Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1481 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 October 2016 - 11:43 AM

A venit toamna- desi afara e inca vara, la noi- asadar, conform traditiei, numaram bobocii...
La noi in familie sunt doi: Iulia, fetita verisoarei mele primare si, in acelasi timp, finuta mea, studenta in anul I la Chimie la Cluj. Si George, baiatul surorii mele mai mici, student in anul I la Medicina veterinara, tot la Cluj.
Deci 6 ani am pentru cine coace si gati, in mod sigur ( de anul viitor si pentru Catalin al meu, care tot la Cluj merge).

Asa ca am copt 2 tipuri de saratele si 2 tipuri de biscuiti, cate 3 tavi mari din fiecare, 2 tavi pentru George , ca sunt 4 in camera de camin, si o tava pentru Iulia, din fiecare, ca sunt 2 in camera. Din resturile de aluat am mai scos cate o tava mica din fiecare pentru copiii mei... nu prea le trebuie... or vedea ei cand vor ajunge studenti! :thumleft:

1. Saratele clasice cu telemea si chimen.
2. Saratele cu mascarpone si susan negru- reteta de pe blogul Savori urbane, susanul negru e contributia mea :rolleyes:
3. Biscuiti Capșa cu lămâie- ocazie cu care am probat stampila pentru biscuiti , primita de la adi_edi. Ca tot se apropie sezonul si nu strica sa fac niste repetitii =))
4. Biscuiti olandezi cu scortisoara si ghimbir, cu a doua stampila, cea cu omuletul pentru turta dulce.
Mai am o stampila cu bradut, dar n-am mai fost in stare sa fac ceva si cu ea, ca eu am avut azi ore pana la 2, la 3 am ajuns acasa, iar Sanda a venit dupa cutii la 7 seara... iar verisoara mea la 9 seara, ca amandoua porneau azi dimineata cu copii, bagaje si vise... spre Mecca Ardealului, Cluj. :lol:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14753148672059.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14753148500374.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14753148810224.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14753148925913.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2016/post-508-14753149919679.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1482 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 October 2016 - 11:38 AM

Succes bobocilor si tie spor la copt.
Abia astept sa vad ce mai faci pentru ei.

Eu vreau reteta de saratele cu mascarpone. :thumleft:

#1483 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 October 2016 - 04:11 PM

Multumesc, Lili. :occasion15: :blush:

Reteta e foarte simpla, am luat-o de pe blogul Oanei Igretiu- Savori urbane.
Ingrediente:
300 g faina
250 g mascarpone
200 g unt cu min. 80 % grasime
Optional:
½ lingurita sare
¼ lingurita chimen praf
1 galbenus pentru uns

Eu le-am facut dreptunghiulare , cu forma clasica de biscuiti, pentru ca mai facusem si reteta cu saratele si chimen in forma de baghete. Iar peste acestea am presarat susan negru.

Untul se bate cu mixerul, se adauga mascarpone si condimente, se adauga faina si se omogenizeaza cu mixerul.Aluatul e lipicios, se pune in folie si se da la rece 1 ora. Se intinde foaie de 4 mm pe suprafata infainata si se taie forme. Se ung cu ou batut si se presara chimen, susan sau mac. Se coc 20 de minute in cuptor preincalzit la 180 de grade Celsius.

Au un gust foarte bun si eu le mai fac sigur!
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1484 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 November 2016 - 01:37 PM

Multumesc Kora!

Eu baghete calde.Una-i cu bucati de pancetta.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-9-14780002119625.jpg

#1485 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 November 2016 - 04:49 PM

Vezi postareaPeter, la 18 August 2016 - 11:08 AM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 12 August 2016 - 09:28 AM, a spus:


OAU! Cum arata prajitura cu zucchini....o reteta, te rog frumos!


Sunt curios cind vii sa-ti iei reteta de aici... :71:

Peter

Las' ca am luat-o eu :-*)))
Merci de traducere, Nico! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1486 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2016 - 02:42 PM

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-9-14799037851491.jpg

Upside down focaccia Bonci cu anghinare.

700 gr faina(eu am folosit 250 gr spelta restul normala pentru paine)
5 gr drojdie uscata
600 ml apa
15 gr sare
3-4 linguri ulei evo
1 lingura zahar

Am tras la tigaie 500 gr de anghinare(congelata) in sferturi.

Am dizolvat drojdia in 300 ml apa si zahar, am adaugat treptat la faina.
Am adaugat si restul de faina.

Fiind un aluat cu hidratare mare, aluatul e foarte moale si lipicios.Nu este nevoie de o framantare propriu-zisa, amestecati suficient cat sa obtineti un aluat omogen.

Am pus aluatul infrigider pana a doua zi.
Am scos aluatul cu o ora inainte de coacere.
Am pus anghinarea in tava unsa cu ulei.Am turnat aluatul peste anghinare si m-am ajutat cu mainile unse cu ulei evo.
Am incins cuptorul la maxim.In momentul cand am introdus tava am redus la 190 grade.

Rasturnata si servita.
Puteti inlocui anghinarea cu ce doriti.Rondele de praz trase la tigaie, ceapa, rosii cherry, speck, ardei, zucchini etc.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-9-14799045939377.jpg

#1487 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 November 2016 - 09:25 PM

Ador anghinarea :hug: . :pupic: pentru reteta Eataly. E deja pe lista ca arata super bine focaccia ta.

#1488 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2016 - 01:09 PM

Ma bucur ca-ti face cu ochiul! :pupic:

#1489 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2016 - 02:33 PM

Imi place sistemul, mai putin anghinarea dar asta nu e o problema ca ai zis deja ca se poate inlocui :pupic:

#1490 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 November 2016 - 03:52 PM

Și mie îmi place sistemul... Cam cât timp o lași la cuptor?
Sorina

#1491 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2016 - 04:45 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 03:52 PM, a spus:

Și mie îmi place sistemul... Cam cât timp o lași la cuptor?


15-20 de minute, acu' cat de tare incinge cuptorul tau si cat iti place de rumenita, cat de gros ai intins foaia...etc

#1492 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 15 January 2017 - 10:37 AM

Hallo Peter,

vroiam sa te intreb, mai brutaresti? Folosesti in continuare Sauerteig or ai trecut la Lievito madre? Care e diferenta dintre ele ca eu, recunosc am citit nu prea mult despre ele, dar nu am priceput care ar fi diferenta majora...Imi dai o mana de ajutor? :tongue3:

Merci frumos,
C.

#1493 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 January 2017 - 11:19 AM

Vezi postareaKiva, la 15 January 2017 - 10:37 AM, a spus:

Hallo Peter,

vroiam sa te intreb, mai brutaresti? Folosesti in continuare Sauerteig or ai trecut la Lievito madre? Care e diferenta dintre ele ca eu, recunosc am citit nu prea mult despre ele, dar nu am priceput care ar fi diferenta majora...Imi dai o mana de ajutor? :)

Merci frumos,
C.


Hallo Kiva, :D

Eu folosesc Sauerteig-ul si ma bucur cu el. Inca mai traieste. :tongue3:
Da desigur ca brutaresc. Fix acum ma intreba sefa daca nu fac o paine ptr. deseara si ptr. maine
la lucru. Ca nu mai avem si acum la pranz suntem la restaurant. Undeva tre sa cheltuim banii... :D

Eu am folosit Lievito madre -lm- in forma uscata. Nu m-a dat pe spate.
Insa Brotdoc cred ca are o impresie foarte buna despre el. El foloseste din ala viu-bun-asa cum ar trebui sa fie. =))

Diferenta dintre cele doua... :D Nu stiu sa-ti explic stiintific, doar daca citesc prin alte parti..
Stiu ca si la unul si la altul "drojdiile" au o importanta.

Cit despre lm stiu ca mama(mai mult bunica) lucra cu ceva la fel sau macar asemanator.
Lua de la aluatul care l-a facut ptr. paine(aia trebuia sa ajunga ptr. o saptamina, atita facea...)
si il tinea acolo asa pina a facut din nou paine, atunci l-a pus la aceea.
+ drojdie cumparata !

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1494 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 15 January 2017 - 01:21 PM

Vezi postareaPeter, la 15 January 2017 - 11:19 AM, a spus:



Insa Brotdoc cred ca are o impresie foarte buna despre el. El foloseste din ala viu-bun-asa cum ar trebui sa fie. :tongue3:


Peter


Exact, tocmai d'aia te-am intrebat ca am vazut ca el foloseste acum mai mult lievito madre si tu spuneai la un moment dat ca folosesti.

Nu-i bai, eu am luat de la el o reteta de paine cu seminte pe care o fac constant. Uneori simpla, alteori cu ceapa, cu seminte, cu nuci. Am facut pentru Silvester una cu ceapa calita si amestecata cu boia dulce - a iesit asa frumoasa la culoare si una cu nuci care a avut un succes demential. Eu las Sauerteig-ul mai mult de 12 ore la temperatura camerei si apoi, aluatul iar vreo 3-4 ore pana creste bine. In cos o las iar vreo ora - o ora jumate iar in cuptor creste ca nebuna. Iese pufoasa, buretoasa la miez si cu o crusta crocanta. Buna de tot. =))

#1495 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2017 - 09:16 AM

Cred ca pe tot forumul nu mai gasim pe nimeni care ar avea rabdarea aceea ca noi doi.
Sa stai atit la o paine s-o bibilesti, s-o mangii si s-o rasfati. Dar rezultatul este WOW.
Cind spui ca lasi Sauerteig-ul 12 ore la temp camerei, il mai hranesti inainte sau scoti numai din
frigi?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1496 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2017 - 01:58 PM

Lievito madre e doar cel pornit odata de la 0 sau primit de la cineva, care se improspateaza doar cu faina si apa, nu cu drojdie de bere.

#1497 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2017 - 04:25 PM

Vezi postareaPeter, la 16 January 2017 - 09:16 AM, a spus:

Cred ca pe tot forumul nu mai gasim pe nimeni care ar avea rabdarea aceea ca noi doi.
Sa stai atit la o paine s-o bibilesti, s-o mangii si s-o rasfati. Dar rezultatul este WOW.
Cind spui ca lasi Sauerteig-ul 12 ore la temp camerei, il mai hranesti inainte sau scoti numai din
frigi?

Peter

Eu m-as baga la facut paine zilnic / la cateva zile, dar nu prea reusesc sa ma "adun" si sa fac rost de "starter". Tot imi zic ca-mi fac curaj de iepuras si incep.... si tot inghit in sec privindu-va minunatiile..
Asta e.. E greu la deal cu boii mici.. :tongue3:
Stau pe margine si va fac galerie!! =)) Si va aplaud mereu! :D

#1498 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 16 January 2017 - 04:54 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 January 2017 - 04:25 PM, a spus:

Eu m-as baga la facut paine zilnic / la cateva zile, dar nu prea reusesc sa ma "adun" si sa fac rost de "starter". Tot imi zic ca-mi fac curaj de iepuras si incep.... si tot inghit in sec privindu-va minunatiile..
Asta e.. E greu la deal cu boii mici.. :tongue3:
Stau pe margine si va fac galerie!! =)) Si va aplaud mereu! :)

Nu-i greu sa faci de la zero o maia, mi-a reusit chiar si mie. :D :D Te-ncumeti?

#1499 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 January 2017 - 07:41 PM

Vezi postareaPeter, la 16 January 2017 - 09:16 AM, a spus:

Cred ca pe tot forumul nu mai gasim pe nimeni care ar avea rabdarea aceea ca noi doi.
Sa stai atit la o paine s-o bibilesti, s-o mangii si s-o rasfati. Dar rezultatul este WOW.
Cind spui ca lasi Sauerteig-ul 12 ore la temp camerei, il mai hranesti inainte sau scoti numai din
frigi?

Peter


Peter, il scot din frigider, adaug la amestecul de apa si faina direct cat zice in reteta si las min 12h. Daca fac mai rar, il si hranesc dupa ce am luat cat imi trebuie, il las pe masa pana dimineata si apoi il bag iar la frigider.

#1500 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 January 2017 - 07:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 January 2017 - 01:58 PM, a spus:

Lievito madre e doar cel pornit odata de la 0 sau primit de la cineva, care se improspateaza doar cu faina si apa, nu cu drojdie de bere.


Adriana, si Sauerteig-ul e acelasi lucru. E pornit de la 0 din apa si faina care pune bacteriile la fermentat si apoi hranit cu regulat cu faina si apa. Din cauza asta am fost confuzata ca nu am inteles care e diferenta. Tipul de unde eu si Peter ne mai inspiram cu retete de paine a folosit pana acum ceva vreme Sauerteig iar acum predomina Lievito madre...

Cand om ajunge prin Italia o sa dau o raita pe la departamentul cu faini si chestii de brutarit si poate gasesc sa cumpar. :tongue3:

Arata acest topic


  • 101 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi