Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#221 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 May 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaizuk, la 16 May 2011 - 03:30 PM, a spus:

Aduc si eu omizile mele cu stafide


simpatice si pufoase omidutele tale
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#222 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 May 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaizuk, la 16 May 2011 - 03:30 PM, a spus:

Aduc si eu omizile mele cu stafide

Atasament omizi cu stafide.jpg



uau ce frumuseteeeee ;)

#223 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 22 May 2011 - 07:17 AM

izuk, imi dai si mie reteta de omizi te rog?

eu o paine - easy no knead crusty bread

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-49-13060414137662.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-49-13060429007098.jpg

#224 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 May 2011 - 08:07 AM

Reteta este dintr-o brosura Dr.Oetker

Omizi cu stafide ( asa am numit-o eu :tongue3: )



Avem nevoie de :
- 200 ml lapte , 60 g unt , 500 g faina , 1 plic drojdie uscata ( 7 g ) , 30 g zahar , 1 plic zahar vaniliat , 1/4 lingurita sare , 2 oua , 100 g stafide

Preparam asa :
Laptele se incalzeste , se pune in el untul sa se topeasca.Faina se amesteca cu drojdia , se adauaga zaharul , zaharul vaniliat , sarea , 1 ou intreg si un albus si amestecul de lapte cu unt.Se omogenizeaza si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se framanta pe planseta cu faina , se adaga stafidele ( se lasa deoparte 16 stafide pentru ornat )si se framanta in continuare .
Se formeaza un rulou de aluat .Se taie in 8 bucati egale . care la randul lor se taie in cate 5 bucati.Se formeaza bile si se aseaza strans una langa alta pe tava tapetata cu hartie de copt.Se obtin 8 omizi.Galbenusul ramas se amesteca cu lapte .Se ung omizile .Se pun cate 2 stafide pe capatul fiecarei omizi ca niste ochisori.

#225 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 22 May 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaizuk, la 22 May 2011 - 08:07 AM, a spus:

Reteta este dintr-o brosura Dr.Oetker

Omizi cu stafide ( asa am numit-o eu :tongue3: )



Avem nevoie de :
- 200 ml lapte , 60 g unt , 500 g faina , 1 plic drojdie uscata ( 7 g ) , 30 g zahar , 1 plic zahar vaniliat , 1/4 lingurita sare , 2 oua , 100 g stafide

Preparam asa :
Laptele se incalzeste , se pune in el untul sa se topeasca.Faina se amesteca cu drojdia , se adauaga zaharul , zaharul vaniliat , sarea , 1 ou intreg si un albus si amestecul de lapte cu unt.Se omogenizeaza si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se framanta pe planseta cu faina , se adaga stafidele ( se lasa deoparte 16 stafide pentru ornat )si se framanta in continuare .
Se formeaza un rulou de aluat .Se taie in 8 bucati egale . care la randul lor se taie in cate 5 bucati.Se formeaza bile si se aseaza strans una langa alta pe tava tapetata cu hartie de copt.Se obtin 8 omizi.Galbenusul ramas se amesteca cu lapte .Se ung omizile .Se pun cate 2 stafide pe capatul fiecarei omizi ca niste ochisori.



mersi frumos, ce rapida ai fost :bounce:
acum le fac sa-i dau la scoala maine

edit : sant la crescut deja :D...fetele abia asteapta sa vada cum or sa arate, le-am spus ca sant omizi si sara s-a cam strambat :D

#226 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 22 May 2011 - 11:28 AM

voila! nu-s asa frumoase ca ale tale dar fetele sant fericite

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-49-1306056512434.jpg

#227 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 May 2011 - 03:38 PM

Super , ma bucur ca le plac .Arata bine , nu fii modesta.

#228 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 May 2011 - 01:27 AM

rulouri cu scortisoara si pere

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-341-13063660240853.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#229 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 31 May 2011 - 09:35 PM

Vezi postareaAngel, la 22 May 2011 - 07:17 AM, a spus:

eu o paine - easy no knead crusty bread


Spune-mi pls reteta acestei paini...arata intr-un mare fel :floare: . parca ii simt coaja crocanta si miezul moale moale.

Izuk si omizile arata tare bine.

#230 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 June 2011 - 12:55 AM

Angel superba paine ai facut :floare: !

#231 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 01 June 2011 - 04:12 AM

Angel, excelenta painea!
E reteta de "No need to kneed" ... mai demult o faceam destul de des.
Tu cat ai lasat aluatul la crescut si in ce forma ai copt-o?


... Izuc, sunt "cute" omidutzele tale.
Merci de reteta.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#232 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 June 2011 - 04:35 AM

bread

in yena am copt-o, cu capac ca asa cere. nu am dutch oven :floare:
am lasat peste noapte sa creasca. era destul de putin aluat si pana dimineata a crescut f mult

#233 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 June 2011 - 05:42 AM

am naan la crescut, wish me luck :floare:


edit: n-a iesit naan :sad3: a iesit paratha :D

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-49-13069046893025.jpg

#234 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 June 2011 - 08:39 AM

Vezi postareaAngel, la 22 May 2011 - 07:17 AM, a spus:



eu o paine - easy no knead crusty bread




Darky, zici ca-i painea de la braneni, aia cu coaja batuta! :floare:

#235 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 June 2011 - 09:31 AM

nu stiu cum e aia dar asta e buna tare, iti ranesti gingiile in coaja daca nu esti atenta :floare:
si se face singura fara nici un efort, deloc!
la voi e cald de-acuma nu va mai arde de cocareli, la mine doar incepu sezonul :floare:

#236 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 June 2011 - 09:45 AM

La Rasnov, langa Bran, vindeau o paine cu coaja batuta.Bateau coaja sa o elimine definitiv, tocmai pentru ca-ti raneai gingiile.Tare buna mai era.Zic "era" ca nu mai fac.Acu cumpara toti paine feliata cu amelioratori.

#237 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 June 2011 - 09:48 AM

noi am mancat cu atentie :floare:...a zis soata sa nu mai fac altfel de paine, asta e cea mai buna. asa ne place la toti, cu coaja tare :floare:

#238 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 05 June 2011 - 02:41 AM

A trebuit sa fac si eu painea ... "din cauza" ta Angel! =))

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-257-13072342504921.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-257-13072344092249.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#239 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 June 2011 - 10:00 AM

Ce bine arata painea,daca o fac mananc multa paine calda :occasion14: si ma abtin ,Angel tot cu gandul la focacia http://artaculinara....ipie-turceasca/ sunt dar nu am inca lapte praf(am vazut ca trebuie 1 lingura) tot am zis sa-mi iau si nu am mai apucat ,oare pot sa-l inlocuiesc cu altceva?! :toothy6:

#240 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 June 2011 - 09:10 AM

cozonac rosenkrantz

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-49-1307517041198.jpg

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi