Wowerful, la 28 May 2020 - 03:59 AM, a spus:
any_annette, la 24 May 2020 - 01:35 AM, a spus:
Cum poate sa arate pizza!! Superb! Mie nu o sa-mi iasa asa ceva nici intr-o mie de ani!
mino, la 27 May 2020 - 10:33 AM, a spus:
Pentru ca maine este Înălțarea si pentru ca vineri plec la copii am facut doi cozonaci, unul merge la un prieten, celalalt la Tg. Mures.
Ce dolofani au iesit! Frumosi!
Adriana, la 27 May 2020 - 02:14 PM, a spus:
mino, la 27 May 2020 - 02:06 PM, a spus:
Ma rezum totusi la un deodorant de camera
pai da, la el ma refer
am vazut cindva intr-un magazin pentru patiseri
aroma de unt
deci..cred ca s-ar gasi
Interesant..
Vai de mine sa nu mai zici asa ceva! Este foarte simplu se face un aluat moale si lipicios cu furculita direct intr-un castron. Apoi se lasa la odihna un sfert de ora dupa care se impatureste de cateva ori o data la 15 minute. Deci impaturesti (nu stiu care ar fi traducerea cea mai corecta) apoi lasi la odihna 15 minute, iar impaturesti iar lasi la odihna si tot asa de 5 ori. Dupa care se lasa aluatul la temperatura camerei 30 de minute si se pune apoi la frigider minim 24 de ore. Se scoate, se lasa la temperatura camerei sa se ambiebteze o ora, o ora jumate depinde daca e vara sau iarna, apoi se intinde pe o planseta pe care se pune faina de grau dur pt ca e faina care vine cel mai putin absorbita de aluat in cazul asta, apoi se pune in tava. Tava sa die unsa cu ulei ev. Apoi se lasa asa inca 2 ore in tava acoperita.
Se pune apoi sosul de rosii si se da la cuptor la 250 de grade pe treapta de jos a cuptorului timp de 10 minute. Se scoate tava si se pune mozzarella si se dau alte 10 minute la cuptor pe treapta din mijloc a cuptorului.
Ultima data am folosit mozzarella din aia dreptunghiulara in vid care ar fi cea mai buna de pus peste pizza pt ca nu lasa apa. Am fost chiar mumtumita nu mai luasem niciodata, dar cred ca asa fac de acum.
Toata chestia sta in alegerea fainii care trebuie sa aiba un indice W mare adica sa fie o faina bogata in proteine ca sa suporte procesele astea lungi, odihna de minim 24 de ore. Eu ultima data am facut cu o faina macinata la piatra de tip 1, proteine 12 dar se putea si mai mare sa fi fost procentul de proteine. Nu am gasit deocamdata.
Si apoi in afara de faina ca sa aiba bulele astea ai sa fie usoara etc trebuie impaturit aluatul de cateva ori.
Eu am facut-o de 3 ori, prima data bine am foat multumita, a doua oara mai bine, a treia oara mai bine.
Daca nu era carantina nu incercam poate, dar e mai simplu decat pare.
Daca cauti Pizza metoda Gabriele Bonci ai sa vezi ca o sa iti apara o multime de filmulete si in engleza si el explica foarte clar.
El zice drojdie din aia la plic seaca, eu am pus de 2 ori drojdie proaspata si doar 3 grame la 500 de grame de faina.
Ultima data am pus cum zice el drojdie din aia seaca granule, dar mai mult comparativ cu cea proaspata (el zice 7 gr drojdie seaca la 1 kg de faina care ar fi echivalentul la 25 de grame din aia proaspata). Buna si asa tot ca un fulg a iesit.
Iarta-ma ca m-am lungit atata. Dar nu e greu si satisfactia e mare. Eu fac de obicei vineri dimineata aluatul ca dureaza apoi sa -l impaturesc la fiecare 15 minute. Pe la 12.30 il bag ma frigider si sta acolo pana sambata dupa amiaza. Adica apoi sambara nu tre sa fac mai nimic.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 28 May 2020 - 07:24 AM