Ce am copt azi!?!
#1441
Postat 12 June 2016 - 05:56 AM
Eu azi dupa brotdoc. Pus pe fapte mari. Ptr. asta am renuntat si la pescuitul de noapte(si din cauza acelor nori negrii amenintatori)
Peter
#1442
Postat 12 June 2016 - 07:33 AM
Peter
#1444
Postat 12 June 2016 - 09:53 AM
Chiflele tale sunt si cu faina de porumb? Era o reteta care imi facea cu ochiul dar trebuie facut un pre-ferment cu malai care se tine 3 zile in frigider. Mi-a pierit cheful.
#1445
Postat 12 June 2016 - 10:40 AM
Kiva, la 12 June 2016 - 09:53 AM, a spus:
Chiflele tale sunt si cu faina de porumb? Era o reteta care imi facea cu ochiul dar trebuie facut un pre-ferment cu malai care se tine 3 zile in frigider. Mi-a pierit cheful.
Le pot recomanda
Si cum deja am "aproape" toate ingredientele ce le foloseste doctorul, mi-a fost usor sa fac.
Aspectul e frumos. Data viitoare iasa mai "frumoase". Stiu care e baiul.
Peter
#1446
Postat 13 June 2016 - 11:39 AM
#1447
Postat 16 June 2016 - 01:24 PM
Eataly, la 13 June 2016 - 11:39 AM, a spus:
Minti! Dar esti foarte ingaduitoare. Merci. Stii ca o sa ma straduiesc mai mult data viitoare. Daca le maninci la micul dejul...ti se poate intimpla sa manici macar o chifla mai/prea mult... Cred ca o sa le fac -chifle normale- intr-o zi. Prea bune au iesit.
Dar azi sper sa reusesc o alta reteta cu lievito m-tot de la doc
Ce "tare" arata pregateala..
Peter
#1448
Postat 17 June 2016 - 08:01 AM
Am respectat timpii de dospire, dar in cuptor nu mi-a mai crescut ca la doctor..
Dar am avut si LM praf si nu proaspat.
Deci aspectul din pacate nu asa. De bune sunt bune.
Peter
#1449
Postat 17 June 2016 - 12:32 PM
Si nu minteam, le-am vazut pe ale doctorului si sunt palide, discrete.
Ale tale sunt rumenite, aratoase, invitante.
#1450
Postat 18 June 2016 - 07:22 AM
Eataly, la 17 June 2016 - 12:32 PM, a spus:
Si nu minteam, le-am vazut pe ale doctorului si sunt palide, discrete.
Ale tale sunt rumenite, aratoase, invitante.
E complicat.
Doctorul are lievito madre care o tine in frigider(deci nu pulbere cumparata).
Aia ce se vede in poza a doua este 150 g apa in care am fiert/lasat sa se inchege 30 g de faina integrala de secara.
Doctotul ii spune Water-Roux.
Reteta
Din pacate nu iasa fiecare reteta 100%
De mancat este foarte buna. Are un gust super fain. Cred ca de la lievito madre vine...
Peter -> mai azi la munca, dupa aia doua saptamini concediu.
#1451
Postat 18 June 2016 - 05:19 PM
#1452
Postat 18 June 2016 - 07:54 PM
Adriana, la 18 June 2016 - 05:19 PM, a spus:
Am deja doua "animale/vietati" ce le hranesc in frigider. O sa mai am unul.
Si asa se termina LM din Italia...
Peter
#1453
Postat 27 June 2016 - 12:56 PM
Saptamina asta si asa am declarat-o "saptamana carnii tocate"...
Vreau demult sa fac sarmale sparte(pina la urma n-o sa se sparga..) incerc cu varza dulce facuta cu otet si paine-> la soare...
Si asi mai avea vreo doua retete unde tre carne tocata. Sa vad cum ii fentez pe Kinderi(si pe sefa.. )
O tai deseara dupa ce s-a mai domolit putin.
Peter
#1454
Postat 28 June 2016 - 01:09 PM
Eu bucte cu iaurt in aluat, umplutura cu gem de zmeura sau ciocolata amaruie.
#1455
Postat 29 June 2016 - 12:53 PM
Eataly, la 28 June 2016 - 01:09 PM, a spus:
Daca strigai din timp, veneam! Ce lacom asi putea fi la poza asta...
Peter
#1457
Postat 30 June 2016 - 05:23 AM
Eataly, la 29 June 2016 - 01:57 PM, a spus:
Prea mult.
Vacanta placuta!
Peter
#1458
Postat 30 June 2016 - 11:09 AM
Ar merge cu sarmale, nu?
Peter
#1459
Postat 30 June 2016 - 01:58 PM
Peter, la 30 June 2016 - 11:09 AM, a spus:
DSC05708.jpg
Ar merge cu sarmale, nu?
Peter
la cum arata, merge si fara
mare mester esti, Patrule (vorba Stellinei)
spor la tot ce faci
#1460
Postat 01 July 2016 - 10:33 AM
bristena, la 30 June 2016 - 01:58 PM, a spus:
la cum arata, merge si fara
mare mester esti, Patrule (vorba Stellinei)
spor la tot ce faci
E buna si pufoasa. Nu a mai ramas nimic de ieri. Asi putea trai numai cu painea asta, dar mai
incerc si altele...
Peter