Peter, la 17 January 2017 - 09:22 AM, a spus:
Kiva painea de care spui c-o faci deseori nu e aia cu seminte si "Brühstück" ?
Daca nu imi zici care este?
Peter
Da, Peter, aia e doar ca eu sar peste partea cu semintele prajite si inmuiate. A iesit grozava cu vreo 100-150g nuci (Walnüsse) prajite si adaugate in aluatul pus la crescut in castron. Am facut si cu seminte si e buna, insa imi place sa variez dar cand nu am chef, o fac simpla si iar e buna si gustoasa. Ma gandesc sa fac si cu rosii uscate sau cu bucatele mici de speck. Sau doar cu ierburi aromatice uscate (mix de oregano si ce mai e prin dulap).
Adriana, ma mir ca iti displace gustul. Mie mi se pare mult mai gustoasa decat cea facuta cu drojdie de bere
. Aici cred ca e exact pe dos, brutariile care se respecta au Sauerteig-ul lor de ani de zile si pe asta il folosesc ca agent principal de crestere.
Nici eu nu fac in fiecare zi, depinde de chef si timp, poate o data pe saptamana o paine de vreo 500-750 g. Si noi cumparam mai mult chifle, 2-3, ca altfel se usuca. Am incercat sa si congelez painea, dar nu imi place, dupa decongelare nu mai e la fel, asa ca o prefer proaspata iar in lipsa, cumpar.