 03 December 2024 - 09:00 PM, a spus:
Blackie esti fantastica
Nu stiu ce am facut, dar merci 😘