Rosii conservate in suc propriu
#1
Postat 28 September 2012 - 09:48 AM
Cumparati 2-3 kile si cand va intoarceti va zic reteta.
Am gasit reteta aici si am pus-o repede in aplicare.
M-am bucurat ca nu mai stau cu oala pe foc sa fac bulion, nu mai vad punctulete rosii pe toata faianta.
Singurul bai e decojirea rosiilor.Daca vreti puteti sa lasati si pielita.Urmand sa le decojiti inainte de folosire.
Eu ca sa le decojesc repede trec lama cutitului pe toata suprafata apasand usor.
Si iata rezultatul:
Rosii coapte dar nu moi, ofilite.
Le taiati in doua, le stoarceti usor sa iasa zeama si toate semintele si le inghesuiti in borcane(spalate, uscate stiti voi).
Daca vreti puteti sa puneti frunze de busuioc.
Inchideti bine borcanele, le puneti intr-o oala cu apa(apa sa treaca peste bordul borcanelor) si le fierbeti 30 de minute.Le lasati la racit in apa.
Eu le-am facut deja de doua saptamani si de curiozitate am deschis deja doua borcanele.Cu unul am facut sos pentru paste lui Manu si celalalt l-am folosit la pizza aseara.
Faceti si voi ca mine inchideti aroma rosiilor bine coapte intr-un borcan.
#2
Postat 28 September 2012 - 09:52 AM
#3
Postat 28 September 2012 - 09:55 AM
Adriana, la 15 July 2010 - 03:35 PM, a spus:
Cu asta am curatat-o in 3 secunde
#4
Postat 28 September 2012 - 10:03 AM
Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.
#5
Postat 28 September 2012 - 10:20 AM
zerda, la 28 September 2012 - 09:52 AM, a spus:
Peste capac.Adica sa le acopere apa.Macar 2-3 mm.
Cel putin eu asa le-am facut.
Adriana, la 28 September 2012 - 09:55 AM, a spus:
Adica nu le-ai scurs de zeama si samburi?
Giorgiana, la 28 September 2012 - 10:03 AM, a spus:
Lily, reteta ta este mai simpla, cu mai putin de munca.
Pun aceiasi intrebare: nescurse de zeama si samburi?
#6
Postat 28 September 2012 - 10:25 AM
#7
Postat 28 September 2012 - 10:31 AM
Sper sa reusesc saptamana asta sa mai pun o tura.Ca-s tare bune.
#8
Postat 28 September 2012 - 10:33 AM
Eataly, la 28 September 2012 - 10:20 AM, a spus:
Da, nescurse de zeama si samburi. Si am pus si sare in oala in care le-am oparit. Rosiile oparite s-au curatat usor de coaja,cu tot cu sucul lasat si samburii puse in borcane.
#9
Postat 28 September 2012 - 11:19 AM
............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in oloi acoperite de apa........ /quote]
...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?
#10
Postat 28 September 2012 - 11:25 AM
[quote name='Adriana' date='28 September 2012 - 11:25 AM' timestamp='1348820751' post='164567']
............. puse in borcan si impinse sa intre cit mai multe dar sa nu se rupa in acelasi timp, pus capac si puse la fiert in [u]oloi[/u] acoperite de apa........ /quote]
...nu inteleg: dupa ce le-ai inghesuit in borcane ai pui oloi=ulei deasupra si apoi le-ai pus la fiert intro oala cu apa?
[/quote]
Cred ca oloi=oala mare!
#14
Postat 28 September 2012 - 01:47 PM
redivivus, la 28 September 2012 - 01:41 PM, a spus:
any_annette, la 28 September 2012 - 01:43 PM, a spus:
Multumim!
Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.
Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem.
#15
Postat 28 September 2012 - 02:28 PM
Eataly, la 28 September 2012 - 01:47 PM, a spus:
redivivus, la 28 September 2012 - 01:41 PM, a spus:
any_annette, la 28 September 2012 - 01:43 PM, a spus:
Multumim!
Mie imi pare rau ca n-am stiut de metoda asta in august.Cate rosii avea mama.Si la cat bulion a facut.Aici e mai putina munca.
Dar la anul(daca om mai avea recolta de rosii bogata) stim ce sa facem.
Noi cu rosiile de gradina am facut suc de rosii per care l-am pus la congelator in pungute, gata de pus peste paste.
Imi place si metoda asta!
#16
Postat 29 September 2012 - 02:33 PM
Eataly, la 28 September 2012 - 11:25 AM, a spus:
Cred ca oloi=oala mare!
Adriana, la 28 September 2012 - 11:38 AM, a spus:
oloi=oala mare mare mare
... ma gandeam eu cum de vorbeste Adriana in regionalism hungaro-ardelenesc
Azi le fac si eu!
Apropo sterilizarea borcanelor o faceti prin introducerea borcanelor in cuptorul cald pentru cateva minute?
#17
Postat 29 September 2012 - 02:39 PM
Yoyo, daca te referi la sterilizarea borcanelor goale(pre-consevare): da asa procedez si eu!
#18
Postat 29 September 2012 - 04:12 PM
#19
Postat 29 September 2012 - 08:09 PM
Oala mare pe care o am nu acopera borcanele...o sa reziste conservele?
Imi lipsesc cam 3-4 cum pana ajunge apa peste borcane. Imi ajunge oare doar fierberea astea sau ar fi bine sa le pun si in cuptor??
Pls help!!!!!!!