Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#2021 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,001
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 11 December 2024 - 12:05 AM

Vezi postareablack_cat, la 10 December 2024 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 10 December 2024 - 03:56 AM, a spus:

Cred ca am facut si eu de prea multe ori aceeasi reteta, am luat si eu o pauza. Dar am gasit o alta tot pe acelasi principiu de reteta pentru lenesi 🤪, se amesteca si se lasa la crescut in punga 😄, era facuta ca a ta, impletita.
Tu ce reteta ai folosit? Am scos mixerul ca am facut pizza azi, nu-l pun la loc daca nu-i prea complicat. Ah, dar nu stiu daca am drojdia care trebuie.

Nu am folosit o reteta anume, am pus jumatate apa jumatate lapte si in loc de lingura de ulei pe care o puneam de obicei am pus 2 linguri de unt topit, adaugat cate un pic in timpul framantatului. Si am lasat robotul sa framante cam 20 de min. Am vrut o paine care sa se desfaca fasii. Drojdie am folosit din aia uscata.

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2024 - 09:13 AM, a spus:

Black se vede pina aici ce coaja faina are :hungry:

Coaja e moale nu crocanta. Am vrut sa iasa o paine cum erau alea impletite pe vremuri in Romania, care se desfaceau fasii cand le rupeai, se numeau intr-un fel dar nu imi mai amintesc acum


Mino, te referi la franzelă?

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 11 December 2024 - 12:05 AM


#2022 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 December 2024 - 12:35 AM

Nu franzela. Erau mai demult-poate mai sint si acum, nu stiu- niste paini impletite care cel putin la noi in Moldova se numeau coinici. Aduc cumva cu challah daca am scris bine.
brain loading....please wait....

#2023 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,642
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 December 2024 - 10:07 AM

Vezi postareablack_cat, la 11 December 2024 - 12:35 AM, a spus:

Nu franzela. Erau mai demult-poate mai sint si acum, nu stiu- niste paini impletite care cel putin la noi in Moldova se numeau coinici. Aduc cumva cu challah daca am scris bine.

Se numeau chiar "paine impletita".
Daca erau mici cat palma se numeau "japoneza".
Cel putin la Bucuresti asa se numeau.

#2024 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,971
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 December 2024 - 12:03 PM

Probabil ca pâinile împletite aveau denumiri diferite, dar vorba lui Blackie ce bune erau pâinicile împletite (coinici)! Parcă așa erau ca formă:
Imagine atasata: monthly_12_2024/post-343-0-73315100-1733911304.png

Japonezele sunt mici și rotunde le găsim și acum:
Imagine atasata: monthly_12_2024/post-343-0-63349300-1733911353.jpeg

#2025 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 December 2024 - 04:07 PM

Vezi postareamino, la 11 December 2024 - 12:03 PM, a spus:

Probabil ca pâinile împletite aveau denumiri diferite, dar vorba lui Blackie ce bune erau pâinicile împletite (coinici)! Parcă așa erau ca formă:
Atasament IMG_0702.png

Japonezele sunt mici și rotunde le găsim și acum:
Atasament IMG_0700.jpeg

Nici sotul meu care e din Bucuresti nu stie de coinici, tot de paine impletita le stie. Probabil e un regionalism.
Asa e Mino, exact asa imi amintesc si eu.
brain loading....please wait....

#2026 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,778
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 December 2024 - 07:34 PM

Culmea lenei - paine din aluat facut in punga 😬. Prima tentativa n-a fost prea reusita din punct de vedere al aspectului ca aluatul mi-a iesit cam vartos, dar la gust a fost buna, dulceaga. Sotul a zis ca data viitoare sa fac 2, asa ca m-am executat, dar am pus mai putina faina. Acum am facut aluatul, va zic cum au iesit dar n-am sa mai fac in punga, din cauza plasticului.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2024/post-192-0-50241400-1734197313.jpg


#2027 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,971
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 December 2024 - 08:11 PM

Azi am făcut doi cozonaci, unul cu caramel și unul umplut cu ciocolată de la ouăle kinder ale Larei ca pe ea o interesează doar surpriza :lol: . Sper să am timp să fac o poză!

Adi, adică cum la pungă? Pui totul în pungă în loc de vas de frământat?

#2028 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,778
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 December 2024 - 09:22 PM

Vezi postareamino, la 14 December 2024 - 08:11 PM, a spus:

Adi, adică cum la pungă? Pui totul în pungă în loc de vas de frământat?

Da, in punga cu fermoar. Am facut-o dupa reteta scrisa in comentarii, trebuie sa te duci un pic in jos pe pagina, video-ul e un pic diferit la timpul de lasat la crescut. Am pus ceva mai putina faina de data asta.
https://www.instagra...reel/BAOmReDesb

#2029 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 December 2024 - 08:07 PM

Somebody stop me!
De cand am facut painea impletita omu’ nu mai vrea din aia far framantare
Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-06394600-1734545220.jpeg
brain loading....please wait....

#2030 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,416
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2024 - 11:03 AM

vezi? tot vina ta e :D

#2031 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,778
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 December 2024 - 03:02 PM

Haha, vad ca si tu a trebuit sa faci portie dubla! Ale mele nu-s asa faine dar au fost tare bune. Cum ziceam, nu mai fac in punga, de fapt nu mai fac de niciun fel ca... le mancam 🤣. Adica le mancam prea repede, suntem niste pofticiosi.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2024/post-192-0-71814800-1734613371.jpg


#2032 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 December 2024 - 03:44 PM

Eu fac paine dintr-un kg de faina de obicei, o portionez si o bag la congelator. Ne tine cam o saptamana. Eu mananc mai putina paine dar sotul nu poate fara 🤨
brain loading....please wait....

#2033 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 December 2024 - 11:32 PM

Am vazut niste poze cu focaccia la o amica de FB si a trebuit sa o incerc.
Pentru prima incercare sint super multumita. O sa o mai fac. A ei era mai rumena deasupra si cu mai multe goluri in aluat. Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-18125900-1734730128.jpeg
Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-99537900-1734730220.jpeg
brain loading....please wait....

#2034 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,778
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 December 2024 - 12:15 AM

Inca o slabiciune de-a mea, offff. Da, ar cam trebui sa te opresti 😄. Nici eu nu mananc multa paine de obicei, dar nu ma pot abtine cand am paine proaspata, calda, stiu, nu e bine...
Crezi ca trebuia mai mult ulei ca sa fie mai rumena? La magazinul de unde luam noi paine fac o foccacia mai inalta dar e foarte uleioasa. La gust e minunata, de aia nici nu mai cumpar ca o mananc eu toata😄.

#2035 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,971
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 December 2024 - 12:34 PM

Cornulețel…..sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele :blackeye:. Luni mai fac o porție ca astea se termină până la Crăciun :blink:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2024/post-343-0-17844700-1734777283.jpeg


#2036 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 December 2024 - 04:25 PM

Vezi postareamino, la 21 December 2024 - 12:34 PM, a spus:

Cornulețel…..sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele :blackeye:. Luni mai fac o porție ca astea se termină până la Crăciun :blink:

Pfff, cred ca se topesc in gura dupa cum arata. Le am si eu in plan pentru Craciun.
brain loading....please wait....

#2037 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,971
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 December 2024 - 04:53 PM

Daaa, ieri am primit reclamații ca sunt prea mari, azi ca sunt prea puține :blackeye: luni mai fac o tură ca sigur nu va mai fi niciunul :rolleyes: am făcut rețeta de post cu ulei, borș și drojdie!

#2038 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,416
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2024 - 06:28 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 December 2024 - 11:32 PM, a spus:

Am vazut niste poze cu focaccia la o amica de FB si a trebuit sa o incerc.
Pentru prima incercare sint super multumita. O sa o mai fac. A ei era mai rumena deasupra si cu mai multe goluri in aluat.

mi se pare bine crescuta si a ta, asteia cu rosioare ii zice "barese" adica de la Bari
daca are mai multe goluri aluatul e foarte hidratat

Vezi postareaadi_edi, la 21 December 2024 - 12:15 AM, a spus:

Inca o slabiciune de-a mea, offff. Da, ar cam trebui sa te opresti 😄. Nici eu nu mananc multa paine de obicei, dar nu ma pot abtine cand am paine proaspata, calda, stiu, nu e bine...
Crezi ca trebuia mai mult ulei ca sa fie mai rumena? La magazinul de unde luam noi paine fac o foccacia mai inalta dar e foarte uleioasa. La gust e minunata, de aia nici nu mai cumpar ca o mananc eu toata😄.

focaccia e uleioasa din nastere, asa trebuie sa fie, dar nu asta o face sa fie mai rumena ci temperatura si timpul de stat la cuptor


Vezi postareamino, la 21 December 2024 - 12:34 PM, a spus:

Cornulețel…..sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele :blackeye:. Luni mai fac o porție ca astea se termină până la Crăciun :blink:

mi-a facut si mie sora mea o cutie mare tare, cica sa le duc la petrecerea de la serviciu, n-au ajuns ca le-am mincat inainte :rolleyes:

#2039 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 December 2024 - 11:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 December 2024 - 06:28 PM, a spus:


mi se pare bine crescuta si a ta, asteia cu rosioare ii zice "barese" adica de la Bari
daca are mai multe goluri aluatul e foarte hidratat
focaccia e uleioasa din nastere, asa trebuie sa fie, dar nu asta o face sa fie mai rumena ci temperatura si timpul de stat la cuptor


Acolo am gresit sigur, eu am mai adaugat faina pentru ca era aluatul prea moale si greu de manevrat. Trebuia sa mai astept sa se dezvolte legaturile alea.
Uite cum trebuia sa iasa Imagine atasata: monthly_12_2024/post-178-0-31944900-1734815803.jpeg
Mie focaccia aia inalta, painoasa asa si cu ulei mult deasupra, sper sa nu supar pe nimeni, dar nu imi place. Asta semana foarte bine cu o focaccia pe care o mancam la o pizzarie in Liguria. Data viitoare o sa imi iasa mai bine
brain loading....please wait....

#2040 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,416
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2024 - 01:25 AM

Vezi postareablack_cat, la 21 December 2024 - 11:19 PM, a spus:

eu am mai adaugat faina pentru ca era aluatul prea moale si greu de manevrat.

da, exact ala e secretul
tre sa te ajuti cu multa faina si palete

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi