Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#501 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaboni, la 04 February 2012 - 05:13 PM, a spus:

ce e cel mai important e ca le-a facut Maia, cu foarte putin ajutor din partea mea.


bravo, Maia!
1. ptr ca vei fi mai priceputa decat mamica ta!
2. ptr ca iei pachetel la scoala si nu cumperi toate prostiile.

#502 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 February 2012 - 07:53 PM

Vezi postareaboni, la 04 February 2012 - 05:13 PM, a spus:

am inteles. va trebui sa cumpar si eu nutella si sa incerc asa.

azi si eu cornuri, simple. sau aproape simple =)) sunt pentru pus la pachet la scoala.
cu aluatul lui Ellani/izuk am aplicat tehnica de impaturire a cerrei (ce am mai incercat o data cand nu mi-a iesit bine aluatul, ca l-am lasat prea mult la dospit). le-am uns cu unt topit si am presarat zahar vanilat. am facut gresela sa gust unul

ce e cel mai important e ca le-a facut Maia, cu foarte putin ajutor din partea mea. admirati, va rog, rezultatul. o parte sunt cornuri si o parte sunt "trandafiri" copti in forme de briose.



si o ruptiune dintr-un trandafir. se vede ce frumos s-au desfacut in straturi.



Imi place ce ti`a iesit!

Ma gandesc ca si tu ai fost multumita de rezultat.

:wacko: Ptr Maia :blink:

#503 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 February 2012 - 08:14 PM

Saratele, e cerere mare (ca asternut la vinul fiert!) =))
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13283788226971.jpg
Din acelasi aluat (dar nu la fel de sarate) cornulete umplute cu pere si zmeura.Aveam de mult timp in cap ideea acestei combinatii de umplutura, facusem pere cu visine, dar cu zmeura,nu, ce bine ca am avut curaj, e o combinatie rafinata!
Nu le-am facut prea mari, eram multi! :wacko:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13283790467095.jpg
Si sectiunea care nu e pe masura gustului si aplauzelor mancaiosilor! =))
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13283790865043.jpg
Si am mai copt ceva aseara, dar pun la ceva dulce!
Sunt o cocacioasa! :blink: =)) =))

#504 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 February 2012 - 08:53 PM

Am copt si azi, ca doar a nins! :)
Astazi o placinta cu branzica proaspata si stafide, i-am dat o nota festiva fiindca am avut asa, o zi mai romantica! :)
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13285542878967.jpg
Poftiti la o portie!
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13285543817352.jpg

#505 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2012 - 08:56 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 February 2012 - 08:53 PM, a spus:

Am copt si azi, ca doar a nins! :)



Gelutza, intr-adevar, bun motiv!

Io te declar prima-ntre harnicute! simplu si bun!

ps: a apreciat omu' romantismu'?
a' meu e iar la comandament, nu l-am prins sa-l bag intr-o sedinta scurta! :)

#506 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 February 2012 - 09:32 PM

Vezi postareamoatza, la 06 February 2012 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 February 2012 - 08:53 PM, a spus:

Am copt si azi, ca doar a nins! :)



Gelutza, intr-adevar, bun motiv!

Io te declar prima-ntre harnicute! simplu si bun!

ps: a apreciat omu' romantismu'?
a' meu e iar la comandament, nu l-am prins sa-l bag intr-o sedinta scurta! :)

Multumesc pentru aprecieri, sa fii sigura ca nu mi-o iau in cap :)
Cum sa nu aprecieze?
Eu am vrut tarta, el placinta si le-am facut pe amandoua pline de romantism ! :)
Toata lumea multumita!

#507 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 08 February 2012 - 12:26 PM

Yammy, yammy ce mult bunatati pe aici :) Eu am copt niste brezeli, dupa reteta Andradei si a Narniei :)

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-593-13286967749391.jpg
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#508 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 09 February 2012 - 08:54 AM

Si din nou eu, Banana Chocolate Chip Muffins :headbang: Foaaarte bune!

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-593-13287704633502.jpg
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#509 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 February 2012 - 12:17 AM

paine "floare...rupta", am uitat sa-i fac poza inainte :scratch:
(una din retetele Adrianei :tongue3: , fiecare "petala" este diferita: nuca, mac si 'nduja)
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-1328912143917.jpg
fiica dacilor

#510 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 February 2012 - 04:59 PM

Poza facuta cu camera abia gasita, nefocusata. Ce am facut? Baigli dupa reteta Laurei Laurentiu...foarte gustosi dar! foarte faramiciosi. A mai facut cineva baigli-ul? Mentionez ca am respectat totul cu sfintenie. Asa tre' sa iasa?

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#511 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 February 2012 - 05:18 PM

Sa stii ca baigli-ul e sfaramicos de felul lui.
Dupa mine consider ca asta e definitia lui+ multaaaa nuca.
Vreau baigli =)) .

#512 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 12 February 2012 - 06:47 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 February 2012 - 04:59 PM, a spus:

Poza facuta cu camera abia gasita, nefocusata. Ce am facut? Baigli dupa reteta Laurei Laurentiu...foarte gustosi dar! foarte faramiciosi. A mai facut cineva baigli-ul? Mentionez ca am respectat totul cu sfintenie. Asa tre' sa iasa?



Baigli sunt cu prea mult/a unt/untura si de asta se farma...eu fac un aluat obisnuit si la gust iese la fel. Uite reteta mea, eu le numesc rulade. Aluatul este pt 2 rulade.

Ingrediente
400 g faina
150 ml apa calduta
2 linguri unt (30 g)
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 lingurite drojdie uscata
2 linguri cu varf smantana/ iaurt gras
coaja rasa de lamaie/portocala
Umplutura
400 g nuca macinata
4 linguri de zahar (dupa gustul fiecaruia)
150 ml lapte caldut
coaja rasa de lamaie/portocala
Pt uns
1galbenus ou
1 lingura lap

pun si 2 poze...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13290220109229.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13290220260773.jpg

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#513 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2012 - 07:12 PM

Oana, asa este, e imens de multa grasime in el. Pentru un kilogram de faina 300 g unt si 200 de untura de porc. El a iesit foarte bun la gust, totusi faptul ca se imprastie in toate partile cand il tai ori vrei sa il mananci e destul de incomod.
Pun si reteta Laurei aici, dupa care am facut eu. Am facut jumatate din cantitati si am respectat totul la punct si virgula.

Ingrediente:

(pentru 8 cozonacei)

aluat

1 kg. de faina alba (am folosit faina ungureasca 550)
300 de grame de unt
200 de grame de untura
4 galbenusuri
200 de ml. de lapte
200 de grame de zahar
2 linguri bune de smantana (acra, nu pentru frisca)
40 de grame de drojdie
2 plicuri de zahar vanilat
coaja de la 1 lamaie si 1 portocala (sau 2 lamai)
1 lingura esenta de rom
1 lingurita rasa de sare

umplutura

250 de grame de mac macinat+ 250 de grame de nuca macinata (sau 500 de grame fie din una, fie din cealalta)
400 de grame de zahar (care se va imparti in cele doua umpluturi diferite)
2 plicuri cu zahar vanilat
200 de ml. de lapte (la fel, impartit intre cele doua umpluturi diferite)
4 albusuri
coaja de la 1 lamaie (in umplutura cu mac)
optional: 1 lingura de esenta de rom (in umplutura cu nuca)

in plus:

4 galbenusuri pentru finisat suprafata
faina pentru presarat

Multumesc pentru reteta ta Oana! Data viitoare o voi incerca.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#514 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 February 2012 - 07:54 PM

Eu am copt branzoiace si cornuri cu ciocolata.Pun aici branzoiacele, iar cornurile le trimit la dulciuri, ca-s prea dulci, prea ciocolatoase! :occasion15:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13290692720023.jpg

#515 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 08:29 PM

A aparut Gela :occasion15: si nu a venit cu mana goala. Brava, si ma bucur sa avem vesti de la tine.

#516 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 February 2012 - 08:57 PM

Vezi postareastella, la 12 February 2012 - 08:29 PM, a spus:

A aparut Gela :occasion14: si nu a venit cu mana goala. Brava, si ma bucur sa avem vesti de la tine.

Si eu ma bucur sa va reintalnesc si normal ca va ies in intampinare cu ceva cald! :occasion15:

#517 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 February 2012 - 09:09 PM

Baigli e o reteta ungureasca si la ei multe dulciuri se farama in gura...asa tre sa fie baigli-ul...Oana cu iertare dar baigli-ul nu arata asa...e prea ferm aluatul tau, e mare.....nu s-asamana deloc :iamwithstupid:.

Baigli e mic ca dimensiuni, ca o palma pe lungime...si deasupra e crocant putin si in rest se rupe tare usor.

Vedeti ca are KikenHana o reteta de baigli in topicul cu retete austro-ungare.

#518 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2012 - 09:39 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 February 2012 - 07:12 PM, a spus:

Oana, asa este, e imens de multa grasime in el. Pentru un kilogram de faina 300 g unt si 200 de untura de porc. El a iesit foarte bun la gust, totusi faptul ca se imprastie in toate partile cand il tai ori vrei sa il mananci e destul de incomod.
Pun si reteta Laurei aici, dupa care am facut eu. Am facut jumatate din cantitati si am respectat totul la punct si virgula.




Nu trebuie sa se`mprastie, chiar daca sunt fragezi. In mod normal, trebuie sa ii poti taia felii si sa stea felie.

#519 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 12 February 2012 - 09:56 PM

Vezi postareayoyo, la 12 February 2012 - 09:09 PM, a spus:

Baigli e o reteta ungureasca si la ei multe dulciuri se farama in gura...asa tre sa fie baigli-ul...Oana cu iertare dar baigli-ul nu arata asa...e prea ferm aluatul tau, e mare.....nu s-asamana deloc :iamwithstupid:.

Baigli e mic ca dimensiuni, ca o palma pe lungime...si deasupra e crocant putin si in rest se rupe tare usor.

Vedeti ca are KikenHana o reteta de baigli in topicul cu retete austro-ungare.


nici nu am zis ca sunt Baigli, le-am numit rulade, am zis doar ca au acelasi gust....

te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#520 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2012 - 10:12 PM

ah, Gelutzo, ce-as manca o branzoiaca de-aia! nici la cornuri nu m-as da inapoi! bine ca nu le am in fatza!

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi