https://www.instagra...3JjMTEzYWE5ZXlv
Ce am copt azi!?!
#1941
Postat 19 April 2024 - 12:26 AM
https://www.instagra...3JjMTEzYWE5ZXlv
#1942
Postat 19 April 2024 - 10:45 AM
bravo, arata exact asa cum trebuie sa fie
daca si inauntru e ca in video inseamna ca e perfecta
#1943
Postat 19 April 2024 - 01:34 PM
Imagini atasate
#1944
Postat 19 April 2024 - 02:46 PM
Asta e adevarata de la brutar, coaja groasa si crocanta si miez uscat si foarte aerat, cu bule mari
si chiar cumparind-o din acelasi loc noi nu e in fiecare zi perfecta
e posibil ca a ta sa nu fi crescut ca cea din video pentru ca probabil faina all purpose n-are suficienta forta sa dezvolte glutenul, ea zice ca a folosit o faina puternica
#1945
Postat 19 April 2024 - 05:38 PM
Dar am sa o refac ca e prea usoara, chiar daca nu-mi iese ciabatta ci chifle 🤪.
Imagini atasate
#1946
Postat 19 April 2024 - 06:11 PM
Se face in acelasi stil cum fac eu focaccia. Am observat ca daca o las la frigider 12 ore atunci bulelele vor fii mai mari.
#1947
Postat 19 April 2024 - 06:46 PM
ai sa vezi ca o sa-ti iasa si mai bine: multa apa si temperatura mare la cuptor
#1948
Postat 21 April 2024 - 04:23 PM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 21 April 2024 - 04:25 PM
#1950
Postat 21 April 2024 - 07:44 PM
#1951
Postat 27 April 2024 - 12:02 AM
Imagini atasate
#1952
Postat 27 April 2024 - 05:07 AM
Foarte bine arata placinta ta, Adi! Imi fac si eu cand ajung acasa, ca mi-ai facut pofta.
#1953
Postat 27 April 2024 - 03:21 PM
mino, la 27 April 2024 - 05:07 AM, a spus:
Foarte bine arata placinta ta, Adi! Imi fac si eu cand ajung acasa, ca mi-ai facut pofta.
E mai buna decat cu spanac, in opinia mea 😋.
Tu cum faci placinta cu spanac?
Eu cu spanac fac de obicei cu foietaj cumparat, iar pentru umplutura calesc o ceapa mica, 1/2 ardei rosu (ii da un gust mai deosebit, daca n-am ardei nu fac 🤪), spanacul fiert si scurs, iar dupa ce s-au racorit le amestec cu telemea si 2 oua.
La placinta cu loboda se foloseste aluat de paine, maica-mea a zis cam din 500 g faina. E nu m-am putut abtine si am facut din nou reteta de mai sus de ciabatta😁. Lobodele se taie fasii si se lasa sa stea cu sare pana tai celelalte verdeturi (3 legaturi de ceapa verde, 2 de usturoi, 2 de marar). Lobodele se scurg apoi de apa si se calesc in ulei, apoi se pun la calit si restul verdeturilor. Cand s-au racorit se amesteca cu 500 g telemea si 1-2 linguri lde smantana. Tava se unge (cu untura ar fi ideal), si se unge si a 2a foaie deasupra dupa ce se pune peste umplutura.
Nu stiu daca am sa o refac daca nu gasesc loboda, a fost foarte buna cu spanac, si in opinia altora 😁, dar mie imi trebuie gustul original 🤪.
(In schimb se pare ca bucataria mea e o mini-fabrica de paine de cand cu ciabatta, am aproape tot timpul la frigider o portie de aluat, sa vedem pana cand ma tine).
#1954
Postat 27 April 2024 - 10:09 PM
#1955
Postat 28 April 2024 - 06:38 AM
Din zilele din urma, sărățele cu brânză!
Imagini atasate
#1956
Postat 07 May 2024 - 12:20 AM
#1957
Postat 07 May 2024 - 03:55 AM
Daca tot m-am bagat in vorba, am facut pasca fara aluat. Am pus-o intr-o tava cam mare asa ca nu mi-a iesit prea inalta dar a fost buna. Altceva n-am copt, nici n-am gatit de Pasti (am mai vopsit oua dar nu cred ca se pune la "gatit" 😄).
Voi ce ati bucatarit? Sau ati facut toti ca mine 🤪?
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 07 May 2024 - 03:56 AM
#1958
Postat 07 May 2024 - 09:29 AM
eu nimic doar un tort pentru ca am fost la sora-mea
#1959
Postat 09 May 2024 - 01:04 AM
https://www.instagra...XlrajViOW5jbg==
Imagini atasate
#1960
Postat 09 May 2024 - 10:27 AM