Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1421 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2016 - 12:27 PM

Vezi postareaPeter, la 26 May 2016 - 08:12 PM, a spus:

In veci nu asi fi crezut ca iasa asa ceva bun. Dar deja mi-a promis cineva ca-mi aduce inca 5 kg. :occasion15:

Iti cumpar un sac de 50 de kg de la moara daca vrei, dar tre sa vii sa il iei :appl:

#1422 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 May 2016 - 08:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2016 - 12:27 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 26 May 2016 - 08:12 PM, a spus:

In veci nu asi fi crezut ca iasa asa ceva bun. Dar deja mi-a promis cineva ca-mi aduce inca 5 kg. :occasion14:

Iti cumpar un sac de 50 de kg de la moara daca vrei, dar tre sa vii sa il iei :D


Ai grija ce spui. Ce e Bolzano, ce e Torino. :occasion14: :floare:

peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1423 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2016 - 05:52 PM

Hai :occasion14:

#1424 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2016 - 06:59 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2016 - 05:52 PM, a spus:

Hai :)


Am veni daca macar la voi ar fi vremea mai frumoasa ca aici. :thumleft:
Asa ma pun sa fac paine si pizza la WE. Nici la pesti nu pot sa merg. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1425 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2016 - 08:04 AM

Ce am uitat sa intreb.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-27-14647607226195.jpg

Oare fetele de pe forumul italian au mai lucrat cu pulberea asta?
Sau are cineva habar. Inteleg ca trebuie numai sa adaug 50 g din lievito madre la ingredientele oricarei retete.
Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :thumleft:
Merci

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1426 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2016 - 08:24 AM

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 08:04 AM, a spus:

Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :thumleft:
Merci

Peter

Da, zice 50 de gr din praful asta la 500 gr de faina si in rest urmezi reteta aluatului pe care o vrei.

#1427 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2016 - 08:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2016 - 08:24 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 08:04 AM, a spus:

Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :thumleft:
Merci

Peter

Da, zice 50 de gr din praful asta la 500 gr de faina si in rest urmezi reteta aluatului pe care o vrei.



Saru' mana.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1428 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2016 - 08:27 AM

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 08:04 AM, a spus:

Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :thumleft:
Merci

Peter

Zice 50 de gr din praful asta la 500 gr de faina si in rest urmezi reteta aluatului pe care o vrei.
Fara alta drojdie pentru ca mai sus zice ca inlocuieste drojdia de bere.
Doar ca, parerea mea, e ca folosind chestia asta timpul de dospit creste, ca asta dospeste mai incetisor decit cea de bere.

#1429 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2016 - 08:29 AM

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 06:59 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2016 - 05:52 PM, a spus:

Hai :)


Am veni daca macar la voi ar fi vremea mai frumoasa ca aici. :)
Asa ma pun sa fac paine si pizza la WE. Nici la pesti nu pot sa merg. :)

Peter

Pai noi avem liber de miine pina duminica, o raza de soare om gasi-o noi printre nori :thumleft:

#1430 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2016 - 08:50 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2016 - 08:27 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 08:04 AM, a spus:

Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :thumleft:
Merci

Peter

Zice 50 de gr din praful asta la 500 gr de faina si in rest urmezi reteta aluatului pe care o vrei.
Fara alta drojdie pentru ca mai sus zice ca inlocuieste drojdia de bere.
Doar ca, parerea mea, e ca folosind chestia asta timpul de dospit creste, ca asta dospeste mai incetisor decit cea de bere.


Ai dreptate. Ptr. asta am luat. Este ptr. retetele acelea de se lasa peste noapte samd. Cu dospire mai lunga. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1431 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2016 - 09:15 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2016 - 08:29 AM, a spus:


Pai noi avem liber de miine pina duminica, o raza de soare om gasi-o noi printre nori :)




Ce bine de voi. Ziua Republicii. :thumleft:
Eu lucrez pina vineri tirziu. :)
De data asta nu am nici o sansa. Daca ar fi odata sa am vineri liber(si Brigitte la fel) atunci poate mai vorbim.
Dar numai daca promiti ca veniti si voi la noi. Si te duc in drumetie. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1432 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 June 2016 - 07:19 PM

Am pregatit de baguette. O alta reteta cu T65 si vreo 48 de ore in frigider.
Mai vedem ce iasa.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1433 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 June 2016 - 03:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2016 - 08:27 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 01 June 2016 - 08:04 AM, a spus:

Deci cum ar fi faina, drojdia, apa si sarea + 50 g lievito praf :icon_fessee:
Merci

Peter

Zice 50 de gr din praful asta la 500 gr de faina si in rest urmezi reteta aluatului pe care o vrei.
Fara alta drojdie pentru ca mai sus zice ca inlocuieste drojdia de bere.
Doar ca, parerea mea, e ca folosind chestia asta timpul de dospit creste, ca asta dospeste mai incetisor decit cea de bere.



Da, asa este.Eu o folosesc mereu.N-am avut niciodata probleme.

#1434 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 June 2016 - 04:54 PM

Și eu găsesc lievito madre praf și pulbere dar nu am cumpărat niciodată.
Lili ai zis că îl folosești... Mereu sau doar pt rețetele (cum au zis Peter și Adriana) care necesita timp lung de "lievitare"?
Sorina

#1435 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 June 2016 - 06:07 PM

Sorinuca, minim doua ore la toate retetele cu lievito madre.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-9-14649697403943.jpg

Focaccia cu hrisca reteta Gabriele Bonci:

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-9-14649697921373.jpg

600 gr faina de hrisca
400 gr apa
3 gr drojdie(sau un plic de drojdie uscata)
15 gr ulei masline
15 gr sare

Minim doua ore de dospire la 3 gr de drojdie.
Eu am facut-o si cu drojdie uscata dar tot timp lung am lasat la crescut.

#1436 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 June 2016 - 10:02 PM

Mulțumesc! Am înțeles.
Sorina

#1437 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 June 2016 - 09:25 AM

Niste franzele, baguette nu mai sunt. Ca s-au umflat prea mult. :thumleft:

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-27-14656299220969.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-27-14656299135545.jpg

Mai gulasul si sunt gata ptr. azi. :thumleft:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1438 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 June 2016 - 11:09 AM

:thumleft:
Yoy, si eu n-am facut nimic!

Felicitari Pit! :thumleft:

#1439 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 June 2016 - 11:55 AM

Vezi postareaEataly, la 11 June 2016 - 11:09 AM, a spus:

:headbang:
Yoy, si eu n-am facut nimic!

Felicitari Pit! :thumleft:


:thumleft:
gracie. Nici noi nu am vrut sa facem ceva....dar nu am putut merge cu bicicletele sa luam dejunul oriunde dar nu acasa.
Si asa s-au invitat si Kinderii (se bucura ca tata face...) asa ca am scuza ca am facut.. :headbang:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1440 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 June 2016 - 12:21 PM

Paine de ieri, mai am si azi si una o bag la congelator pentru urgente. Reteta e de chifle dar nu am avut timp sa le mesteresc pe rand si am facut 4 painici mai lunguiete, na, niste chifloaie :thumleft:

E facuta cu preferment din apa, faina si drojdie. SI a doua zi amestetcat cu restul ingredientelor. In total 20g drojdie la 1kg faina.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-729-14656402182142.jpg

Si sectionata

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-729-14656402921094.jpg

Desi coaja e colorata bine, miezul e un pic elastic, zic ca mai trebuia un pic tinuta, vreo 5 minute. Dar e buna.

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi