Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 786
  • 787
  • 788
  • 789
  • 790
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15741 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 February 2025 - 02:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 February 2025 - 10:13 PM, a spus:

Black esti internationala
povesteste-ne experimentul fie de bine fie de rau

Puiul a fost un succes! Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-47838600-1740357075.jpeg
Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-07959300-1740357159.jpeg
Dar mie nu mi s-au format gaurele alea decat f putin. Banuiesc ca trebuia sa mai las la fermentat.
Din pacate restaurantul etiopian la care mergeam noi s-a inchis pe vremea covidului iar ce am mai gasit pe net ori nu au reviewuri bune ori sint mult prea departe. Mai incerc

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-37667300-1740357259.jpeg

brain loading....please wait....

#15742 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,972
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 February 2025 - 08:22 AM

Blackie (și iubitoarelor de piftie), ești invitata mea!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2025/post-343-0-97507500-1740378134.jpeg


#15743 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2025 - 08:48 AM

Vezi postareablack_cat, la 24 February 2025 - 02:38 AM, a spus:

Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa
Dar mie nu mi s-au format gaurele alea decat f putin. Banuiesc ca trebuia sa mai las la fermentat.
Din pacate restaurantul etiopian la care mergeam noi s-a inchis pe vremea covidului iar ce am mai gasit pe net ori nu au reviewuri bune ori sint mult prea departe. Mai incerc

da, pare ca a ta n-a crescut/fermentat suficient
stii ce-mi aminteste vazind-o?
testaroli care se fac in Liguria in zona Pontremoli mi se pare
sint tot asa un fel de lipii/clatite nu's cum sa le zic dar care acolo se taie fisii si se maninca ori in supa ori amestecate cu pesto
dar nu stiu consistenta si ingredientele de baza daca sint la fel, aspectul mi se pare asemanator, am gasit un link, astia insa nu au nimic de fermentat inauntru
https://www.residenc...cette/Testaroli

#15744 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 February 2025 - 06:41 PM

Vezi postareamino, la 24 February 2025 - 08:22 AM, a spus:

Blackie (și iubitoarelor de piftie), ești invitata mea!

Vin fuguta!!!!

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2025 - 08:48 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 24 February 2025 - 02:38 AM, a spus:

Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa
Dar mie nu mi s-au format gaurele alea decat f putin. Banuiesc ca trebuia sa mai las la fermentat.
Din pacate restaurantul etiopian la care mergeam noi s-a inchis pe vremea covidului iar ce am mai gasit pe net ori nu au reviewuri bune ori sint mult prea departe. Mai incerc

da, pare ca a ta n-a crescut/fermentat suficient
stii ce-mi aminteste vazind-o?
testaroli care se fac in Liguria in zona Pontremoli mi se pare
sint tot asa un fel de lipii/clatite nu's cum sa le zic dar care acolo se taie fisii si se maninca ori in supa ori amestecate cu pesto
dar nu stiu consistenta si ingredientele de baza daca sint la fel, aspectul mi se pare asemanator, am gasit un link, astia insa nu au nimic de fermentat inauntru
https://www.residenc...cette/Testaroli

Mai era o etapa de 36 de ore de fermentare pe care unele retete ziceau ca poti sa o sari. La mine nu a mers fara etapa aia. Mai am niste faina teff ramasa, o sa ma mai joc la un moment dat cand o sa capat iar curaj. Intre timp trecem la retete pe care stim sigur sa le facem, cum ar fi ciulama de ciuperci cu mamaliguta. Imagine atasata: monthly_02_2025/post-178-0-87398900-1740415171.jpeg
brain loading....please wait....

#15745 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2025 - 09:47 PM

Vezi postareablack_cat, la 24 February 2025 - 06:41 PM, a spus:

Intre timp trecem la retete pe care stim sigur sa le facem, cum ar fi ciulama de ciuperci cu mamaliguta.

ce buna e si asta :hungry:

#15746 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 24 February 2025 - 10:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2025 - 12:21 PM, a spus:

Vezi postareaIca, la 21 February 2025 - 03:52 PM, a spus:

Wow, e retea pe aici pe undeva?

aveam un soffritto congelat adica ceapa, morcov si ardei, nu stiu daca o fi fost si telina, nu-mi amintesc
apoi bucatelele de carne erau intr-o punga, am pus faina peste si am agitat bine si apoi in 2 rinduri le-am prajit in putin ulei intorcindu-le cit am putut ca sa se rumeneasca bine
apoi am pus intr-o oala soffritto, carnea, 1 lingura de bulion, paprica afumata si un amestec de arome pentru carne, un pahar de sos de rosii si o cutie mare de bere si am lasat acolo sa fiarba nu prea mult pentru ca bucatelele de carne erau micute, cind mi s-a parut ca erau ok am adaugat cartofii si lasat sa fiarba pina cind s-au fiert si gata
tare buna a fost

Facut, mancat, placut, nu am poze ca nu a fost timp si oricum s-ar fi uitat ciudat la mine ca le pozez mancarea din farfurie. Nu am pus mazare, dar pentru ca ai zis ca nu iti aminateai daca ai pus telina, eu am pus si am mai pus si niste cubulete de patrunjel radacina. Asa m-a dus capul. Culoarea nu a fost ca cea din farfuria ta, nu stiu de ce, dar a fost buna rau. Mai fac. Multumesc

#15747 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2025 - 09:39 AM

ma bucur
in soffritto poti pune ce-ti place :D
inseamna ca ai tai nu-s obisnuiti, la mine se stie si la restaurant ca tre sa dea mai intii farfuria la pozat si apoi maninca =))

#15748 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2025 - 05:59 AM

a venit al doilea Cuckoo si am pus in el 3 cartofi, 2 cepe, 3 ardei mari si 4 cirnati - dupa cum se vede, ar fi incaput si o cantitate dubla. Le-am facut la "roast", nu la air fryer. Rezultat a fost cu mult peste asteptari. Mai fac.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2025/post-1215-0-31977800-1740887690.jpg


#15749 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2025 - 02:35 PM

Deci achizitie foarte valabila, ma bucur

#15750 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2025 - 04:30 PM

super valabila Imagine postataazi fac aripioare la air fryer, cosul de "fript" e mai mic decit vasul principal, sa vedem cite intra si cum ies

#15751 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2025 - 12:06 AM

Fain de tot, Dex! Sa-l folosesti cu placere si sa ne arati ce mai stie sa faca! Ce dimensiune are cosul?

#15752 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 05 March 2025 - 08:48 PM

Eu simplu, ca de obicei si fara poze. S-a cerut supa cu galusti, aveam in congelator o pulpa de curcan, destul de mare, am facut supa si carnea am folosit-o la o mancare de praz cu masline.

#15753 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2025 - 08:51 AM

Eu tot asa, fierbind osul pentru Mela, am facut 2 oale de supa, intr-una am fiert morcov cartofi si piept de pui si am facut salata boeuf, apoi tortellini in supa si apoi cu cealalta minestrone

#15754 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 March 2025 - 01:33 AM

Aripioarele Cuckoolui - 3 pounds la air fryer, pe doua rinduri.

Imagine atasata: monthly_03_2025/post-1215-0-72087400-1741303686.jpg

Descoperirea secolului: delicata squash, cu coaja si seminte, la air fryer - semintele sunt ca alea de se vindeau la cornet. de mincat la film, in loc de popcorn

Imagine atasata: monthly_03_2025/post-1215-0-36793500-1741303710.jpg

#15755 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 March 2025 - 09:05 PM

Uuuuu, aripiorele arata super bine!! Super! sa aveti pofta!

#15756 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 March 2025 - 12:28 AM

Fain au iesit aripioarele, ai pus mai multe decat am pus eu la cuptor. E drept ca n-am decat un gratarel, ale mele au ajuns cam pentru 3 persoane. Le-ai lasat asa cum le-ai pus la inceput, sau le-ai mai intors pe parcurs? Nu m-am gandit ca merg pe mai multe randuri.
Cat despre squash, n-am gatit niciodata varietatea asta, arata bine, interesant cu semintele, ce idee buna!
Eu nu prea am gatit zilele astea, sper sa-mi vina pofta de bucatarit cat de curand.

#15757 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2025 - 10:29 AM

daca squash è dovleacul spaghetti adica asta
Imagine atasata: monthly_03_2025/post-4-0-25481100-1741595148.jpg
prima data a pomenit Alexandru de el acu jdemii de ani, e interesant pentru ca semanind cu spaghetti-le ii poti adauga un sos si zici ca maninci spaghetti vegetale
iar daca e butternut adica asta
Imagine atasata: monthly_03_2025/post-4-0-59209800-1741595247.jpg
e preferatul meu pentru ca are putine seminte
acum impreuna cu hokaido(la care poti minca si coaja) si care e asta
Imagine atasata: monthly_03_2025/post-4-0-97858000-1741595529.jpg

#15758 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 March 2025 - 10:55 AM

Delicata squash e lunguiet, galben cu dungi verzi sau portocalii. Si noi de obicei luam butternut, dar mai rar ca ai mei nu prea sunt mancatori.

#15759 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,972
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 March 2025 - 02:44 PM

Nici noi nu suntem mâncători de dovleac, dar când îmi vine poftă iau butternut, ca parcă nu are gustul ăla de dovleac cum are dovleacul nostru plăcintar. Săptămâna asta am făcut varză cu afumătură, langoși, fasole bătută și o supă crem de dovlecel. Din păcate fără poze!

#15760 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 March 2025 - 05:20 AM

delicata squash e asta (poza furata) - ferma unde fac aprovizionarea in sezon creste multe specii printre care si asta. mult timp am cojit si scos seminte dar nu e nevoie nici de una, nici de alta. au iesit super, de aia spun ca e descoperirea secolului.

Adi, am mai intors aripile pe parcurs.

Imagine postata

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 786
  • 787
  • 788
  • 789
  • 790
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi