Ce ati gatit astazi?
#15681
Postat 05 February 2025 - 09:04 PM
#15682
Postat 05 February 2025 - 10:12 PM
adi_edi, la 05 February 2025 - 09:52 AM, a spus:
am inteles
nu, frecateii erau doar apa si farina, singurul lux era laptele si un pic de zahar

Dexter, la 05 February 2025 - 03:30 PM, a spus:
a fost de fapt un experiment, sa compar carnea de la doi macelari pentru ca am descoperit un macelar nou care are carne de calitate superioara si am intrat in polemica cu cineva despre unde e cea mai buna carne in urbe
paranteza - aici gradarea este asa - fara gradare, A, AA, AAA, Prime dupa care Wagyu (adica Kobe genetic dar nu crescuta in prefectura Kobe) carnea buna de friptura este si "aged", de la AAA in sus e cam musai
macelarul nou are numai Prime, canadiana si americana si Wagyu american, australian si japonez
printre fripturile de toate felurile pe care le vind au si ceea ce se cheama "english ribs" din care iese o tocana nemaipomenita
experimentul a fost sa iau o carne asemanatoare de la alt macelar, pe care restaurantele il considera cel mai bun si sa compar: verdictul a fost ca asta nou e mult mai bun si e si la jumate de pret fata de celalalt
dar la tine e studiu serios, nu gluma

#15683
Postat 06 February 2025 - 12:35 AM
adi_edi, la 05 February 2025 - 04:06 PM, a spus:
Adi, oricare ar fi motivul care te impedica sa te deplasezi iti doresc din suflet sa se remedieze cat mai repede. Carnati mai facem acum daca am invatat, sanatosi sa fim!
Ica, la 05 February 2025 - 04:42 PM, a spus:
Nu am mancat nici nu am vazut dar nu as incerca, trebuie sa fie bun. Intre timp insa urechile alea mi-au facut o pofta de pitfie…!!!
Eu am reusit in sfarsit sa fac gulas. La inceput am facut galuste dintr-un singur ou, mi-au parut putine, am mai facut din unul si acum sint cam multe

#15684
Postat 06 February 2025 - 04:54 PM
Ieri am facut pilaf si o ciorba de fasole verde (adica galbena) din borcan, ca acusi trece iarna 🤪 si raman cu conservele😁!
#15685
Postat 07 February 2025 - 12:27 AM
#15686
Postat 07 February 2025 - 02:20 AM
Ica, la 07 February 2025 - 12:27 AM, a spus:
Iti inteleg durerea 😁, am facut si eu o singura data asa si am zis ca nu mai fac. Am mai facut dupa aceea din conserva numai ca sa scap de tahini 😋. Pe urma am gasit si alte retete cu tahini, asa ca am mai cumparat un borcan, sa fie, dar am uitat de el si am mai cumparat unul. Ma duc sa vad daca n-au expirat.
#15687
Postat 07 February 2025 - 09:48 AM

#15688
Postat 07 February 2025 - 10:11 AM
Ica, la 07 February 2025 - 12:27 AM, a spus:
In loc de conserva, ia naut la borcan, de obicei sunt boabe mai mari, poti alege fiindca vezi prin sticla.
Curatatul de coaja a durat 15 minute la un borcan, dar merita pentru finetea pe care o obtii.
adi_edi, la 07 February 2025 - 02:20 AM, a spus:
Pai, indiferent de naut, tahini tot trebuie sa pui, asa e reteta.
Aceasta postare a fost editata de bellamama: 07 February 2025 - 10:13 AM
#15689
Postat 07 February 2025 - 12:36 PM

#15690
Postat 07 February 2025 - 02:02 PM
Eu humus fac doar de vreo trei ani, mi se parea complicat. Din conserva, borcan, nu am incercat niciodata, ma gandeam ca difera gustul. Dar daca voi ziceti ca e ok, am sa incerc, pentru ca pana si faptul ca trebuie sa-l tin peste noapte la inmuiat ma incurca. Uneori mi se cere sa fac si nu am naut in casa, nu am timp sa-l las la inmuiat, dureaza sa-l curat, in fine, data viitoare iau la borcan. Humusul si dulceata de soc ma termina.

#15691
Postat 07 February 2025 - 03:17 PM
#15692
Postat 08 February 2025 - 07:29 PM
Eu humus nu am facut niciodata acasa. Cand ne e pofta de obicei iau o cutie gata facut si il mancam ori cu legume crude ori cu bucatele de pita. Ca o gustare mai mult. Voi cum il mancati?
Noi, de weekend asa un trio inseparabil, in opinia mea: ribs, cartofi wedges si coleslaw. O gramada de calorii dar in apararea noastra, am muncit mult pe afara, am facut carari in zapada prin curte sa putem ajunge unde avem nevoie, ca e zapada pana la genunchi, am carat lemne sa avem pentru sauna. Diseara facem si sauna vreo jumatate de ora la 70 de grade, sper ca se ard si caloriile.

#15693
Postat 09 February 2025 - 12:06 AM
black_cat, la 08 February 2025 - 07:29 PM, a spus:
Eu humus nu am facut niciodata acasa. Cand ne e pofta de obicei iau o cutie gata facut si il mancam ori cu legume crude ori cu bucatele de pita. Ca o gustare mai mult. Voi cum il mancati?
Eu l-am facut numai acasa. Uneori nautul de il cumpar e mai mic si atunci chiar e chin sa-l decojesc. Si noi tot cu legume crude il mancam, cu paine prajita. De obicei pun in el si ardei capia copt. Am inteles ca sunt o gramada de variante, dar eu doar asa am facut.
#15694
Postat 09 February 2025 - 12:11 AM
apoi am facut cirnat si rulade de porc cu cartofi si fenel
miine la prinz lasagna normala

#15695
Postat 09 February 2025 - 04:54 PM
Chicken wings si noi astazi, sa vedem daca le nimeresc.
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 09 February 2025 - 04:54 PM
#15696
Postat 09 February 2025 - 06:12 PM
#15697
Postat 09 February 2025 - 09:05 PM
adi_edi, la 09 February 2025 - 04:54 PM, a spus:
imi faci pofta sa o cumpar iar
doar ca mi se pare ca am luat un kg si dupa ceva timp am aruncat-o
ar trebui sa o maninc in fiecare zi ca s-o termin
Dexter, la 09 February 2025 - 06:12 PM, a spus:
stii tu cine a zis: nu

am vazut doar stirea la telejurnal
#15698
Postat 10 February 2025 - 01:51 AM


#15700
Postat 10 February 2025 - 12:33 PM

Noi sambata paste cu somon, branza feta si mazare.

Duminica (fara poze) pulpe de pui (fierte in supa si apoi invelite in panceta si rumenite la airfryer) cu piure de cartofi si salata de ardei copti.