Adam a spus: "Spare rib, anyone?"
#41
Postat 28 June 2011 - 10:54 PM
Sa va fie de bine !
#42
Postat 28 June 2011 - 11:57 PM
doua fripturici alternative, adică tăiate după alt model decît prevede stasul, se pregătesc să evolueze la finala pe aparate, una la categoria grea şi alta la pană
ştiu că sunteţi curioşi să aflaţi cum le cheamă aşa că vă fac cunoştinţă cu flatiron şi clodhammer sau în traducere liberă, fierul de călcat şi ciocanu'n brazdă
spuneţi-le adio că nu cred că le mai pozez şi dungile
PS de diametru farfuriei să nu mă întrebaţi, da e cu doo cifre şi cu 4 in faţă
#43
Postat 29 June 2011 - 02:47 AM
Maya, la 28 June 2011 - 04:03 PM, a spus:
Aoleo, cand am citit prima data am crezut ca tehnica asta asa a ajuns de tare in Germania ca imbracati pana si gratarele in e-mail.
#44
Postat 29 June 2011 - 10:15 AM
Dexter, la 28 June 2011 - 11:57 PM, a spus:
doua fripturici alternative, adică tăiate după alt model decît prevede stasul, se pregătesc să evolueze la finala pe aparate, una la categoria grea şi alta la pană
ştiu că sunteţi curioşi să aflaţi cum le cheamă aşa că vă fac cunoştinţă cu flatiron şi clodhammer sau în traducere liberă, fierul de călcat şi ciocanu'n brazdă
spuneţi-le adio că nu cred că le mai pozez şi dungile
PS de diametru farfuriei să nu mă întrebaţi, da e cu doo cifre şi cu 4 in faţă
flatiron & clodhammer, sint incintata de cunostinta !
'aide, Dexter, nu fii neam de canibal ! picteaza-le macar niste dungi cu photoshop-ul !
p.s. si ce te lauzi cu 4 ala in fata, de parca ai vorbi de nr. la pantofi ?!
#47
Postat 29 June 2011 - 11:37 PM
#48
Postat 30 June 2011 - 12:03 AM
Maya, la 28 June 2011 - 04:03 PM, a spus:
Locomotiva,pe din afara o curatam asa grob
Mie sa-mi spui ce a mancat ginerele meu A mea nu pierde ocazia la fripturi (mai ales New York steak -mancam cot la cot )
#49
Postat 31 July 2011 - 08:15 PM
(feliile de ficat au fost taiate cam de 2 cm grosime, unse cu putin ulei, condimentate cu piper macinat, oregano uscat si puse la fript pe gratarul bine incins timp de 3' pe fiecare parte)
o sexiune pt. pofticiosi
#50
Postat 31 July 2011 - 08:58 PM
#51
Postat 21 August 2011 - 10:53 PM
ieri, am fript bucati (ca 250g/pers.) dintr-o pulpa de miel feliata si le-am servit cu un pilaf de legume + un sos caramel de mere (multam pt. retete, Alexandru ! )
azi, bucati (ca 160g/pers.) dintr-un fileu de porc + legume (felii de ardei gras si ciuperci portobello), ce le-am servit cu un gratin de cartofi si tzatziki
sa aveti pofta !
#54
Postat 01 November 2011 - 06:18 PM
orice carne zici tu ca merge numai 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins si iese asa ? ori numai cele tender?
platourile tale arata magnific, ai mare mare mare talent la aranjat pe farfurii! artisto ! nici un monah nu ar rezista!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#55
Postat 04 November 2011 - 12:13 PM
Daniella, la 01 November 2011 - 06:18 PM, a spus:
orice carne zici tu ca merge numai 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins si iese asa ? ori numai cele tender?
platourile tale arata magnific, ai mare mare mare talent la aranjat pe farfurii! artisto ! nici un monah nu ar rezista!
Daniella, modul de frigere atit pt. tournedos, cit si pt. carnea de miel sint similare. condimentele folosite au fost diferite, si sint de parere ca fiecare poate sa-si asezoneze carnea in functie de gusturi. in general, carnurile maturate (fragezite) si portionate in felii de 2,5 - 3 cm grosime si de 200 g/persoana nu se frig mai mult de 3-4' pe fiecare parte, pe caldura directa a gratarului bine incins. daca le lasi mai mult timp, carnea se arde la suprafata, iar in rest devine de un gri-neapetisant si e greu de mestecat. teoretic, vad ca ai prins multe. ramine doar sa treci la aplicatii. succes !
multumesc de apreciere !
(un mic secret intre noi: gratarele sint mai sanatoase decit orice mincare gatita ! ai sa vezi mai tirziu la garderoba. )
#57
Postat 24 June 2012 - 06:39 PM
Lecker!
....cu piper negru si Himalaya, proaspat rîsnite.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#58
Postat 24 June 2012 - 07:28 PM
Eu am dat vreo doua rateuri glorioase cu vita noastra...dupa care am cautat in Metro vita argentiniana si m-am linistit de tot: 150 lei/kg.
#59
Postat 22 May 2013 - 09:58 PM
PS verzitura din decor, este "moţ" de praz.