Fiindca se terminase borcanul facut acum 3 ani, am refacut stocul. Deci ptr inca cel putin 3 ani sunt asigurata.
Am avut 700gr ardei iuti portocalii, 700gr zahar si 700ml otet obisnuit, de 9grade acetice
Fiind a doua oara cand am prestat-o, se considera ca am experienta

In loc de ardeii iuti mici si subtiri pe care i-am folosit prima data, acum am ales ardei de soiul asta (poza e de pe net, ca nu m-am gandit ca am sa postez reteta. Dar rezultatul fiind deosebit, in opinia mea, merita!)

Cica le zice Aji-Amarillo, la Buzau e un soi f vandut in piata, mama zice ca nu i-a vazut la Focsani. Lumea ii cumpara mai ales ca sa-i puna printre muraturi.
Fiind mai mari, se curata mai usor de seminte si sunt si putin mai carnosi. Nu ca ardeii kapia, dar ceva mai mult decat ardeii iuti mici. Cand am citit despre ei am aflat ca sunt de iuteala medie, dar asta o contrazic cu vehementa!
De asemenea, fiindca au avut toti aceeasi culoare, a iesit si dulceata f frumoasa, parca-i de caise. Data trecuta am avut ardei mici rosii si verzi si la final era o culoare nedefinita.
Mai intai am pus zaharul cu otetul la fiert, dar nu am lasat sa se faca sirop legat, cred ca au fiert cca 3min. Apoi am adaugat ardeii curatati de seminte si taiati mai grob - cum zic nemtzoaicele noastre - cu foarfecul. Mai grob nu inseamna 2/2cm totusi. Dupa ce au fiert cam 20min si ardeii au devenit sticlosi, am bagat mixerul stick direct in cratita care era pe foc si i-am blenduit pana s-au facut gem.

Asta a rezultat!

Mie imi convine mai mult consistenta asta de gem ptr ca eu folosesc preparatul la sosuri, mai ales. Si-asa nu se mai simte coaja.
Are o culoare f frumoasa, se confunda cu gemul de caise.
Daca inca nu l-ati executat, eu vi-l recomand! Preparat cu ingrediente asemanatoare celor pe care le-am folosit eu, nu necesita multa munca si rezultatul e multumitor.
ps: omul i-a curatat si taiat cu manusi. daca era o munca prea migaloasa, ar fi abandonat, cu siguranta.