145 g seminte de floarea soarelui
75 g seminte de canepa
65 g seminte de bostan (sau nuca maruntita)
4 linguri psyllium
2 linguri seminte chia
1 lingurita sare fina
360 ml apa calduta
3 linguri ulei de cocos (topit)
1 lingura sirop de artar
Se amesteca toate ingredientele uscate, apoi celelalte separat, apoi se combina toate. Se pune intr-o tava mica, unsa (a mea are 13x23 cm, daca era mai mica era si mai bine), se niveleaza cat de bine si se lasa asa minimum 2 ore (se poate lasa peste noapte). Se coace la 180 grade celsius 30 de minute, apoi se rastoarna pe un gratar si se pune asa fara tava din nou la copt pentru inca 30 de minute. Se poate pune direct pe gratarul aragazului dar exista riscul sa se imprastie.
Se lasa sa se raceasca complet inainte sa se taie felii.
Cel mai important ingredient e psyllium (stiu ca se gaseste in magazinele cu produse naturiste), restul se pot inlocui (de ex miere in loc de sirop de artar, ghee in loc de ulei de cocos etc).
Se taie frumos felii, nu se faramiteaza, merge si la prajitorul de paine (e chiar mai bun ca se prajesc semintele), merge si cu sarat si cu dulce.
Va pun si linkul, poate are detalii pe care am uitat sa le mentionez.
https://www.kitchenf...ing-loaf-bread/