Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 788
  • 789
  • 790
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15781 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 April 2025 - 11:16 PM

ia de vedeti pe ce culmi de glorii am ajuns cu paneurile - se vede din poza cit de crocant e? baccala cu salata

Imagine atasata: monthly_04_2025/post-1215-0-71766700-1743887436.jpg

PS combinatia de fainuri e dintr-un pachet de origina coreana dar e usor de facut, daca va intereseaza va spun cum se face

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 05 April 2025 - 11:23 PM


#15782 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,003
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 April 2025 - 09:12 AM

Arata super mishto,ne dai te rog detalii despre amestecul de faina? 😀😀

#15783 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 April 2025 - 07:26 PM

eu am facut din ochi pina am avut plic deja mixat dar cam astea ar fi proportiile (in mare :) )
0,75 cana faina de griu
0,25 cana faina de orez
0,5 cana amidon (de porumb sau cartofi)
2 lingurite praf de copt
sare

amestec fainurile cu apa minerala si gheata si frig in wok la temperatura inalta

#15784 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2025 - 09:23 PM

Vezi postareaDexter, la 05 April 2025 - 11:16 PM, a spus:

ia de vedeti pe ce culmi de glorii am ajuns cu paneurile - se vede din poza cit de crocant e? baccala cu salata
PS combinatia de fainuri e dintr-un pachet de origina coreana dar e usor de facut, daca va intereseaza va spun cum se face

sa stii ca se vede chiar bine
o voi incerca

#15785 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,522
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 April 2025 - 06:12 PM

Vezi postareaDexter, la 06 April 2025 - 07:26 PM, a spus:

eu am facut din ochi pina am avut plic deja mixat dar cam astea ar fi proportiile (in mare :) )
0,75 cana faina de griu
0,25 cana faina de orez
0,5 cana amidon (de porumb sau cartofi)
2 lingurite praf de copt
sare

amestec fainurile cu apa minerala si gheata si frig in wok la temperatura inalta

Am si eu doua feluri de amestecuri de prajit Koreene, m-am uitat pe ingrediente si ale mele nu au niciunul faina de orez. Sint bune si ale mele, nu zic nu, dar as incerca si varianta ta ca arata bine. O sa mai caut.
Astea sint amestecurile mele
Imagine atasata: monthly_04_2025/post-178-0-31652000-1744042214.jpeg
Imagine atasata: monthly_04_2025/post-178-0-09413100-1744042261.jpeg

Intre timp, din ultima varza murata, am pus niste sarmale la fiert.
Imagine atasata: monthly_04_2025/post-178-0-10336800-1744041901.jpeg
brain loading....please wait....

#15786 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,971
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 April 2025 - 05:11 PM

Azi am făcut un borș clasic cu tăieței de casă!

Și cu leuștean proaspăt cules înainte de a veni frigul!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2025/post-343-0-88563500-1744297862.jpeg


#15787 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,781
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 April 2025 - 10:24 PM

Taitei am avut si noi dar in supa, facuta pe niste aripi de pui.
Am mai facut snitele, ca tot mi-ati facut pofta cu prajelile voastre 😛. Urmeaza insa sa testez curand si amestecul coreean, desi nu-mi prea place sa fac mancare prajita, in general (doar sa o mananc 😄).
Tot am asteptat sa puna Ica poze cu brie en croute 😁. Aveam si eu o roata de brie dar pentru ca era inceputa am facut galette - brie, mere, scortisoara si miere, pe "pat" de foietaj.

#15788 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,003
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 11 April 2025 - 12:19 AM

Vezi postareablack_cat, la 07 April 2025 - 06:12 PM, a spus:



Intre timp, din ultima varza murata, am pus niste sarmale la fiert.
IMG_1212.jpeg



Blackie, ce frumusele si ordonate sunt sarmalutele 😍😍

#15789 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 April 2025 - 12:47 PM

Vezi postareamino, la 10 April 2025 - 05:11 PM, a spus:

Și cu leuștean proaspăt cules înainte de a veni frigul!

anu asta inca n-am gasit leustean, doar marar

Vezi postareaadi_edi, la 10 April 2025 - 10:24 PM, a spus:

Tot am asteptat sa puna Ica poze cu brie en croute 😁

dar daca vrei poze este subiectul cu reteta si e plin de poze :D

eu azi am fiert deja o tura osul pentru Mela si prima supa o tin sa fac minestrone cu ea, apoi l-am repus la fiert cu burta, suc de rosii, fasole alba si dovleac in slowcooker si apoi am pus intr-o tigaie bucati de costita (date cu niste maglavais de macelar) cu coca-cola

#15790 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,781
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 April 2025 - 02:31 PM

Aaa, stiu subiectul ca am facut brie en croute de mai multe ori, eram doar curioasa daca a facut si i-a placut.

#15791 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 11 April 2025 - 11:35 PM

Adi, din pacate nu am avut cum sa ma tin de cuvant pentru ca intre timp am schimbat mobila in bucatarie si zile bune nu am gatit, apoi sotul meu e destul de conservator, cand i-am spus ce vreau sa fac, a zis mai bine nu. Sper sa o fac pentru Pasti cand vine baiatul si sigur lui o sa-i placa. Nu sunt insa foarte sigura ce foietaj sa cumpar. E vorva de cel din care se foloseste si la pateuri cu branza. Mi=e cam teama sa nu dau gres.

#15792 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,781
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 April 2025 - 11:59 PM

Vezi postareaIca, la 11 April 2025 - 11:35 PM, a spus:

Adi, din pacate nu am avut cum sa ma tin de cuvant pentru ca intre timp am schimbat mobila in bucatarie si zile bune nu am gatit, apoi sotul meu e destul de conservator, cand i-am spus ce vreau sa fac, a zis mai bine nu. Sper sa o fac pentru Pasti cand vine baiatul si sigur lui o sa-i placa. Nu sunt insa foarte sigura ce foietaj sa cumpar. E vorva de cel din care se foloseste si la pateuri cu branza. Mi=e cam teama sa nu dau gres.

Da, e cel pentru pateuri. Aici se cheama puff pastry.
Noua ne place dar am avut musafiri care n-au fost incantati de combinatia branza-dulceata, ziceau ca probabil le-ar fi placut cu ceva sarat, o pasta iute spre exemplu.

#15793 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 12 April 2025 - 11:10 AM

Adi, combinatia dulce sarat nu ma incanta nici pe mine. De aceea am cautat sa vad daca se poate face si fara dulceata. Am dulceata de ardei iute dar si aia e un pic dulce. Intrebarea e daca folosesc foietajul ala pentru pateuri, care e secretul de nu se infoaie? Inteleg ca trebuie intins cu sucitorul, asta sa fie? Scuze Adriana ca am mutat discutia aici. Poate o muti la topicul potrivit. Multumesc.

#15794 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,781
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 April 2025 - 03:37 PM

Creste dar nu prea mult. Nu ma prea pricep dar poate din cauza ca marginile aluatului nu sunt "libere" si il tin cumva sa se infoaie ca la pateuri.

#15795 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,522
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 April 2025 - 03:48 PM

Am avut niste musafiri anuntati asa in ultima clima si cum nu era nici pranz nici cina, am zis sa amuzam asa gura cu ceva pe langa aperoale. Niste bilute din branza de capra unele cu ulei de masline, patrunjel tocat si ardei iute, altele cu nuci si gen de caise (ar fi trebuit de smochine dar nu aveam, a mers foarte bine si asa), guacamole facut pe loc, crackers si bucatele de salam si branza.
Imagine atasata: monthly_04_2025/post-178-0-51296900-1744552027.jpeg
Imagine atasata: monthly_04_2025/post-178-0-88823900-1744552047.jpeg
brain loading....please wait....

#15796 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,003
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 13 April 2025 - 08:38 PM

Ultima masa cu grâne inainte pe Pesah ( tine o saptamana) 😀

Hamburger cu pecorino romano si busuioc si frigarui - carne de vita angus

Imagine atasata: monthly_04_2025/post-591-0-76372700-1744569359.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2025/post-591-0-08938300-1744569417.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2025/post-591-0-13026300-1744569390.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2025/post-591-0-39566900-1744569443.jpg

#15797 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2025 - 08:08 AM

am gradinarit 2 zile de n-am mai dat pe aici si uite cite bunatati ati facut

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 788
  • 789
  • 790
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi