Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1941 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 April 2024 - 12:26 AM

Tentativa de ciabatta, o reteta usoara de pe Instagram. N-am avut faina de paine, doar all purpose, dar au iesit bune. Au iesit 8 bucati, pana a venit sotul de la serviciu au ramas 2 😋.
https://www.instagra...3JjMTEzYWE5ZXlv

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-79718900-1713478933.jpg


#1942 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2024 - 10:45 AM

deci e o no knead ciabatta
bravo, arata exact asa cum trebuie sa fie
daca si inauntru e ca in video inseamna ca e perfecta

#1943 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 April 2024 - 01:34 PM

Nu e chiar cum trebuie, dar daca si sotul a zis ca "seamana cu painile alea... cum le cheama..." 😂 nu-si aducea aminte dar cand am zis ciabatta a zis ca da 😁.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-52944800-1713526134.jpg


#1944 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2024 - 02:46 PM

Am vazut prea bine ce se vinde in afara Italiei si uneori chiar si inauntru cu numele de ciabatta din pacate, nu toti stiu sa o faca bine
Asta e adevarata de la brutar, coaja groasa si crocanta si miez uscat si foarte aerat, cu bule mari
Imagine postata
si chiar cumparind-o din acelasi loc noi nu e in fiecare zi perfecta

e posibil ca a ta sa nu fi crescut ca cea din video pentru ca probabil faina all purpose n-are suficienta forta sa dezvolte glutenul, ea zice ca a folosit o faina puternica

#1945 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 April 2024 - 05:38 PM

Am pus pe lista de cumparaturi faina pentru paine 😁. Cred ca-s mai multe cauze ca nu a iesit, in primul rand faina, posibil si cuptorul (eu nu am ventilatie dar am cautat echivalentul) si drojdia - n-am avut decat instant, cica e diferita de fast action (si de active dry). De asemenea mi s-a parut ca trebuie un pic mai multa apa dar am lasat-o asa, desi fiind cu continut mai redus de proteine am inteles ca ar fi trebuit mai putina apa 🤔. Citisem mai demult ca la o brutarie aveau retetele adaptate dupa anotimp, depinde si cata umezeala e in aer si altele... O adevarata stiinta si facutul painii!
Dar am sa o refac ca e prea usoara, chiar daca nu-mi iese ciabatta ci chifle 🤪.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-78868600-1713540991.jpg


#1946 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 April 2024 - 06:11 PM

Ouau adi_edi arata super.
Se face in acelasi stil cum fac eu focaccia. Am observat ca daca o las la frigider 12 ore atunci bulelele vor fii mai mari.

#1947 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2024 - 06:46 PM

Asa e Adi, noi verificam ti-am zis ca o cumparam des din acelasi supermarket pentru ca e cea mai buna (ei o iau de la o brutarie) si cind ploua nici o sansa sa fie crocanta
ai sa vezi ca o sa-ti iasa si mai bine: multa apa si temperatura mare la cuptor

#1948 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 April 2024 - 04:23 PM

Am mai facut o portie, un pic mai bine 😋. Cred ca n-o sa-mi iasa in veci ciabatta autentica cu reteta fara framantare. Am pus si una la frigider cum a zis Clau, sa vedem...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-05015300-1713709431.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-30197100-1713709439.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 21 April 2024 - 04:25 PM


#1949 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 April 2024 - 05:57 PM

aspectul e perfect

#1950 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 April 2024 - 07:44 PM

Deci 😁 da, recomand lasatul la frigider peste noapte, daca nu va grabiti. Mersi de pont, Clau!

#1951 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 April 2024 - 12:02 AM

Mi-a facut pofta maica-mea de placinta cu loboda, aici nici nu stiu daca se gaseste. Asa ca am facut cu imitatie de loboda 😋 adica spanac. Cred ca am pus prea multa branza, a iesit cam sarata dupa gustul meu, trebuia sa pun mai mult marar, si mai mult aluat... Eh, astept degustatorul-sef 😁 sa-si dea si el cu parerea.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-192-0-07264700-1714168209.jpg


#1952 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 April 2024 - 05:07 AM

Cum e placinta cu loboda? La fel ca cea cu spanac? Ca are mama loboda de o arunca la gunoi.

Foarte bine arata placinta ta, Adi! Imi fac si eu cand ajung acasa, ca mi-ai facut pofta.

#1953 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 April 2024 - 03:21 PM

Vezi postareamino, la 27 April 2024 - 05:07 AM, a spus:

Cum e placinta cu loboda? La fel ca cea cu spanac? Ca are mama loboda de o arunca la gunoi.

Foarte bine arata placinta ta, Adi! Imi fac si eu cand ajung acasa, ca mi-ai facut pofta.

E mai buna decat cu spanac, in opinia mea 😋.
Tu cum faci placinta cu spanac?
Eu cu spanac fac de obicei cu foietaj cumparat, iar pentru umplutura calesc o ceapa mica, 1/2 ardei rosu (ii da un gust mai deosebit, daca n-am ardei nu fac 🤪), spanacul fiert si scurs, iar dupa ce s-au racorit le amestec cu telemea si 2 oua.
La placinta cu loboda se foloseste aluat de paine, maica-mea a zis cam din 500 g faina. E nu m-am putut abtine si am facut din nou reteta de mai sus de ciabatta😁. Lobodele se taie fasii si se lasa sa stea cu sare pana tai celelalte verdeturi (3 legaturi de ceapa verde, 2 de usturoi, 2 de marar). Lobodele se scurg apoi de apa si se calesc in ulei, apoi se pun la calit si restul verdeturilor. Cand s-au racorit se amesteca cu 500 g telemea si 1-2 linguri lde smantana. Tava se unge (cu untura ar fi ideal), si se unge si a 2a foaie deasupra dupa ce se pune peste umplutura.
Nu stiu daca am sa o refac daca nu gasesc loboda, a fost foarte buna cu spanac, si in opinia altora 😁, dar mie imi trebuie gustul original 🤪.
(In schimb se pare ca bucataria mea e o mini-fabrica de paine de cand cu ciabatta, am aproape tot timpul la frigider o portie de aluat, sa vedem pana cand ma tine).

#1954 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2024 - 10:09 PM

Vezi postareaadi_edi, la 27 April 2024 - 03:21 PM, a spus:

(In schimb se pare ca bucataria mea e o mini-fabrica de paine de cand cu ciabatta, am aproape tot timpul la frigider o portie de aluat, sa vedem pana cand ma tine).

oh ce ma bucur :)

#1955 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 April 2024 - 06:38 AM

Adi, sincer am facut doar o data placinta cu spanac, pentru ca mananc numai eu. De obicei imi cumpar, una de pofta. Dar o sa testez placinta cu loboda. Daca vrei iti pot trimite seminte sa iti plantezi tu cata loboda vrei.

Din zilele din urma, sărățele cu brânză!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2024/post-343-0-04025700-1714279097.jpg


#1956 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2024 - 12:20 AM

Adi, uite am tras in poza ciabatta de azi ca era superlativa, coapta bine, coaja crocanta si bule mari, asa tre sa fie
Imagine atasata: monthly_05_2024/post-4-0-62251900-1715034004.jpeg

#1957 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 May 2024 - 03:55 AM

Ciabatta adevarata 👍! Dar sa stii ca ne plac painicile astea asa cum imi ies, coaja nu e foarte crocanta dar e foarte gustoasa mai ales daca sta un pic la frigider. Vreo doua zile la rand am mancat seara paine cu lapte, de pofta. Am niste pofte ciudate in ultimul timp 😁. Acum am facut o pauza cateva zile, cu sarbatorile.
Daca tot m-am bagat in vorba, am facut pasca fara aluat. Am pus-o intr-o tava cam mare asa ca nu mi-a iesit prea inalta dar a fost buna. Altceva n-am copt, nici n-am gatit de Pasti (am mai vopsit oua dar nu cred ca se pune la "gatit" 😄).
Voi ce ati bucatarit? Sau ati facut toti ca mine 🤪?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2024/post-192-0-20903400-1715046952.jpg

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 07 May 2024 - 03:56 AM


#1958 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2024 - 09:29 AM

buna idee ca mie imi place doar umplutura nu aluatul :D
eu nimic doar un tort pentru ca am fost la sora-mea

#1959 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 May 2024 - 01:04 AM

Reteta asta se cheama "Spinach and feta brownies" 🤔. Nu conteaza numele, ce conteaza e ca e foarte buna!
https://www.instagra...XlrajViOW5jbg==

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2024/post-192-0-62028600-1715209319.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2024/post-192-0-67886000-1715209329.jpg


#1960 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2024 - 10:27 AM

Ce fain aspect are, merge si ca aperitiv ca vad ca sta taiata frumos patratele :rolleyes: o pun pe lista celor de facut :P

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi