Forum Culinar: Shakshuka - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shakshuka de Yotam Ottolenghi

#21 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 August 2012 - 01:28 PM

Bun, bun , tare bun.
Multam Adriana de reteta.
Cand am facut-o gandul mi-a fugit catre mamaica mea.Initial am vrut sa-mi iau vasul si painea sa ma duc sa mananc in iarba :floare:

Si dovada ca am facut-o si eu.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-479-13449436647474.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 August 2012 - 02:19 PM

Cred ca multe dintre bunicile noastre o faceau cu legumele din gradina, si probabil ca sa ii puna "haine de sarbatoare" aruncau si un ou deasupra :floare:

#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 August 2012 - 10:07 AM

Adriana, duminica facusem un ghiveci de legume (ardei capia si vinete - ambele coapte, ceapa verde, usturoi, cartofi noi) cu piept de pui

Imagine postata

si fiindca imi iesise o ditamai tigaia, de parca gatisem la popota :floare:, ieri am reciclat rapidescu un rest

Imagine postata

a iesit foarte bun si in varianta asta :floare:

Imagine postata




#24 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 August 2012 - 11:34 AM

Vin si eu cu shakshuka mea (in plus de reteta am pus niste usturoi taiat in lung spre sfarsitul prepararii)si nu am pus sofran ptr ca numai am si nici turmeric.

Portia mea

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13450229506051.jpg

Portia sotului imbunatatita cu 2 felii de friptura

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13450230209821.jpg
si painica


Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13450230345602.jpg

PS: nu stiam ca se numeste shakshuka mancarica asta de legume pe care o fac des fara oua binenteles cu carne sau simpla.

Multumesc frumos Adriana!

Am mai invatat ceva :floare:

#25 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2012 - 06:22 PM

Am executat-o si eu:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-115-13450477708406.jpg


#26 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 15 August 2012 - 07:49 PM

Vezi postareazerda, la 13 August 2012 - 06:37 PM, a spus:

Este cimbru!


Multumesc, oua ochiuri peste ceapa, ardei, rosii fac si eu mereu dar niciodata n-am adaugat altceva in afara de sare si piper.
O sa incerc neaparat desi mi se par cam multe arome :floare:!
dana

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 August 2012 - 10:06 PM

Dana, eu am vrut sa o fac cum zice el acolo, per total n-a fost deloc exagerata in condimente, doar un picut iute la mine pentru ca nu-mi amintesc niciodata ca ardeiul iute pe care il am e foarte iute :P

Ma bucur ca va place :)

#28 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 August 2012 - 07:47 AM

Ieri vad ca a fost ziua shakshuka! Eu am spus ce aveam de comentat, pentru mine e prea mult zahar, dar l-am redus si basta! In rest condimentele mi-au placut, si la mine a fost usor cam picanta, ca eu am avut ardei iute cam bland si am mai pus niste stropi de sriracha!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 August 2012 - 01:40 PM

Vezi postareazerda, la 16 August 2012 - 07:47 AM, a spus:

Ieri vad ca a fost ziua shakshuka! Eu am spus ce aveam de comentat, pentru mine e prea mult zahar, dar l-am redus si basta! In rest condimentele mi-au placut, si la mine a fost usor cam picanta, ca eu am avut ardei iute cam bland si am mai pus niste stropi de sriracha!


Eu nu am pus deloc zahar.

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 August 2012 - 08:15 PM

Vezi postareazerda, la 16 August 2012 - 07:47 AM, a spus:

am mai pus niste stropi de sriracha!

what's sriracha?

#31 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 August 2012 - 08:43 PM

stai sa citesc de pe sticla:
Hot chili sauce made from sun ripened chillies is ready to use in soups, pasta, pizzas, chow mein or anything to add a delicious spicy taste

http://foodreference...racha-Sauce.htm

asa arata si al meu cu cocosul mandru pe sticla, e foarte bun prin casa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 August 2012 - 10:56 PM

aaaam inteles, merci :occasion14:

#33 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 August 2012 - 02:19 PM

Mmmmm arata de zile mari! Io as arunca neshe masline negre à la grec peste produsul final :occasion14:

#34 Useril este offline   krisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 19-June 12

Postat 22 August 2012 - 04:20 PM

Mmmmm bun, bun, bun Adriana :) , multumesc pt reteta. Azi am facut si eu shakshuka, dar la fel ca Zerda fara zahar. Mai jos si dovada ...

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1579-13456451655289.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1579-13456451784259.jpg

#35 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 August 2012 - 04:32 PM

Si eu am facut ieri,dar nu am descarcat poza inca.Nu am pus zahar si nici chimen,si am adaugat si un zuchinni(primul zuchinni din gradina).A iesit fooarte bun.ouale facute asa imi plac mai mult ca si clasicele ochiuri de oua.
Nu stiu daca se mai numeste Shakshuka ce am facut eu,dar tot a fost delicios!
Mersi,Adriana, pentru inca o idee minunata! :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#36 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2012 - 06:46 PM

Incearca si cu chimen, e bun, bun, la zahar eu am renuntat fara probleme, este dulceata de la ceapa si de ardei. ouale si mie imi plac mai mult asa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 August 2012 - 08:20 AM

Am facut-o si eu de 2 ori pana acum, din pacate n-am apucat sa fac si poze ca am facut-o repede-repede dimineata inainte sa plec la servici. E minunata, mi-a placut foarte tare (n-am pus nici eu zahar, din motive de...dieta), multumesc Adriana pentru reteta. La tura urmatoare vin si cu poze!

#38 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 August 2012 - 01:14 PM

Vezi postareazerda, la 22 August 2012 - 06:46 PM, a spus:

Incearca si cu chimen, e bun, bun, la zahar eu am renuntat fara probleme, este dulceata de la ceapa si de ardei. ouale si mie imi plac mai mult asa!


O sa fac data viitoare,ca de data asta am uitat Imagine postata

Vin si cu poza:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13457204839705.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13457204882972.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2012 - 03:36 PM

Vezi postareapetunie, la 22 August 2012 - 04:32 PM, a spus:

Mersi,Adriana, pentru inca o idee minunata! :toothy9;

Vezi postarea2ut, la 23 August 2012 - 08:20 AM, a spus:

multumesc Adriana pentru reteta. La tura urmatoare vin si cu poze!

Ma bucur ca v-a placut, o s-o refac si eu tot fara zahar si cred ca mai arunc si eu si un dovlecel sau/si vinata inauntru.

#40 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 September 2012 - 03:37 PM

Noi am mancat-o la micul dejun. Am pus 1/2 de lingurita de zahar si a iesit foarte bun. Mi-a placut combinatia cumin-cimbru.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi