Wowerful, la 17 April 2020 - 10:01 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 April 2020 - 04:25 PM, a spus:
93512518_320207638954548_7402260179128942592_n.jpg 93866615_558260428160028_8673971416762155008_n.jpg 93770560_216743756277984_1342882114198044672_n.jpg
Cozonacii surorii tale imi aduc aminte de cozonacii facuti de bunica mea... Acelasi look
Sunt destul de basic asa la look, in schimb la gust, uainlei. Bunica mea - mama maica-mii si sora ei- nu prea le aveau cu cozonacul, nu le iesea. Mamaia, adica bunica de pe tata, era maestra. Si mama in tineretile ei a inceput sa ia lectii de la mamaia, dar... de fiecare data cand il facea mama, trebuiau sa treaca testu , adica de comisia de mancai, noi (care eram alintate maxim de bunataturile de la mamaia).
Si mereu ne plangeam ca parca nu are suficienta nuca, parca e prea uscat aluatul si parca nu e suficient de dulce. Asa a mai perfectionat maica-mea reteta aia pana cand acum vre 20 ani a primit verdictul: per-fect. Nici sa nu il mai faci altfel de-acum inainte. Si nu ne-a mai iesit din cuvant
La noi nu se pune nici un fel de zahar pe cozonac pentru ca aluatul este facut suficient de dulce, practic aluat de briosa. Apoi, nu agreem nici pe ala cu rahat - mamaia ii punea si nuca si rahat- iar de ala cu mac, no way. Umplutura cat mai faina, aromata si cat mai multa de nuca , mnomnooooom.