Ce ati gatit astazi?
#222
Postat 10 December 2009 - 06:01 PM
W Mamadeus Paparotti a spus:
[align=Center].
The Lord of the Herrings
As vrea sa pot si eu produce hrana si fotografii la fel de arataoase, ca voi, pana atunci de la Nico am furat setup-ul si mi-am pus si eu modelul pe diagonala in semn de pios omagiu
Sefoo, ceva vorbe in plus (dar nu inutile) se poate? Pe langa cartofi si peste?
#223
Postat 11 December 2009 - 12:42 AM
Citeaza
Nico, arata tare bine ce ai facut tu acolo
...si foarte banal , da deh! cand ai treaba si parca se aduna toate, numa` de mancare nu-ti arde!!
da` decat inghetat la pachet de la magazin...
#224
Postat 11 December 2009 - 02:13 PM
raluca_teodora a spus:
Sefoo, ceva vorbe in plus (dar nu inutile) se poate? Pe langa cartofi si peste?
Lord of the Herrings - Reloaded
.
Pai nu am pus vorbe pacatele mele, ci cartofi fierti in coaja cu o seara inainte ("secretul" oricarei salate de cartofi), cepa rosie, taiata marunt, cubulete de castraverzi murati. Si maslinele ar fi fost bune dar am uitat de ele. Bineintelws, hering (sau orice peste ) marinat. Daca scapati si cateva bucatele de hering afumat nu gresiti catusi de putin.
Condimentarea poate merge in trei (sau mai multe) directii:
1. O lingura-doua de seminte de chimen prajite in tigaie uscata, pana incep sa sara ca iepurasii si apoi macinate , sare, piper de culoarea politica ce va place, proaspat macinat.
2. Rozmarin si magheran uscat macinate pe moment ( :!: foarte important) , sare grunjoasa cu care ati frecat coaja de lamaie data pe razatoare. (Eu inlocuiesc ultimele doua cu o felie de lamie murata tocata marunt - ca am )
3. Tenta asiatica, cu alge rehidratate si marinate in otet, ghimbir, coriandru verde, lemon grass, coriandru verde tocat.
Sosul rece:
Trei-patru linguri de untdelemn de masline extra virginal, o lingura de otet balsamic alb (obisnuit, sau suc de lime sau lamaie) o lingurita de mustar, cine vrea, si un pahar de iaurt. Cantitatile difera in functie de cata salata preparati si de cat e de acrii sunt castravetii si pestele marinat.
Cand faceti sosul puteti zdrobi cu furculita cateva anchois afumate si sa le amestecati cu capere tocate marunt si restul ingredientelor si obtineti astfel editia deluxe
Lasati la rece minimum o ora si daca vreti sa puneti si niste fasii de salata verde cum am facut eu, cam acum ar fi momentul.
Ornati cu feliute de lime sau lamaie, nu ca mine :oops:
P.S.
Daca credeti ca merita, (mi se pare pe cat de buna, pe atat de simpla) pun si separat reteta cand recidivez.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#225
Postat 11 December 2009 - 03:03 PM
Si pentru mine Cartofi cu carnati si ardei gras.
#226
Postat 11 December 2009 - 04:37 PM
dark angel a spus:
snej a spus:
2 teaspoons peanut oil
1 medium brown onion, finely copped
2 cloves garlic, crushed
2 teaspoons ginger, grated
500g chicken mince (am folosit curcan)
2 teaspoons soy sauce
2 teaspoons hoisin
1 tablespoon oyster sauce
1 tablespoon lime juice
1 morcov razuit
2 green onions, chopped finely
Half of a 230g can water chestnuts, sliced thinly
½ cup coriander leaves, roughly chopped
1 long red chilli, chopped finely
10 large iceberg lettuce leaves, trimmed and washed
2 teaspoons toasted sesame seeds, optional
pe asta am folosit-o, de pe net, am dat copy paste acum, o sa fac iar si pun si poze
Heat wok, add oil, stir-fry onion, garlic and ginger until soft.
Add mince and continue to cook until meat is cooked through and well browned.
Add combined sauces and lime juice, toss to combine and simmer 1-2 minutes.
Toss through remaining ingredients to heat and spoon mixture into lettuce cups to serve, garnish with sesame seeds, if using.
Use witlof leaves as the lettuce cup for cocktail / finger food
asta-i tot, el a fost super extaziat. :roll:
Nu stiu cum de n-am vazut reteta asta pana acum. Multumesc Dark!
#227
Postat 11 December 2009 - 05:07 PM
Eataly a spus:
Si pentru mine Cartofi cu carnati si ardei gras.
Voi ati vazut ce-a etalat Eataly ?
Sa-mi trag ochiu'!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#228
Postat 11 December 2009 - 05:45 PM
Felicitari absolut sincere, marile restaurante ar fi invidioase la unele din pozele de aici.
Si da, am vazut si ultima poza pusa de Eataly , roast beef-ul ala este perfectiunea intruchipata.
Bravo!!!
#229
Postat 11 December 2009 - 08:36 PM
Imagini atasate
#231
Postat 11 December 2009 - 09:01 PM
Citeaza
Si pizza
la foamea mea...acu` ti-as smulge-o din mana, arata tare yammm!
#233
Postat 11 December 2009 - 10:30 PM
#234
Postat 11 December 2009 - 10:55 PM
W Mamadeus Paparotti a spus:
Eataly a spus:
Si pentru mine Cartofi cu carnati si ardei gras.
Voi ati vazut ce-a etalat Eataly ?
Sa-mi trag ochiu'!
Roast beef- ul acasa la mine a devenit un " must"! Multumesc Maestro(cum zice Pisco!)
Kitty ! Ma duc sa ma culc linistita!
#235
Postat 12 December 2009 - 01:41 PM
Ştiu, o să vină maestrul Mamadeus şi-o să spuie că nu ie bună, că n-are strelici
#236
Postat 12 December 2009 - 06:02 PM
#237
Postat 12 December 2009 - 06:49 PM
Iar in seara asta o placinta dobrogeana cu branza.
Pozele nu sunt prea reusite, nu stiu ce cioara am , dar parca m-am cretinizat complet. Nu mai stiu sa fac poze.
#238
Postat 12 December 2009 - 06:55 PM
muraturi
Imagini atasate
#240
Postat 13 December 2009 - 10:31 AM