Shakshuka de Yotam Ottolenghi
#1
Postat 10 August 2012 - 08:57 AM
http://www.guardian....hakshuka+recipe
Eu am facut asa:
am prajit in tigaie o jumatate de lingurita de boabe de chimen, am pus putin ulei si 2 cepe rosii taiate fideluta, le-am lasat citeva minute sa se inmoaie si am adaugat 3 ardei lungi galbeni taiati fisii, o mina de patrunjel, un pic de timo si 4 lingurite de zahar brun francez(trebuia muscovado da' n-aveam), apoi 4 rosii taiate felii, sofran, sare, piper si ardei iute, am lasat un sfert de ora pina ce s-a evaporat apa lasata de rosii, facut focul mic, spart 4 oua deasupra, pus capac si lasat citeva minute, cit trebuie sa se coaca ouale si sa ramina moi. Mincat cu piine proaspata e mortal de bun.
Ce mi-a ramas, fara ou, am mixat si condimentat pastele a doua zi
#3
Postat 10 August 2012 - 11:01 AM
ghici ce maninc la prinz ?
#4
Postat 10 August 2012 - 11:03 AM
Postind-o mi-a venit pofta s-o refac dar nu mai am ardei
#5
Postat 10 August 2012 - 11:18 AM
Adriana, la 10 August 2012 - 11:03 AM, a spus:
Postind-o mi-a venit pofta s-o refac dar nu mai am ardei
pot sa-ti spun si pe nemincate, ca o sa-mi placa. o aveam demult in cap sa o incerc, dar mi-ai luat-o inainte, harnicuto !
revin cu dovada, dupa ce imi potolesc poftele.
redivivus imi spunea in cuibar, ca shakshuka e ca un fel de zacusca cu oua. daca n-ai ardei, incearc-o cu dovlecei sau vinete, iar asta ar fi o variatiune pe aceeasi tema si n-are ce sa iasa rau.
#6
Postat 10 August 2012 - 11:28 AM
uptown girl, la 10 August 2012 - 11:18 AM, a spus:
Mi-a scapat, atunci fac o incercare ca dintr-astea am de amindoua
#7
Postat 10 August 2012 - 12:54 PM
Sigur imi place si cu ochi.
#9
Postat 10 August 2012 - 01:35 PM
#10
Postat 10 August 2012 - 09:57 PM
#11
Postat 11 August 2012 - 07:40 AM
#12
Postat 11 August 2012 - 05:13 PM
Daca ma uitam eu mai devreme, mergea la fix, mai ales ca aveam paine calda,da fac maine ca am tot ce trebuie.
#13
Postat 12 August 2012 - 11:03 AM
aici e micul dejun suprem, oriunde te duci gasesti la oferta
si intr-adevar e bun cu carnaciori, dar merge si fara
#15
Postat 13 August 2012 - 06:37 PM
Eu am facut si am si mancat, doar ca nu am pozat, poate data viitoare cat am ardei si rosii bune mai fac!
observatia mea este ca zaharul mi se pare mult, eu am pus mai putin ca si ceapa si ardeii se indulcesc.
#16
Postat 13 August 2012 - 10:56 PM
#17
Postat 13 August 2012 - 11:33 PM
#18
Postat 14 August 2012 - 10:51 AM
Nu am flori de piatra in farfurie, doar ca le-am scos pe balcon pentru poza
Am avut doar ardei verzi, asta a fost situatia
#20
Postat 14 August 2012 - 12:02 PM