Forum Culinar: Shakshuka - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shakshuka de Yotam Ottolenghi

#101 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2014 - 08:00 PM

Aseara nimeni n-a avut curajul sa mai ia o lingura ca sa se termine, mai bine ca a ramas cam o portie, un pic prea putina asa ca mi-am amintit ca am o bucata de polenta taragna in congelator asa ca le-am pus impreuna, o iesit o chestie minunata :-*

#102 Useril este offline   Daphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 03-November 12

Postat 08 December 2014 - 05:33 AM

Am facut si eu azi bunatatea asta.Sotul meu a spus ca este un deliciu.Fara poze dar credeti-ma pe cuvint.
Adriana,multumesc din inima.

#103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2014 - 08:55 AM

Cu multa placere :floare:

#104 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2015 - 02:48 PM

Imitatie, adica ardei cu sosul de rosii facut de mine, curcuma, piper cu mirodenii, citeva ansoa, ouale la sfirsit si gallette del marinaio in loc de paine
Imagine atasata: monthly_06_2015/post-4-14341133242695.jpg

#105 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 July 2015 - 12:32 PM

Cand e cald si am legume de la producatori, m-apuca cheful de shakshuka, asa ca am facut-o din nou, fara ardei copti, sunt sigura ca e foarte buna cu ardeii copti, DAAAAAR eu sunt moarta dupa ardei copti, ii mananc goi, fara alta mancare, deci cu ardei ca in reteta originala! N-am pus zahar ca am uitat, dar am pus curcuma si chimen. Buun! Recomand pe vremea asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#106 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2015 - 01:24 PM

Si mie imi plac atit de mult ardeii copti ca nu-mi imaginez sa-i "stric" in alta mincare :notworthy: dar in mod sigur dau gust bun altei mincari.

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2019 - 03:13 PM

I-am stricat azi ardeii copti. 😂 Am pus ulei și ceapă, plus mirodenii și prăjit un picut apoi ardei copti in prealabil și tăiați fisiute, sucul de roșii făcut de mine asta vară și după ce a fiert totul vreo 15 minute am adăugat ouăle. Foarte bun, pare uleios dar a rămas tot in tigaie.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-93921700-1549545345.jpg


#108 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 February 2019 - 07:26 PM

buna, si eu fac.
mai ales ca am primit azi prima galetusa cu oua bio din sezonul asta, 0.80lei/buc. va zic si pretul ca sa stiti cum mai merge piata in tara.

Adriana. ai pus poza direct de pe telefon?

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2019 - 09:20 PM

Da, se vede prin faptul că e enormă, nu știu de unde să o reduc cu programele din telefon🙈

#110 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 February 2019 - 09:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 February 2019 - 09:20 PM, a spus:

Da, se vede prin faptul că e enormă, nu știu de unde să o reduc cu programele din telefon🙈


nici io, de-aia intrebam :notworthy:

#111 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 February 2019 - 10:52 PM

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.

#112 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2019 - 08:07 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 February 2019 - 10:52 PM, a spus:

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.


pe pc da, si pe telefon?

#113 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 February 2019 - 10:19 AM

Adriana, cum faci de iti iese ochiul ala asa? Mie nu-mi mai ies asa de ani de zile...pui capac deasupra?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#114 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2019 - 10:27 AM

Pai a ieșit prea tare, e o greșeală pe care o fac foarte des pentru că de frică sa nu fie copt si să rămînă albusul crud ceea ce e oribil, îl las prea mult.
In orice caz da, foc mic de tot și capac

#115 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 February 2019 - 02:15 PM

Fix asa si eu, de nu stiu cate ori le fac tari la talpa, ma scot din sarite. La plita asta nu reusesc niciodata sa le fac cum imi plac mie...si asa mananc din ani in pasti ochiuri.
Nu stiu ce le fac si cum le fac bucatarii din hotelurile bune ca la mic dejun ti le servesc facute impecabil. Mereu pe plita din aia tepanyaki. Imagine postata Eu doar in tigaie la flacara si cu ulei sa le stropesc de multe ori cu lingura le pot face perfecte.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#116 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 February 2019 - 03:12 PM

Imi cer scuze ,sper sa nu supar,eu am vazut la tv. la prova del cuoco ouva al pomodoro mai spusesem acel ou era facut doar in sos de rosii si mi-a placut tipsul ca bucatarul in afara de reteta a folosit un inel de bucatarie pt. ca oul sa iasa fix rotund ca si forma,cand oul s-a coagulat in sosul de rosii fierbinte a scos inelul,oul pastrandu-si forma frumoasa rotunda si in afara de asta in timp ce oul se cocea aclo in in sos in interiorul inelului,bucatarul a intepat cu atentie albusul ici si colo cu vf. unui cutit,dar cu mare atentie sa nu sparga galbenusul ,trebuie avut in vedere ca tigaia se trage de pe foc mai devreme chiar daca oul nu pare in totalitate facut pt. ca el se mai coace din inertie daca pot sa spun asa,adica lasat sa se odihneasca totul acolo in tigaie un timp pana totul devine doar caldut,la fel am procedat si la oul in chifla si la pizza cu ou ochi,si mi-a iesit perfect facut,...o alta tactica vazuta tot la tv sau pe internet nu mai retin,ar mai fi sa pui intai doar albusul pt. 1 minut-2 ,si apoi cu maxima grija sa nu-l spargi cu lingura adaugat galbenusul si lasat sa se mai faca si el...si mai voiam sa va mai arat si reteta de menemen care e fix acelasi lucru doar ca la sf. ouale sunt amestecate acolo deci nu intregi,un exemplu oarecare de pe internet dar daca ,o sa cautati menemen gasiti o gramada de retete http://www.youtube.c...h?v=qaQspwynJrE Adriana sper ca nu te superi daca am patinat putin pe langa topic,eu oricum am facut shasuska ta de mai multe ori dar nu am postat aici de fiecare data :notworthy:

#117 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2019 - 03:47 PM

Vezi postareamoatza, la 08 February 2019 - 08:07 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 07 February 2019 - 10:52 PM, a spus:

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.


pe pc da, si pe telefon?


Pe telefon Motu, uite aici, am facut tot felul de incercari.

Descarc-o pe telefon si jucati-va un pic cu masurile.

#118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2019 - 05:45 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2019 - 03:12 PM, a spus:

Imi cer scuze ,sper sa nu supar,eu am vazut la tv. la prova del cuoco ouva al pomodoro mai spusesem acel ou era facut doar in sos de rosii si mi-a placut tipsul ca bucatarul in afara de reteta a folosit un inel de bucatarie pt. ca oul sa iasa fix rotund ca si forma,cand oul s-a coagulat in sosul de rosii fierbinte a scos inelul,oul pastrandu-si forma frumoasa rotunda si in afara de asta in timp ce oul se cocea aclo in in sos in interiorul inelului,bucatarul a intepat cu atentie albusul ici si colo cu vf. unui cutit,dar cu mare atentie sa nu sparga galbenusul ,trebuie avut in vedere ca tigaia se trage de pe foc mai devreme chiar daca oul nu pare in totalitate facut pt. ca el se mai coace din inertie daca pot sa spun asa,adica lasat sa se odihneasca totul acolo in tigaie un timp pana totul devine doar caldut,la fel am procedat si la oul in chifla si la pizza cu ou ochi,si mi-a iesit perfect facut,...o alta tactica vazuta tot la tv sau pe internet nu mai retin,ar mai fi sa pui intai doar albusul pt. 1 minut-2 ,si apoi cu maxima grija sa nu-l spargi cu lingura adaugat galbenusul si lasat sa se mai faca si el...si mai voiam sa va mai arat si reteta de menemen care e fix acelasi lucru doar ca la sf. ouale sunt amestecate acolo deci nu intregi,un exemplu oarecare de pe internet dar daca ,o sa cautati menemen gasiti o gramada de retete http://www.youtube.c...h?v=qaQspwynJrE Adriana sper ca nu te superi daca am patinat putin pe langa topic,eu oricum am facut shasuska ta de mai multe ori dar nu am postat aici de fiecare data :notworthy:

ouale in suc de rosii sint urmatoarele pe lista ca mi-am facut pofta singura
de fapt pe ele vroiam sa le fac dar cu mai aveam un pic de ardei i-am facut asa
am intepat si eu albusul acum, dar faza cu separatul si pusul apoi mi se pare grea, dar na incercarea moarte n-are
cind fac ou moale simplu in ulei e usor sa iei ulei cu lingura si sa-l pui deasupra dar asa intr-un sos de alta culoare nu merge ca se strica tot aspectul :P

pare asa un lucru banal oul moale dar nu e deloc :D

#119 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2019 - 07:07 PM

Vezi postareaEataly, la 08 February 2019 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 08 February 2019 - 08:07 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 07 February 2019 - 10:52 PM, a spus:

Resize me. Il descarcati si modificati pozele dupa pofta, chef si plac. E gratuit.


pe pc da, si pe telefon?


Pe telefon Motu, uite aici, am facut tot felul de incercari.

Descarc-o pe telefon si jucati-va un pic cu masurile.


Lili, sa traiesti, oricum mai intai am cautat programul de redimensionat poze Motu
mi-am dat seama mai tarziu :notworthy: -dupa ce nu l-am gasit :D - ca Motu-i o forma de alint de-a ta ptr mine :P :P :D de-astea

in concluzie, m-am dumirit cum sta treaba

#120 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2019 - 07:33 PM

Vezi postareamoatza, la 08 February 2019 - 07:07 PM, a spus:

mi-am dat seama mai tarziu :notworthy: -dupa ce nu l-am gasit :P - ca Motu-i o forma de alint de-a ta ptr mine

pai daca esti cu mot :D :D

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi