Eataly a spus:
julix_2007 a spus:
Sarmale de post, peste fript, ciorba de peste, salata "buf" de post, piftie de peste.
Piftie de peste?Cum asa ?
De sarmale nu zic nic', inghit in sec si tac.Ma duc sa-mi prepar sushi(ul) meu!
Asa bine. Piftie, ca orice piftie. Se fierbe un peshte cu tot cu cap in apa curata, in care se adauga ceapa alba si eventual un morcov intreg. Dupa ce a fiert bine, se scoate peshtele din apa, se scoate carnea de pe oase, se indeparteaza ceapa si morcovul. In supa de peshte se pune sare, piper, mujdei, 1-2 plicuri de gelatina (inmuiata in prelabil in apa rece), eventual alte condimente, dupa preferinte, si se lasa cam 1/2 ore, sa-si traga aromele, dupa care se strecoara si se pune peste carnea de peshte dezosata. Se lasa la inchegat ca orice piftie.
Aici am o mostra, dar fara sectiune, ca eu nu prea mananc piftie de peshte. Familia mea e innebunita.