Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 787 Pagini +
  • « Prima
  • 783
  • 784
  • 785
  • 786
  • 787
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15681 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 05 February 2025 - 09:04 PM

Mino, poti folosi oase de porc. Nu asta a fost intentia pentru ziua de azi, aveam in plan o mancare de fasole verde, dar verificand varza mi s-a parut ca e cazul sa o scot din butoi si sa o videz. Si pentru ca se ratacisera in congelator doua urechi ramase de la piftie am schimbat meniul.

#15682 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,374
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2025 - 10:12 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 February 2025 - 09:52 AM, a spus:

Am auzit de frecatei dar nu am stiut ce sunt. Aluatul il fac in castron, ca la gulas, pe urma fierb galustele in apa. Bag lingura in apa fierbinte si iau un pic de aluat asa sa fie galustele cat de subtiri si lunguiete, sau inclin castronul deasupra oalei cu apa care fierbe si cu un cutit tai aluatul pe masura ce curge. O matusa punea aluatul pe un fund de lemn ud si tot cu cutitul impingea aluatul in oala. Daca frecateii se fac fara ou (sau doar unul) atunci poate asta e. La gulas pun ouale in castron si faina cat cuprinde, la galustele astea pun doar un ou.

am inteles
nu, frecateii erau doar apa si farina, singurul lux era laptele si un pic de zahar :)

Vezi postareaDexter, la 05 February 2025 - 03:30 PM, a spus:

aseara am facut spezzatino adica tocana de vaca in care am bagat si cartofi, ar fi trebuit facuti separat dar i-am bagat si pe ei in oala

a fost de fapt un experiment, sa compar carnea de la doi macelari pentru ca am descoperit un macelar nou care are carne de calitate superioara si am intrat in polemica cu cineva despre unde e cea mai buna carne in urbe

paranteza - aici gradarea este asa - fara gradare, A, AA, AAA, Prime dupa care Wagyu (adica Kobe genetic dar nu crescuta in prefectura Kobe) carnea buna de friptura este si "aged", de la AAA in sus e cam musai

macelarul nou are numai Prime, canadiana si americana si Wagyu american, australian si japonez

printre fripturile de toate felurile pe care le vind au si ceea ce se cheama "english ribs" din care iese o tocana nemaipomenita

experimentul a fost sa iau o carne asemanatoare de la alt macelar, pe care restaurantele il considera cel mai bun si sa compar: verdictul a fost ca asta nou e mult mai bun si e si la jumate de pret fata de celalalt

dar la tine e studiu serios, nu gluma :D

#15683 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,495
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 February 2025 - 12:35 AM

Vezi postareaadi_edi, la 05 February 2025 - 04:06 PM, a spus:

Blackie, esti o draguta 😘. As veni (sau te-as chema sa-mi aduci tu carnatii 😁), din pacate nu ma pot deplasa dar sa speram ca situatia se va schimba.

Adi, oricare ar fi motivul care te impedica sa te deplasezi iti doresc din suflet sa se remedieze cat mai repede. Carnati mai facem acum daca am invatat, sanatosi sa fim!

Vezi postareaIca, la 05 February 2025 - 04:42 PM, a spus:

Nu stiu daca prin zonele voastre se face felul asta de mancare, eu am pe foc varza murata fiarta cu urechi de porc, mult marar, suc de rosii.

Nu am mancat nici nu am vazut dar nu as incerca, trebuie sa fie bun. Intre timp insa urechile alea mi-au facut o pofta de pitfie…!!!
Eu am reusit in sfarsit sa fac gulas. La inceput am facut galuste dintr-un singur ou, mi-au parut putine, am mai facut din unul si acum sint cam multe Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-27772600-1738794884.jpeg
brain loading....please wait....

#15684 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 February 2025 - 04:54 PM

Foarte apetisant gulasul, indiferent de numarul de galuste 😄!
Ieri am facut pilaf si o ciorba de fasole verde (adica galbena) din borcan, ca acusi trece iarna 🤪 si raman cu conservele😁!

#15685 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 07 February 2025 - 12:27 AM

Azi am facut humus. Nu din conserva, fiert, curatat de coji, munca de chinez batran.

#15686 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 February 2025 - 02:20 AM

Vezi postareaIca, la 07 February 2025 - 12:27 AM, a spus:

Azi am facut humus. Nu din conserva, fiert, curatat de coji, munca de chinez batran.

Iti inteleg durerea 😁, am facut si eu o singura data asa si am zis ca nu mai fac. Am mai facut dupa aceea din conserva numai ca sa scap de tahini 😋. Pe urma am gasit si alte retete cu tahini, asa ca am mai cumparat un borcan, sa fie, dar am uitat de el si am mai cumparat unul. Ma duc sa vad daca n-au expirat.

#15687 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,374
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2025 - 09:48 AM

Ica te cred, eu si nautul din cutie il curat de pielita deci ... :rolleyes:

#15688 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,641
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2025 - 10:11 AM

Vezi postareaIca, la 07 February 2025 - 12:27 AM, a spus:

Azi am facut humus. Nu din conserva, fiert, curatat de coji, munca de chinez batran.

In loc de conserva, ia naut la borcan, de obicei sunt boabe mai mari, poti alege fiindca vezi prin sticla.
Curatatul de coaja a durat 15 minute la un borcan, dar merita pentru finetea pe care o obtii.

Vezi postareaadi_edi, la 07 February 2025 - 02:20 AM, a spus:

Am mai facut dupa aceea din conserva numai ca sa scap de tahini 😋.


Pai, indiferent de naut, tahini tot trebuie sa pui, asa e reteta.

Aceasta postare a fost editata de bellamama: 07 February 2025 - 10:13 AM


#15689 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,765
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 February 2025 - 12:36 PM

Eu iar cu veggie lasagna. De data asta am facut poza la portia care mi-a ramas.
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-84-0-17155600-1738924584.jpg

#15690 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 07 February 2025 - 02:02 PM

Ce bine arata, Boni!
Eu humus fac doar de vreo trei ani, mi se parea complicat. Din conserva, borcan, nu am incercat niciodata, ma gandeam ca difera gustul. Dar daca voi ziceti ca e ok, am sa incerc, pentru ca pana si faptul ca trebuie sa-l tin peste noapte la inmuiat ma incurca. Uneori mi se cere sa fac si nu am naut in casa, nu am timp sa-l las la inmuiat, dureaza sa-l curat, in fine, data viitoare iau la borcan. Humusul si dulceata de soc ma termina. :angryfire:

#15691 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,420
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 February 2025 - 03:17 PM

Vezi postareaboni, la 07 February 2025 - 12:36 PM, a spus:

Eu iar cu veggie lasagna. De data asta am facut poza la portia care mi-a ramas.
Atasament lasagna.jpg


Super arata boni! Sa va fie de bine!

#15692 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,495
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 February 2025 - 07:29 PM

Arata bine bine lasagna aia, Boni.
Eu humus nu am facut niciodata acasa. Cand ne e pofta de obicei iau o cutie gata facut si il mancam ori cu legume crude ori cu bucatele de pita. Ca o gustare mai mult. Voi cum il mancati?
Noi, de weekend asa un trio inseparabil, in opinia mea: ribs, cartofi wedges si coleslaw. O gramada de calorii dar in apararea noastra, am muncit mult pe afara, am facut carari in zapada prin curte sa putem ajunge unde avem nevoie, ca e zapada pana la genunchi, am carat lemne sa avem pentru sauna. Diseara facem si sauna vreo jumatate de ora la 70 de grade, sper ca se ard si caloriile.
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-01281400-1739035760.jpeg
brain loading....please wait....

#15693 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 09 February 2025 - 12:06 AM

Vezi postareablack_cat, la 08 February 2025 - 07:29 PM, a spus:

Arata bine bine lasagna aia, Boni.
Eu humus nu am facut niciodata acasa. Cand ne e pofta de obicei iau o cutie gata facut si il mancam ori cu legume crude ori cu bucatele de pita. Ca o gustare mai mult. Voi cum il mancati?


Eu l-am facut numai acasa. Uneori nautul de il cumpar e mai mic si atunci chiar e chin sa-l decojesc. Si noi tot cu legume crude il mancam, cu paine prajita. De obicei pun in el si ardei capia copt. Am inteles ca sunt o gramada de variante, dar eu doar asa am facut.

#15694 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,374
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2025 - 12:11 AM

noi in seara asta chicken wings, facute de macelar si coapte de mine
apoi am facut cirnat si rulade de porc cu cartofi si fenel
miine la prinz lasagna normala :rolleyes:

#15695 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 February 2025 - 04:54 PM

Si noi mancan hummus ca gustare, mie imi place mai nou pe paine cu ceapa prajita crocanta deasupra. Cred ca am mai spus ca am gasit ceapa pe Amazon, nu gaseam decat prajita in ulei de palmier, asta e in ulei de floarea soarelui.
Chicken wings si noi astazi, sa vedem daca le nimeresc.

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 09 February 2025 - 04:54 PM


#15696 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,032
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 February 2025 - 06:12 PM

si eu tot chicken wings, ca asa e traditia de Super bowl - Adriana, va uitati le meci?

#15697 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,374
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2025 - 09:05 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 February 2025 - 04:54 PM, a spus:

Cred ca am mai spus ca am gasit ceapa pe Amazon, nu gaseam decat prajita in ulei de palmier, asta e in ulei de floarea soarelui.

imi faci pofta sa o cumpar iar
doar ca mi se pare ca am luat un kg si dupa ceva timp am aruncat-o
ar trebui sa o maninc in fiecare zi ca s-o termin

Vezi postareaDexter, la 09 February 2025 - 06:12 PM, a spus:

Adriana, va uitati le meci?

stii tu cine a zis: nu =))
am vazut doar stirea la telejurnal

#15698 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,495
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 February 2025 - 01:51 AM

Si noi tot aripioare dar de caracatita :lol:
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-38675000-1739145040.jpeg
brain loading....please wait....

#15699 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,374
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2025 - 12:31 PM

arata foarte crocante :hungry:

#15700 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,765
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 February 2025 - 12:33 PM

Foarte faina caracatita zburatoare! Imagine postata

Noi sambata paste cu somon, branza feta si mazare.
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-84-0-72880200-1739183136.jpg


Duminica (fara poze) pulpe de pui (fierte in supa si apoi invelite in panceta si rumenite la airfryer) cu piure de cartofi si salata de ardei copti.

Arata acest topic


  • 787 Pagini +
  • « Prima
  • 783
  • 784
  • 785
  • 786
  • 787
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi