Ce am copt azi!?!
#1721
Postat 15 May 2020 - 08:08 AM
#1722
Postat 15 May 2020 - 07:02 PM
Aluatul mi-a placut foarte mult, cand am format bilele se vedea ca era plin plin de bule.
Trebuie sa mai lucrez la decor De acum sa vedem cum sunt ca nu le-am gustat inca su t calde painicile.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 15 May 2020 - 07:57 PM
#1723
Postat 16 May 2020 - 12:10 AM
Adriana, la 30 April 2020 - 02:02 PM, a spus:
iarta-mi intirzierea
1 kg de faina
700 ml apa rece
7 gr drojdie de bere
8 gr de sare
(ies 2 tavi de cuptor de 30x40)
Se amesteca toate ingredientele in robot cel putin 15 minute.
Se acopera si se lasa 30 de minute.
Apoi incepe pliatul aluatului luind dinspre exterior si aducindul deasupra spre interior, de 2 ori invirtind bolul. Se acopera si se lasa alte 15 minute.
Se repeta operatia de alte 2 ori cu un interval de 15 minute.
Se pune aluatul intr-o cutie unsa cu ulei destul de incapatoare care sa ii permita sa creasca, se lasa o ora la temperatura camerei si apoi se pune la frigider cel putin 18-24 ore si cel mult 72.
Se scoate de la frigider cutia (in acest moment se poate lua cantitatea pe care o dorim si lasa restul la frigider care daca se improspateaza devine o maia) si se lasa la temperatura camerei cel putin o ora.
Se acopera planseta cu faina de griu dur si se varsa deasupra aluatul. Se imparte aluatul in cantitatea pe care dorim sa o folosim pentru o tava, de exemplu circa 600 de gr sint necesare pentru o tava de 30x40.
Se pliaza in 3 si se formeaza o bila impingind marginile dedesubt.
Se acopera cu un castron mare si se lasa la crescut pe planseta.
Se ia apoi aluatul si se intinde delicat doar cu degetele pe tava presarata cu alta faina sau cu ulei sau cu hirtie de copt.
Se lasa la crescut din nou o ora si se aprinde cuptorul la 250°C.
Cind e incalzit se pune tava cu aluatul uns cu sosul de rosii pe treapta joasa a cuptorului si se coace circa 8-9 minute, se adauga celelalte ingrediente si se repune in cuptor pe o treapta inalta alte 8-9 minute.
#1724
Postat 17 May 2020 - 09:38 AM
Asta e margherita prima pe care am incercat-o dupa metoda asta.
Noi aseara iar placintele noastre traditionale, umplute cu carnati, masline, ceapa gatita nu cruda. Piper si pecorino.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 17 May 2020 - 10:05 AM
#1725
Postat 17 May 2020 - 10:23 AM
Cum zici tu Adriana, cu carantina asta am intrat si eu in tunelul aluaturilor.
#1728
Postat 18 May 2020 - 10:27 AM
any_annette, la 17 May 2020 - 09:38 AM, a spus:
Asta e Trezzi, n-am comparat cantitatile si tot procesul exact dar cred ca la asta sint mai multe impaturiri ale aluatului. E lunga dar cu organizare se face totul.
Eu am iesit deja din tunel mai fac doar piinicile moi pentru mama.
#1729
Postat 18 May 2020 - 11:03 AM
Adriana, la 18 May 2020 - 10:27 AM, a spus:
any_annette, la 17 May 2020 - 09:38 AM, a spus:
Asta e Trezzi, n-am comparat cantitatile si tot procesul exact dar cred ca la asta sint mai multe impaturiri ale aluatului. E lunga dar cu organizare se face totul.
Eu am iesit deja din tunel mai fac doar piinicile moi pentru mama.
E lunga asa e , dar merita efortul. Eu de 5 ori o impaturesc.
Si eu vreau sa ies din tunel, aseara chiar ziceam ca nu mai fac sambata pizza, gata a fost prea mult. Si in loc de paine o sa mancam grisine cand va fi cazul.
#1731
Postat 18 May 2020 - 09:37 PM
Numai bine am citit ce am scris mai sus. Cum e sa uiti de la mana pan' la gura. Noroc ca ziceam ca o sa mancam grisine. Dar na, cu salata de fasole verde nu puteam manca grisine í ½í¸¢
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 18 May 2020 - 09:40 PM
#1732
Postat 18 May 2020 - 11:24 PM
sa stii ca azi ca sa nu maninc piine am mincat zacusca pe grisine
#1733
Postat 24 May 2020 - 01:35 AM
Ieri dimineata am facut aluatul de pizza si de data asta are bule multe. Ia
Am schimbat faina si drojdia. Faina macinata la piatra de tip 1 si drojdie uscata am pus.
E usoara ca un fulg, deosebita.
#1735
Postat 27 May 2020 - 10:33 AM
Imagini atasate
#1736
Postat 27 May 2020 - 12:13 PM
mino, la 27 May 2020 - 10:33 AM, a spus:
Wow, albinuta harnicuta, ce frumosi au iesit!
#1738
Postat 27 May 2020 - 01:22 PM