Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1461 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 July 2016 - 05:59 PM

Vezi postareaPeter, la 19 May 2016 - 09:31 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 19 May 2016 - 08:51 AM, a spus:


Cum faci baghetele?ce reteta?Maia ai facuta sau cea cumparata?




Of Ioana, imi cer scuze. Nu am vazut intrebarea. =))

Baguette cu T65

Coapte in pleul de baguette.

Am maiaua mea. Initial cumparata de la Ketex, dar o tin de vreo citeva luni in frigider cu hranitul de rigoare.
I-am trimis Kive-i. Daca vrei iti trimit si tie.
Am de 550 si de secara.

Peter


Danke Peter.N-am mai apucat sa intru.Am sa ma uit pe reteta, mi-am luat si forme pt baghete, doar curaj sa-mi fac.pleul de unde l-ai luat.
Cu maiaua nici nu stiu, in ultimul timp am facut paine de secara,dar parca tot la cea alba as ramane.nici nu stiu
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1462 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 July 2016 - 04:25 AM

Vezi postareaIoana, la 02 July 2016 - 05:59 PM, a spus:


Danke Peter.N-am mai apucat sa intru.Am sa ma uit pe reteta, mi-am luat si forme pt baghete, doar curaj sa-mi fac.pleul de unde l-ai luat.
Cu maiaua nici nu stiu, in ultimul timp am facut paine de secara,dar parca tot la cea alba as ramane.nici nu stiu


M-am uitat la facturile online, nici nu am salvat-o de la pleu. Ce sa se strice la el?
Nu mai stiu de unde am luat(de la ebay nu)am dat vreo 13 €.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1463 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 03 July 2016 - 01:56 PM

Vezi postareaEataly, la 28 June 2016 - 01:09 PM, a spus:

Yoy, cum arata Pit!

Eu bucte cu iaurt in aluat, umplutura cu gem de zmeura sau ciocolata amaruie.

Atasament 2016-06-28_13.58.13-1.jpg

Atasament 2016-06-28_13.59.04-1.jpg



Superb! Ai putea pune si reteta te rog? Multumesc! =))

#1464 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 July 2016 - 03:07 PM

Cu mare drag:

500-550 gr faina
250 ml iaurt
50 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
25 gr drojdie

Am dizolvat drojdia in laptele indulcit.Am adaugat un pumn de faina.Am lasat la crescut.Dupa care am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am lasat la dospit.

Dupa ce formezi buctele le mai lasi in tava iar la crescut.

#1465 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 July 2016 - 02:20 PM

Vezi postareaEataly, la 03 July 2016 - 03:07 PM, a spus:

Cu mare drag:

500-550 gr faina
250 ml iaurt
50 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
25 gr drojdie

Am dizolvat drojdia in laptele indulcit.Am adaugat un pumn de faina.Am lasat la crescut.Dupa care am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am lasat la dospit.

Dupa ce formezi buctele le mai lasi in tava iar la crescut.

Gemul l-ai pus dupa coacere sau inainte?! =))

#1466 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 04 July 2016 - 06:19 PM

Vezi postareaEataly, la 03 July 2016 - 03:07 PM, a spus:

Cu mare drag:

500-550 gr faina
250 ml iaurt
50 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
25 gr drojdie

Am dizolvat drojdia in laptele indulcit.Am adaugat un pumn de faina.Am lasat la crescut.Dupa care am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am lasat la dospit.

Dupa ce formezi buctele le mai lasi in tava iar la crescut.



Multumesc frumos! =)) Cit timp se lasa la cuptor si la ce temperatura?

#1467 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 July 2016 - 03:42 PM

Vezi postareaPeter, la 30 June 2016 - 11:09 AM, a spus:

Si tot mai experimentez cu painea FF a Ioanei. Am luat oala noua...sa incerc reteta cu 1 Kg de faina.

Atasament DSC05708.jpg

Ar merge cu sarmale, nu?

Peter



ce oala ai luat?ma batea gandul sa-mi iau vas de lut sa coc in el
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1468 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 July 2016 - 07:06 PM

Vezi postareaIoana, la 05 July 2016 - 03:42 PM, a spus:

ce oala ai luat?ma batea gandul sa-mi iau vas de lut sa coc in el


Una cu capac de sticla de la Netto la oferta. 12 €. =))
Rezista(dupa instructiuni) pina la 240°C, dar eu o folosesc la 260°, vad ca nu se intimpla nimic.
Capacul il arunc si iau unul din alea ce le am de la AMC.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1469 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 July 2016 - 04:00 PM

Vezi postareaGeany, la 04 July 2016 - 02:20 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 03 July 2016 - 03:07 PM, a spus:

Cu mare drag:

500-550 gr faina
250 ml iaurt
50 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
25 gr drojdie

Am dizolvat drojdia in laptele indulcit.Am adaugat un pumn de faina.Am lasat la crescut.Dupa care am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am lasat la dospit.

Dupa ce formezi buctele le mai lasi in tava iar la crescut.

Gemul l-ai pus dupa coacere sau inainte?! :D


Inainte de coacere!

Vezi postareaFragola, la 04 July 2016 - 06:19 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 03 July 2016 - 03:07 PM, a spus:

Cu mare drag:

500-550 gr faina
250 ml iaurt
50 gr zahar
1 ou
100 ml lapte
25 gr drojdie

Am dizolvat drojdia in laptele indulcit.Am adaugat un pumn de faina.Am lasat la crescut.Dupa care am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am lasat la dospit.

Dupa ce formezi buctele le mai lasi in tava iar la crescut.



Multumesc frumos! =)) Cit timp se lasa la cuptor si la ce temperatura?


Eu am copt la 175 grade aproximativ 20 minute.

#1470 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 July 2016 - 11:15 AM

Facute mai pe fuga, drept urmare si aluatul s-a mai rupt din loc in loc. Data viitoare o sa le bibilesc, sa iasa mai aspectuoase. N-am avut zahar pudra, asa ca le-am dat cu ou si zahar tos, inainte sa le bag la cuptor.
Eu am pus putin peste 600 g faina. O fi fost mai umeda, oul mai mare..... Am fost tentata sa mai pun un pic, inca era lipicios aluatul, dar am zis ca oricum o sa-l rastorn peste faina si mai intra atunci.
Cum la cuptorul meu nu-s vizibile gradele, l-am tinut la ce-am crezut eu c-ar fi 175 de grade, pentru jumatate de ora. Se vede ca nu erau 175, pentru ca, la final, buctele erau taman bune. Daca le scoteam dupa 20 de minute precis erau nitel crude in mijloc!
Le-am umplut cu gem de zmeura si de rubarba, culese personal de pe camp. :violent6:

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-46-14690924905442.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-46-14690925020311.jpg

Eataly, saru' mana pentru masa! Aluatul e minunat, usor de manipulat iar gustul final e nemaipomenit, se topesc in gura!! :thumleft:

#1471 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 August 2016 - 10:57 AM

Moni, apetisant. Nu tre sa le bibilesti. Eu le-asi manca si asa. :occasion15:

Am mai copt, dar numai obisnuite..

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14707329855614.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14707329949285.jpg

era sa nu-mi ajunga masa.. :hug:

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14707329904894.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1472 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 August 2016 - 12:55 PM

Azi "ziua dovlecelului" -> zucchini ptr. toata lumea. :occasion15:

E locul aici? Pai am copt. Si prajitura cu zucchini, dar si painici(sefa le-a laudat chiar...) :hug:

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14708265327484.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14708265263413.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1473 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 August 2016 - 09:28 AM

Vezi postareaPeter, la 10 August 2016 - 12:55 PM, a spus:

Azi "ziua dovlecelului" -> zucchini ptr. toata lumea. :occasion15:

E locul aici? Pai am copt. Si prajitura cu zucchini, dar si painici(sefa le-a laudat chiar...) :hug:


Peter


OAU! Cum arata prajitura cu zucchini....o reteta, te rog frumos!
GEORGIA

#1474 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 August 2016 - 06:44 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 12 August 2016 - 09:28 AM, a spus:


OAU! Cum arata prajitura cu zucchini....o reteta, te rog frumos!


Poate ne ajuta o "nemtoiaca" sau merge cu bing.. :occasion15:

Ca noi suntem aici

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14710633287464.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1475 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 August 2016 - 07:09 PM

Pana vine vreo nemtoaica, m-am ocupat eu.Daca sunt greseli, v-as ruga sa corectati.Am mai uitat nemteasca de-o stiam!

Pentru 8 portii

400 g dovlecei

125 g unt topit

300 g zahar (de trestie, zic ei)

3 oua

250 g faina

100 g alune de padure macinate

1 pachet pref de copt (eu as pune din cel mare, de 10 gr)

1 pachet zahar vanilat

1 lingurita scortisoara

o priza de sare

Timp de pregatire =15 minutes plus timpul de copt

Preparare

1.Se curata, se toaca si se piseaza dovleceii piure . Se topeste untul. Ouă se amestecă zahărul.Apoi se adaugă ingredientele rămase și se amestecă.

2. Se unge o tava de pâine și se tapeteaza cu făină. Se toarnă aluatul in tava.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 ° C timp deaproximativ 60 minute


Acum sa vina Peter sa ne zica si el cum a facut.Pe mine nu ma tenteaza, dar as rade dovlecelul pe razatoarea mica si l-as stoarce bine.Mi se pare suficient de marunt.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1476 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 August 2016 - 07:00 AM

Merci Nicoleta. :occasion15:
Eu am mixat dovleceii cu un mixer din acela de mana, am adaugat acolo untul topit.
Apoi am pus ouale si zaharul brun(de trestie). Apoi celalalte si gata.
La mine a avut trecere. E buna prajitura. Si usor si repede de facut.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1477 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 August 2016 - 09:57 AM

Vezi postareaPeter, la 14 August 2016 - 07:00 AM, a spus:

Merci Nicoleta. :occasion15:
Eu am mixat dovleceii cu un mixer din acela de mana, am adaugat acolo untul topit.
Apoi am pus ouale si zaharul brun(de trestie). Apoi celalalte si gata.
La mine a avut trecere. E buna prajitura. Si usor si repede de facut.

Peter


Cu placere si din suflet, Peter.Am avut ambitie sa vad cat mai inteleg si-mi mai amintesc din ce stiam.Bine, asa, putin, m-a ajutat si Gogule.
Pe mine nu ma-ncanta prajiturile cu legume si mancarurile cu fructe de genul mancarica de gutui cu carne, friptura cu merisoare, prajitura cu morcov sau cu bulion, etc.E un "pitic" d-al meu.Cred ca-i buna, n-are de ce sa nu fie, dar eu am "piticeii" mei.Nu ma luati in calcul.
Sa va fie de bine!
P.S. Nu i-ai si stors? Ca lasa multa zeama, totusi!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1478 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 August 2016 - 04:46 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 August 2016 - 09:57 AM, a spus:


P.S. Nu i-ai si stors? Ca lasa multa zeama, totusi!


Nu, fiindca asta e secretul retetei. Si lichidul si ingredientele uscate sunt la fix calculate... :violent6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1479 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 August 2016 - 09:16 PM

Vezi postareaPeter, la 14 August 2016 - 04:46 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 14 August 2016 - 09:57 AM, a spus:

P.S. Nu i-ai si stors? Ca lasa multa zeama, totusi!


Nu, fiindca asta e secretul retetei. Si lichidul si ingredientele uscate sunt la fix calculate... :violent6:

Peter


Aaa, OK! Va folosi fetelor care vor face reteta! Multumesc mult!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1480 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 August 2016 - 11:08 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 12 August 2016 - 09:28 AM, a spus:


OAU! Cum arata prajitura cu zucchini....o reteta, te rog frumos!


Sunt curios cind vii sa-ti iei reteta de aici... :violent6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

26 useri citesc topicul
0 membri, 26 vizitatori, 0 utilizatori anonimi