Placinta umpluta cu urda/branza dulce, caise, visine si prune O placinta festiva... as zice eu!
#1 Guest_Gelutza_*
Postat 06 August 2012 - 03:20 PM
600 gr. branza proaspata sau urda
un pachet foi placinta
100 grame visine fara samburi
150 gr. prune fara samburi
150 gr. caise fara samburi
coaja unei lamai
3 oua
300 gr. lapte acru sau iaurt
zahar dupa gust+ zahar pudra vanilat pentru deasupra
o fiola de esenta de vanilie
ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
La inceput se pregateste umplutura. Se taie marunt fructele si se presara cu cat zahar considera fiecare pentru a-si lasa zeama inainte de a fi puse in umplutura de branza. Se lasa asa cam 20 de minute, dupa care se scurg si se amesteca intr-un castron.
Se amesteca si branza( eu am pus jumi/juma urda si branza dulce) cu fructele si pe deasupra se pune un ou din cele trei, esenta de vanilie, coaja de lamaie.
Se va lucra cu grupuri de patru sau trei foi, eu azi am lucrat cu cate patru, altadata cu trei, iese bine oricum, dar cu patru e mai infoiata si asa am vrut-o!
Se unge fiecare foaie cu ulei si apoi se suprapun, cele patru/trei foi una peste alta. Se aseaza umplutura de branza si fructe la un capat, depinde de tava in care vreti sa coaceti, daca veti rula pe latime sau lungime, va orientati.
Se ruleaza si se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.
Se amesteca bine laptele acru sau iaurtul, depinde ce folositi, cu cele 2 oua ramase si se toarna in tava, deasupra placintei.
Se introduce tava la cuptor preincalzit la 180 de grade apoximativ 30 de minute.E gata cand se rumeneste frumos deasupra. Imediat cum se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se serveste calda sau rece dupa cum vi-i cheful si pofta. Noua ne place mai mult rece.
Acesta este muntele de placinta pe care l-am escaladat astazi!
Detaliu,
Si alaturi de o citronada asortata...mare, mare caldura, mon cher!
Pofta buna si la placinte inainte!
#2
Postat 06 August 2012 - 03:55 PM
Nici nu vreau sa ma gandesc ce buna este reeeeeecccceeeeeeee
#3
Postat 06 August 2012 - 03:55 PM
Am sa o fac si eu dar fara foi,ma voi gandi la o strategie
Pupici!
#4 Guest_Gelutza_*
Postat 06 August 2012 - 04:06 PM
lenias, la 06 August 2012 - 03:55 PM, a spus:
Nici nu vreau sa ma gandesc ce buna este reeeeeecccceeeeeeee
Da, e buna, buna si usor de facut. Daca nu ar fi fost asa de cald, mi-as fi facut eu si foile, atunci ar fi fost si mai fain, dar nu m-am riscat pe potopul asta de caldura, cand s-a luminat bine am fost gata cu ea si pe urma m-am culcat din nou!
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 06 August 2012 - 04:12 PM
Oana S, la 06 August 2012 - 03:55 PM, a spus:
Am sa o fac si eu dar fara foi,ma voi gandi la o strategie
Pupici!
Ma bucur ca avem gusturi comune!
Eu am mai facut ceva, fara foi, numai cu prune si branza, dar nu am taiat inca, o sa-ti arat cand tai ce a iesit, probabil ceva de genul ai vrea si tu. Vreau doar sa fac si un sos de prune cu scortisoara, si apoi o taiem diseara si sa mergem la tata socru sa-i ducem si dumnealui. O sa pun la ceva dulce, probabil...
#6
Postat 06 August 2012 - 04:43 PM
#7
Postat 06 August 2012 - 04:48 PM
#8
Postat 06 August 2012 - 09:04 PM
Gelutza, la 06 August 2012 - 03:20 PM, a spus:
daaa, tot sa fii alpinist!
Gela, asta mi-ar placea si mie si as face-o numai cu urda. Mi se pare c-ar absorbi mai bine sucul fructelor. Bravo tie, sa va fie de bine!
Diana, parerea mea e ca nu prea merge foietajul la umplutura asta umeda. Da' sa zica Gela!
#9 Guest_Gelutza_*
Postat 06 August 2012 - 10:13 PM
petunie, la 06 August 2012 - 04:48 PM, a spus:
Ideal e sa o faci cu foi de placinta;trebuie multe foi si nu stiu cum le-ai inlocui cu foietajul si asa cum bine a zis si Moatza, e umplutura umeda, fructele, chiar ca le mai scurgi, tot lasa zeama si ramane cleios foietajul, ma gandesc...nu am facut asa niciodata. Cu foile iese super, mai bine asteapta sa cumperi foi si ai sa vezi ce placinta faina vei face!
A fost super si fara foi, dar nu am poza cu sectiunea, mai am insa o bucata si o pozez maine si o pun.
#10 Guest_Gelutza_*
Postat 06 August 2012 - 10:17 PM
moatza, la 06 August 2012 - 09:04 PM, a spus:
Multumesc, Moatza!
Eu am pus si urda si branza dulce fiindca daca as fi pus numai urda, mi-era ca nu-i place feciorului. El nu prea mananca urda si asa nu a simtit-o deloc in compozitie, mai ales ca a venit pe bicla de la Bucuresti la Calarasi...a daramat muntele una doua!
#11
Postat 09 August 2012 - 10:40 AM
Daca am timp pun mai incolo o poza,ca mai am cateva bucati
Se va reface cu siguranta!
Multumesc,Gelutza !
#12 Guest_Gelutza_*
Postat 09 August 2012 - 01:30 PM
Poza o astept nerabdatoare imaginandu-mi cat de frumoasa poate fi si nu pentru ca nu te cred!
#13
Postat 11 August 2012 - 01:05 PM
#15
Postat 07 September 2012 - 04:59 PM
Eu am facut fara foi de placinte, a fost pe placul nostru!
sper sa se inteleaga , o poza pe fuga
Multumesc pt reteta