Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 782
  • 783
  • 784
  • 785
  • 786
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15661 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 31 January 2025 - 09:13 PM

Arata foarte bine Mino si nu ma indoiesc ca a fost si gustoasa. Desi am o gramada de legume in congelator sotul meu nu vrea asemenea supa acum, considera ca e de vara pentru ca ii place s-o manance rece. Drept pentru care eu congelez legume si apoi le impart iarna la prieteni. :mad: Nu e vorba ca ma deranjeaza dar, zau e cam multa munca

#15662 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,972
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 February 2025 - 04:17 AM

Ica, pune cantitate mai mică de legume la congelator să ai de făcut doar de o poftă de a ta :tongue3:. Eu cu trecerea anilor, mai ales după ce a plecat G de acasă am restructurat stilul de gătit și făcut aprovizionare de iarnă.

#15663 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 01 February 2025 - 04:11 PM

Mino, stiu ce zici, imi tot propun sa fac asta, numai ca e greu cand ai gradina si nu te induri sa nu conservi tot ce produce. Conserv portii mici dar, ca si tine, suntem doar noi doi, nu prea am chef sa gatesc pentru fiecare altceva. In fine, nu ma plang. Le dau si copiilor, trimit fetei pachete, e ok.

#15664 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 February 2025 - 06:27 PM

Ica, pune niste afumatura in supa si spune ca-i de iarna 😁.

#15665 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 01 February 2025 - 07:09 PM

Daca pun afumatura nu mai e supa, trebuie acrita. Oricum pun multe legume la ciorbe ca sa ma scap de ele.

#15666 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2025 - 11:20 PM

Dar ce fel de legume sint? Nu le poti congela pe cele de un fel de exemplu dovlecei si apoi faci o mincarica sau o omleta, daca am inteles bine

eu azi am facut iar trippa (ciorba de burta desi e total diferita de cea romaneasca) in slowcooker
apoi la prinz risotto cu kaiser si radicchio
iar acum seara o supa din Toscana cu kale (desi parerea mea e ca ceea ce aici e cavolo nero nu e kale), fasole, cartofi si faina de porumb
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-4-0-69036300-1738444832.jpg

#15667 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 February 2025 - 04:19 PM

Eu ador supa toscana! Cavolo nero e tot un fel de kale, parca.
Ieri am facut snitele, am folosit pesmet panko, in urma criticilor ca nu sunt destul de crocante. (In poza e unul din ultimele pe care le-am prajit, am pus si pesmet normal ca mi s-a terminat celalalt). La salata am pus dressing de ulei de masline si otet balsamic, fiica-mea isi inmuia snitelele in el 😀.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2025/post-192-0-70971200-1738505860.jpg


#15668 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2025 - 09:07 PM

Vezi postareaadi_edi, la 02 February 2025 - 04:19 PM, a spus:

Eu ador supa toscana! Cavolo nero e tot un fel de kale, parca.

da, probabil sint surori dar cea de aici nu se poate minca in nici un caz cruda ca cea care se gaseste la voi

#15669 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 February 2025 - 09:44 PM

Nu stiu daca aceea de la voi se gaseste aici, de asta am folosit ce am gasit, dar am gugalit si retete de salata similare cu cea pusa de Dexter zicea ca se foloseste Tuscan kale (black / lacinato). Ce gasesti tu e alt fel? Nici daca o lasi la "macerat" pana a doua zi nu se poate manca? Ce pofta mi-ai facut...

#15670 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2025 - 11:37 PM

sint diferite ca consistenta, cel toscan e tare, tulpina e foarte tare, se arunca
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-4-0-06978000-1738532167.jpg
kale e fraged dar aici eu nu l-am vazut
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-4-0-52372700-1738532211.jpg

#15671 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 03 February 2025 - 11:44 PM

Am cultivatsi eu din cea din prima poza, cred ca asa arata. Dar am renuntat pentru ca imi umplea gradina de niste purici negri. Probabil nu am stiut noi cum sa ne "comportam cu ea". Dar eu o mancam cruda, e adevarat, nervurile le aruncam.
Azi ciorba de vitel, pulpe de pui si cartofi dulci, am fiert si o limba de porc pe care maine o voi face cu maioneza si castraveti murati.

#15672 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 04 February 2025 - 10:07 PM

Am testat carnatii facuti de noi. Buni, am prins curaj si o sa mai facem.Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-27408000-1738699612.jpeg
brain loading....please wait....

#15673 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 12:40 AM

Hmmm, limba nu mai tin minte daca am facut, dar imi placea cum o facea soacra-mea, cu masline. De pus pe lista!
Blackie, daca as putea m-as teleporta si ti-as fura din carnati 😄.
Zilele trecute am facut niste galuste cu carne (nu sunt umplute, sunt pe langa carne 🤪), au iesit tare bune.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2025/post-192-0-45669600-1738708819.jpg


#15674 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2025 - 08:45 AM

Adi ce teletrasport, urca in masina si mergi la ea :rolleyes:
Cum le dai forma la galustele astea?
Seamana cu ce faceam cu matusa mea de la Suceava, punea putina apa intr-o farfurie cu faina si incepea sa amestece si gramajoarele alea care se formau le numea frecăței si apoi le fierbea in lapte.

#15675 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 09:52 AM

Am auzit de frecatei dar nu am stiut ce sunt. Aluatul il fac in castron, ca la gulas, pe urma fierb galustele in apa. Bag lingura in apa fierbinte si iau un pic de aluat asa sa fie galustele cat de subtiri si lunguiete, sau inclin castronul deasupra oalei cu apa care fierbe si cu un cutit tai aluatul pe masura ce curge. O matusa punea aluatul pe un fund de lemn ud si tot cu cutitul impingea aluatul in oala. Daca frecateii se fac fara ou (sau doar unul) atunci poate asta e. La gulas pun ouale in castron si faina cat cuprinde, la galustele astea pun doar un ou.

#15676 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 February 2025 - 03:30 PM

aseara am facut spezzatino adica tocana de vaca in care am bagat si cartofi, ar fi trebuit facuti separat dar i-am bagat si pe ei in oala

a fost de fapt un experiment, sa compar carnea de la doi macelari pentru ca am descoperit un macelar nou care are carne de calitate superioara si am intrat in polemica cu cineva despre unde e cea mai buna carne in urbe

paranteza - aici gradarea este asa - fara gradare, A, AA, AAA, Prime dupa care Wagyu (adica Kobe genetic dar nu crescuta in prefectura Kobe) carnea buna de friptura este si "aged", de la AAA in sus e cam musai

macelarul nou are numai Prime, canadiana si americana si Wagyu american, australian si japonez

printre fripturile de toate felurile pe care le vind au si ceea ce se cheama "english ribs" din care iese o tocana nemaipomenita

experimentul a fost sa iau o carne asemanatoare de la alt macelar, pe care restaurantele il considera cel mai bun si sa compar: verdictul a fost ca asta nou e mult mai bun si e si la jumate de pret fata de celalalt

#15677 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 February 2025 - 03:57 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 February 2025 - 12:40 AM, a spus:


Blackie, daca as putea m-as teleporta si ti-as fura din carnati 😄.




Vezi postareaAdriana, la 05 February 2025 - 08:45 AM, a spus:

Adi ce teletrasport, urca in masina si mergi la ea :rolleyes:


Adi fix cum zice Adriana. Punem de o intalnire culinara. Nici nu trebuie sa furi ca iti dau de buna voie :love3:
brain loading....please wait....

#15678 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,786
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 04:06 PM

Blackie, esti o draguta 😘. As veni (sau te-as chema sa-mi aduci tu carnatii 😁), din pacate nu ma pot deplasa dar sa speram ca situatia se va schimba.

#15679 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 05 February 2025 - 04:42 PM

Nu stiu daca prin zonele voastre se face felul asta de mancare, eu am pe foc varza murata fiarta cu urechi de porc, mult marar, suc de rosii.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2025/post-2320-0-02582100-1738766520.jpg

Aceasta postare a fost editata de Ica: 05 February 2025 - 04:42 PM


#15680 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,972
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 February 2025 - 06:55 PM

Nu am auzit de combinația asta, dar îmi sticlesc ochii sa încerc si eu

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 782
  • 783
  • 784
  • 785
  • 786
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi